Можело значи! Горивата със спад, до 13 ст.

Икономист: Държавата да се намеси и да регулира пазара
31 авг 2015 15:30,
103
Можело значи! Горивата със спад, до 13 ст.
Снимка: Reuters

С 11 до 13 стотинки са поевтинели масовите горива по бензиностанциите през август вследствие на спада в цената на петрола на международните пазари, пресметна в ефира на България Он Ер финансистът Емил Хърсев.

Още по темата

По думите му държавата има един буферен фонд - държавните резерви на горива и с тях тя може да интервенира на пазара.

"Ако тръгна да организирам тази интервенция трябва да намеря кой да транспортира горивата до всяка една точка, до всяка една бензиностанция в страната, никой търговец няма сили да прави това, производителят си го организира, но държавата може да организира тази мрежа с всички, които продават горива и тогава да си организира интервенцията", каза той.

Според него ефектът би бил 10% по-евтини петролни продукти от чужди производители.

Вижте повече във видеото на България Он Ер

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
21
 
! Отговори
Слаби и бедни сме преди 8 години
Това намаление ще ни излезе солено след 2-3 месеца!!Българина няма право на екстри от рода на евтино гориво и евтин ток.В България народа плаща всичко два ката.Това е да си слаб и беден.Всеки те мачка и се..ре в устата.
27
0
 
10
 
! Отговори
.<.>. преди 8 години
До ПрофесорПЛАТЕН ДРАСКАЧ! лягай да спиш пред ЦИК за регистрация... СМЕШКОВЦИ!
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бензина днес трябва да е под 160 а сметайте малко бе докога ще сме неграмотнии брее
25
1
 
23
 
! Отговори
nemo преди 8 години
Предизборен пиар на ББ. Всичко В България се прави само като наближат избори.Жалко.Затова децата бягат и не искат да живеят в Б-я, а някъде другаде, където законите се спазват от всички.В Б-я най- печелившия бизнес е политиката и затова всички толкова драпат да се доберат до властта..... но с такива управляващи - горко ни....Дано Господ помогне на българския народ, зашото не виждам кой друг може...
24
25
 
1
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Откакто Бойко се намеси цената на бензина пада. Браво Бойко.
23
0
 
7
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Лешек БалцеровичХаха, цените са съвсем реални и си ги спомняме много добре, ама май не са ти спуснали опорни точки, а ;)
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАРЕЛ СОРТ УРАЛ И НА ПОЧТИ ДВОЙНО ПО-НИСКА ЦЕНА А ДОЛАРА СЕ Е КАЧИЛ САМО С 10%-ТАНАЙ-ВЕРОЯТНО РЕАЛНАТА ЦЕНА Е И ПОД 1.50 ЛЕВА ЗА ЛИТЪР А-95КРАДЕНЕТО ПРОДЪЛЖАВА НО НАЙ-ГРОЗНОТО Е, ЧЕ ТОВА Е КАРТЕЛ МАФИЯ ЩОТО ПОВЕЧЕТО ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ СЪЩО СА ПОТЪРПЕВЧИ НА КАРТЕЛА ЗА ПРЕРАБОТКА НА ПЕТРОЛА КОЙТО ПРИБИРА ПЕЧАЛБАТА ОСНОВНО И Я ДЕЛИ С УПРАВЛЯВАЩИТЕ!
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Италия този бизнес е ДЪРЖАВЕН!!!Защо в Бг да не е??????Вън, крадците прикрити като "частници"!!!Това са на Иван Костов КРАДЛИВИТЕ схеми.
20
7
 
8
 
! Отговори
Лешек Балцерович преди 8 години
До zeusНяма какво да коментирам измислените цени, които "цитираш". Освен това, като гледам трафика по пътищата, нито цените на горивата са високи, нито народа е беден.
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали доскоро плюехте по Путин, че се намесвал в пазарните механизми и усилвал ролята на държавата. Оказа се, че е бил прав и вие сте негови последователи.
18
3
 
15
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Ами купувай, кой те е спрял. Нали управляват твоите - Боко Тиквата, Цецо Пъпеша и Расим Плевела.Или пак Орешарски и Станишев са ти виновни, че сте прости и некадърни.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17 Докато не се разберем с Турция за ниски такси за проливите - всеки друг петрол ще бъде по скъп от руския като се внесе до нас.
16
3
 
21
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Лешек БалцеровичБензина при 150 долара беше малко над 2.50. Добре обаче си спомняме как в края на миналата година бензина беше 1.88 при същия курс на долара и по-висока цена на нефта. Нещо да коментираш?
15
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема да се плашите - Тиквата като падне довечера на сантасе от Вальо Нафтата и бензинът пак ще се върне на старите нива, че и малко отгоре.Не зная дали има друг народ, който да зависи от капризите на един празноглавец и да разиграват съдбата му на карти.Ха-ха, заслужвате си го - да не забравите пак да си го изберете.
14
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България трябва да сключи договори с американски компании да ни продават американски шистов петрол и да спрем да купуваме скъпо от руснаците. Сега на практика храним Русия като купуваме скъп петрол, докато можем да купуваме евтин американски шистов нефт ако не беше руската енергийна мафия който държи енергетиката в България.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9 Има над 100 регистриани вносители, а от Румъния и Гърция - общо 5 рафинерии може да внесеш без мито. От Турция също може да внесеш. Даже в някой райони на България чуждите рафинерии идват по-близо от бургаската. Хайде стига сте рИвали. А като ви е скъпо - има обществен транспорт. Ама като гледам задръстванията - почти всички коли с по един човек, а автобусите - полу празни - явно не е скъп бензина
12
6
 
4
 
! Отговори
Путин преди 8 години
Пак ли аз съм виновен ?Ами тя ЛУКОЙЛ си е частна компания - на украинските фашисти.
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха, на световните борси петрола се срина и барела поевтиня със 130 $ , а в БГ, приятелчето на Банкянскатата мутра, Вальо Правешки решил да го свали с 11-13 стотинки.Ликуй простий народе, ликуй !!!Хем те лъжат, хем те стрижат, хем те карат да се радваш !!!
10
6
 
2
 
! Отговори
Лешек Балцерович преди 8 години
До МомоХайде стига вече с тези опорни точки. При $ 150 за барел, бензина беше 2,98 лв.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Хърсев, абе Аланкоолу - държавния резерв нали е закупен на по-високи цени от сегашните - ако държавата го пусне на по-ниска цена - кой ще плати разликата? Ми пак ние! Отделно че горивото което се съхранява в ДРВЗ - е от "кръстено" по кръстено - никой нормален търговец отдавна не иска да купува освободените количества от там... 3-4 месеца се нагушиха - сега след като Тиквето си направи P.R. ще свалят цените на реалните до изборите. И стадото ще блее доволно!