4,5% ръст на икономиката? Не е невъзможно!

Манолов: Основният въпрос е докъде ще доведе либерализацията
11 яну 2016 13:37,
12
4,5% ръст на икономиката? Не е невъзможно!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Според президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов основният въпрос на 2016 г. е докъде ще доведе очакваната либерализация на енергийните цени. Манолов коментира очакванията на правителството за едно бързо нарастване на цените и връщането им обратно.

"Очаква се увеличение на цените на електроенергията, най-малкото заради маркетингови инвестиции, които по традиция се прехвърлят върху крайния потребител", каза той в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

По повод външните предизвикателства, синдикалистът заяви, че "светът е в цивилизационна и културна война и ако не изтрезнее от либералния си фанатизъм и не предприеме съответните мерки, не ни очаква нищо хубаво".

"Тарифният дефицит в енергетиката е изкуствено създаден и договорите с американските централи на площадката на Марица Изток са източникът на този проблем", коментира Манолов.

"Решението е да се приключи с въпроса, все едно как, с въпросните американски централи", категоричен бе Манолов. По думите му предоговаряне би могло да е едно от решенията, но само ако се промени договорната среда.

"4,5% е амбициозна, но не невъзможна цел за ръст на икономиката ни през 2016 година. Нашата икономика е на такова ниво, че има възможност. Ръстът на икономиката ни се случва не заради, а въпреки политиците", заключи Манолов.

Вижте още във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Мокрите герберски цънища! Може но ръст в офшорните сметки на управляващите!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Манолов малко е малко 4.5 % поне едно 6.5% може.То с химикалката всичко може.
8
0
 
1
 
! Отговори
diasen преди 8 години
има три вида лъжа-малка,голяма и статистика...
7
1
 
4
 
! Отговори
борислав преди 8 години
Манолов ти си бил куха лейка.
6
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Всички са се хванали на поредната Б.Борисова смешка. Само че, Главния лъжец на републиката до сега абсолютно нищо не е направил точно това да се случи! Mоже би очаква, че ще дойдат да му свършат работата извънземните!
5
1
 
6
 
! Отговори
2256 преди 8 години
Щом Бойко е казал 4,5 значи тия от НСИ ще го докарат. Така всяка година си защитават работните места!
4
0
 
10
 
! Отговори
94232 преди 8 години
Що за синдикат е това и откъде се финансира?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KakBa ukoHoMuka B Bulgaria ?!?!?! xaxaxa Ot mnogo blizki , rodnini i priqteli az posleden mai shte imigriram ... vsqka godina desetki zaminavat ... umirashta durjava :)
2
13
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Ръст ат 4.5 % не е невъзможно ,но е една мечта. Питайте Иван Костов как са прави ръст от 6.5% . При него го имаше. Затова е най- оплювания и единсвен държавник в най -новата история на България.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно се дължат на взетият кредит от 21 млрд, ама нищо - цифрите са важни, а не качеството на живот и демографската катастрофа