Можело значи! Горивата със спад, до 13 ст.

Икономист: Държавата да се намеси и да регулира пазара
31 авг 2015 15:30,
103
Можело значи! Горивата със спад, до 13 ст.
Снимка: Reuters

С 11 до 13 стотинки са поевтинели масовите горива по бензиностанциите през август вследствие на спада в цената на петрола на международните пазари, пресметна в ефира на България Он Ер финансистът Емил Хърсев.

Още по темата

По думите му държавата има един буферен фонд - държавните резерви на горива и с тях тя може да интервенира на пазара.

"Ако тръгна да организирам тази интервенция трябва да намеря кой да транспортира горивата до всяка една точка, до всяка една бензиностанция в страната, никой търговец няма сили да прави това, производителят си го организира, но държавата може да организира тази мрежа с всички, които продават горива и тогава да си организира интервенцията", каза той.

Според него ефектът би бил 10% по-евтини петролни продукти от чужди производители.

Вижте повече във видеото на България Он Ер

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
19
 
! Отговори
25г. преди 8 години
Хайде стига глупости! Всички знаем какво става с горивата ни, също като всичко в тази държава с власт. Лукойл, еди кой си, дребните бензиностанции... Преди 2-3 месеца ЕС започна да натиска България да качи акциза на горивата, защото нашият е най-нисък от всички в ЕС, но качат ли акциза и горивата ще скочат, точно преди избори. А защо цената на горивата ни е такава, защо не проверим колко посредника има от Лукойл до бензиностанциите? Това ново ли е? От тази година ли е, че държавата не знае?
67
4
 
16
 
! Отговори
Тони преди 8 години
Защо да не караме с най-скъпия бензин? Всеки негодува само по форумите, но всеки зарежда и не слиза от колата. Когато станем гражданско общество и когато заживеем във функционираща държава няма да има монополи и така да се гаврят с нас. Бензина трябва да е максимум 1.80 в момента, но докато седим и чакаме ще ни взимат по 2.20...
66
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
цена на дизела при 100 долара за барел беше 2,60 лв а сега барела е 45 долара а дизела е 2,20 лв , за какви намаления говорим , горивото трябва да е 1,30 , които може да смята
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно народе от днес горивото на световния пазар скочи с 10% при нас още утре ще е с нова по висока цена, за да сме в крак с времето.
64
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази сутрин в тв 7 стана хубав диспут и единият от участниците каза, че питал лукарски как при настоящата цена и десет пъти по малки заплати караме с най - скъпият дизел в ЕС и министърът казал че това въпрос на морал. май моралът хич ни го нема и той е най големият проблем за нашият успех. Ние сме най- алчините и най - бедни в ЕС каква ирония !!!!!
63
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бензина на долу - рублата на долу...
62
3
 
1
 
! Отговори
Biturbo преди 8 години
До До 58 BGnema problem dasi kara6 s kolkoto ti e kef ako si pla6ta6 kade trebva
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде пък казаното от 65-ти не е вярно, че има минуси!?
60
1
 
25
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
А до вчера ББ тръбеше, че караме с най-евтиното гориво от ЕС Ами сега ...???
59
1
 
7
 
! Отговори
До 58 BG преди 8 години
Аз шофирам с максимално разрешената скорост, покрай мен всички прелитат, сякаш съм спрял, но не мога да ги виня - пътните знаци са безумни. Примерно на широк път извън населено място с 4 ленти, ограничения от 40 км/час поставени през 50 метра. Или на път с две отделни платна с по 3-4-5 ленти за движение в всяка посока, турили ограничения 30, 40, 50 км/час и колите летят покрай мен. Щом не можеш да владееш колата при максимално разрешената скорост, просто спри да шофираш - опасен си за околните!
58
1
 
5
 
! Отговори
До 58 BG преди 8 години
Прав си, имаш право според закона да шофираш с скорост, която закона ти позволява, примерно с 10 км/час в населените места, или примерно с 20 км/час по Цариградско шосе в София, или с 30-40 км/час по магистралите, но точно заради такива като теб стават много катастрофи, но ти си невинен - спазил си закона. Това допълнение, че шофираш с до 10 км/час под максимално разрешената, едно че не го вярвам и второ има път и път, т.е. на някои и с 30 км/час под максимално разрешената е опасно. Аз шофирам с
57
9
 
13
 
! Отговори
Държавата, но не преди 8 години
в лицето на Буда и вся остальная КГБ-ДС ***, незабавно да изрита с шутове уродливото животно КГБ-Лукойл от България. Това бандитско образувание граби в огромни размери (според Костов повече от 1 милиард лв. годишно) за сметка на хората в страната и в угода на КГБ бандата, начело с Путин, завзела Русия. Това е положението. Да се създаде инстинска конкуренция между вносителите на горива и истински пазар. Не на монопола на КГБ-то! Вън КГБ от България!
56
3
 
10
 
! Отговори
До 58 BG преди 8 години
За разлика от теб, аз имам добро мнение за повечето шофьори в България. Разбира се има и доста ***, но не те определят мнението ми за шофьорите в България. Не можеш да знаеш дали съм бързак или не, а и не схващам защо се позоваваш на 500 години турско робство в случая. Колкото до народа ни - повечето хода са добри и толерантни, но явно средата ни е различна. Между другото шофьорите станаха много по-толерантни в сравнение с преди 20 години, но да далеч от нивото преди 30-40-50 години.
55
5
 
22
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
В България качеството и цената на горивата отговарят точно на манталита на населението.
54
3
 
18
 
! Отговори
???? преди 8 години
Не е истина какви икономисти имаме да се изказват компетентно по телевизиите. В нормалните държави резервът се ползва да се продава на пазара, когато цените са високи, този тук предлага да извадим резерва на пазара, когато нефта е най-евтин. Сигурно после ще предложи да го попълним, като петрола пак удари рекордни котировки.....
53
1
 
33
 
! Отговори
ефтин няма що преди 8 години
много е ефтин само че в Австрия където е в пъти по-качествен цената е 2.02 лв/л а тук е 2.20 разликата в стандарта на държавите няма да я коментирам
52
6
 
13
 
! Отговори
BG преди 8 години
До До 49 BGПрочети си законите. Имам право да карам със скорост, с която владея автомобила в конкретната ситуация. Има ограничение за максимална скорост и се движа все около нея, максимум 10 км/ч под нея. Големите бързаци като теб, които 500 г. за никъде не бързаха, а сега са се разлетяли, само нервничат, правят нарушения, създават ситуации за ПТП и т.н. Явно проблемът не е в моя телевизор, защото нямам подобни проблеми из другите европейски държави. Народът ни е от лоши и нетолерантни хора.
51
2
 
13
 
! Отговори
kk преди 8 години
Tuk v Germany sno6ti dizela be6e 1.08 evro
50
3
 
7
 
! Отговори
До 52 BG преди 8 години
Смешен си, но и не схващаш основното.Набирането зависи доста и от автомобила. Ти с трошката ти, явно не можеш. Светофарите - те така се нагласяват, че да има червена вълна, което води до по-голям разход на гориво и по-големи печалби за мафията. А, обясни защо трябва непрекъснато да спираш на всеки светофар, на някой широк булевард с примерно 6-8 ленти за движение!
49
1
 
23
 
! Отговори
77 преди 8 години
Погледнах в портала енерджи . еу и си сверих часовника в австрия и германия цените са по ниски от при нас. И Цената на дизела навсякъде е по ниска от бензина само при нас са еднакви