Можело значи! Горивата със спад, до 13 ст.

Икономист: Държавата да се намеси и да регулира пазара
31 авг 2015 15:30,
103
Можело значи! Горивата със спад, до 13 ст.
Снимка: Reuters

С 11 до 13 стотинки са поевтинели масовите горива по бензиностанциите през август вследствие на спада в цената на петрола на международните пазари, пресметна в ефира на България Он Ер финансистът Емил Хърсев.

Още по темата

По думите му държавата има един буферен фонд - държавните резерви на горива и с тях тя може да интервенира на пазара.

"Ако тръгна да организирам тази интервенция трябва да намеря кой да транспортира горивата до всяка една точка, до всяка една бензиностанция в страната, никой търговец няма сили да прави това, производителят си го организира, но държавата може да организира тази мрежа с всички, които продават горива и тогава да си организира интервенцията", каза той.

Според него ефектът би бил 10% по-евтини петролни продукти от чужди производители.

Вижте повече във видеото на България Он Ер

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
8
 
! Отговори
До 49 BG преди 8 години
"Това ви е карането на 95% от вас".Ти да не би да шофираш с 20-30 км/час по пътищата извън населено място, за да те подминават така? Когато има колона, наистина има едни, които са опасни за останалите, но те са да кажем под 5% от шофьорите. Не знам какви сме тези 95%, за които пишеш, освен ако ти не си в някакви 5% движещи се с скорост в пъти под разрешената скорост.
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Либия цената е 25ст на литър!!!!!!!!!!!!И Либия едвам влиза в топ 10 на страните със най-много петролни запаси!!!!КРАДЕНЕТО Е ЖЕСТОКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ДЕ!25СТ АЙДЕ НЕКА ДА Е ЧЕТВОРНО 1 ЛЕВ НО НИЕ ГО ПЛАЩАМЕ ПОЧТИ ДЕСЕТОРНО :(==========================И ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ РАЗЛИКИ ОТИВАТ ЗА ПРЕРАБОТВАТЕЛЯ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ АКЦИЗ!ОТКЪДЕ НА КЪДЕ ТРЯБВА ДА ИМА АКЦИЗ ВЪРХУ ГОРИВАТА!!!!!ОТКЪДЕ НА КЪДЕ ПРЕРАБОТВАТЕЛЯ ТРЯБВА ДА ВЗИМА ТАКАВА ПЕЧАЛБА!!!
46
4
 
22
 
! Отговори
BG преди 8 години
В града сте същите. От светофар до светофар (с броячи) набирате все едно ще излитате, сновете между лентите и засичате, за да цъфнете със спирачки най-отпред или зад друг бързак като вас. Бедна ви е фантазията с този ваш смешен стил на "шофиране" каква е консумацията. Да имаше поне някакъв смисъл, а то... Все едно изхвърляте пари през прозореца/ауспуха на трошкалниците си. За тая работа трябва и теория да се чете - кое как функционира, а не от каруцата на автомобила.
45
0
 
18
 
! Отговори
До 49 BG преди 8 години
Стилът на шофиране в една държава се определя от работата на контролния орган на държавата, в случая от КАТ. КАТ не работи и масово се шофира лошо. Да, харчи се много гориво от някои, но точно те са хората, които крадат най-много в България и не им пука колко харчат. Това са най-често едни дето са без образование, но шофират, разни мафиоти /мутри, политици и любовниците им/, както и тези дето се опитват да им подражават.
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Хърсев призовава за нещо, значи има далавера за него и за ортаците му.
43
6
 
17
 
! Отговори
BG преди 8 години
Съдейки по стила ви на шофиране, стигам до извода, че горивата в България са безумно евтини и е доста досадно само да мрънкате за цените им. Зорене, зорене, газ докрай постоянно и рискови изпреварвания на опасни участъци, на непрекъсната линия, с близки коли/камиони в насрещното и всичко това само след секунда, за да набиете спирачките и да сте част от колоната пред вас. След малко пак повтаряте цялото това безумно упражнение. Това ви е карането на 95% от вас. Затова се харчи много гориво.
42
5
 
18
 
! Отговори
Пеко Таков преди 8 години
До Тодор ЖивковКато протестирате срещу високите цени на горивата, поне си оставете колите и елате пеш или с градски транспорт, че само се излагате като ходите навсякъде с колите си.
41
15
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
на простата *** и се иска комунизъм и държавни регулации, добре че не умее да си постига целите и винаги успяват да я излъжат
40
5
 
3
 
! Отговори
Лешек Балцерович преди 8 години
До zeusБензин А95 на 31.08.2014 е струвал 2,55 лв. а днес (31.08.2015) е 2,19 лв. Спада в цената за 1 год. е 36 ст.Бензин А98 на 31.08.2014 е струвал 2,73 лв. а днес (31.08.2015) е 2,40 лв. Спада в цената за 1 год. е 33 ст.
39
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УТРЕ Е НАШИЯ ДЕН ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТА
38
2
 
25
 
! Отговори
Тодор Живков преди 8 години
Стига сте дремали и писали тук а да излезем утре в цялата страна да видим имали неплатени протестиращи българи ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДИТЕ И ДО ДУПКАААА
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чей са - Кетай за половин век се увиличиха с половин милиард. е у нас автомобилите са си нормално. всеки човек с по кола, по две.(може и на старо) и пак недоволни от ГЕРБ.
36
3
 
16
 
! Отговори
До 38 преди 8 години
До Бай Кольо Това е български манталите бай Кольо.За дърва и въглища пари няма но за скъпи коли,алкохол и цигари има.Комшията Милко живее в колиба но тегли кредит и си купи лека кола
35
2
 
20
 
! Отговори
Petrol преди 8 години
За момента ще замажат очи. Утре петрола, респективно фючърсите ще скочат на световните стокови борси и цената в България ще се върне,че и ще прескочи най-високите си нива.
34
4
 
33
 
! Отговори
ДО БАЙ ГАНЯ преди 8 години
ЦЕНАТА УМИШЛЕНО Е ВИСОКА СЪС ДОГУВОРКА М/У ТИКВАТА И ЗЛАТЕВ ЛУКОЙЛ..13 МИЛЯРДА КАК СЕ ВРЪЩАТ...РАЗХОДИТЕ ЗА МВР И МО КАК СЕ ВЪЗТАНОВЯВАТ...ИДЕАЛНА ФОРМА ЗА НАБАВЯНЕ НА БЪРЗИ ПАРИ...ТИКВАТА ПРИБИРА РАЗЛИКАТА ОТ 1.80 ДО 2.30 ЛВ ЗА ЛИТАР БЕНЗИН И УМИШЛЕНО СЕ ОПРАВДАВА СЪС КАРТЕЛИ И ВСЯКАКВИ НАЧИНИ ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО
33
7
 
12
 
! Отговори
Бай Кольо преди 8 години
Високата цена на горивата е като ниските заплати в БГ. Уж е скъпо а навсякъде скъпи коли си минават постоянно.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
както ще да ни излезне след 20-30 години. важното е сега.Важното е че Ауди имат и синтетика и бензин и дизел.Другото ме боли.
31
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАЛЬО ЗЛАТЕВ И БОРИСОВ СА ПЪРВИ ПРИЯТЕЛИ!!АКО ЩЕ ИМА ПОНИЖЕНИЕ ТО Е САМО ДОКАТО МИНАТ ИЗБОРИТЕ :DДОКАТО Е БОРИСОВ НА ВЛАСТ НЯМА КАК ДА ИМА ТРАЙНО ПОНИЖЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ!!!САМИЯ БОРИСОВ ПРОКАРА ЗАКОН ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА АКЦИЗА ЗА ДА ПРИСВОИ ПОНИЖЕНИЕТО ТОЙ!
30
0
 
32
 
! Отговори
Тодор Живков преди 8 години
Абе щом моя стражар ви управлява два мандата много сте прости
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, стига де! 13 стотинки?!? То поевтиняването на горивата при ГЕРБ е като увеличаването на пенсиите при комунистите! Няма да се оправим скоро!