Симеон Дянков: КТБ можеше да бъде спасена!

КЗК на практика не съществува, коментира още той
11 мар 2016 15:00,
18
Симеон Дянков: КТБ можеше да бъде спасена!
Снимка: bgonair.bg

Около КТБ има много лъжи – от първоначалното създаване на КТБ като банка, която работи с политиците на деня, до много бавното развитие, след като се видя, че има проблем. Беше грешка БНБ да не помогне на банката тогава, а да помогне на друга банка. Това беше основната грешка и затова вината е именно там. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му повече от 5% от потъналите активи няма да се върнат в държавата.

"Международният опит показва, че ако в първата година не си успял да възвърнеш чрез този тип действия на Фонда за защита на вложителите пари, след това просто не става", поясни той.

"Винаги има възможност да се избегне фалит", продължи Дянков. "КТБ можеше да бъде спасена. Имаше политическата воля и желание в един момент на правителството на Орешарски да не се спаси КТБ", коментира той.

Кандидатът на ГЕРБ за председател на Комисията за защита на конкуренцията Росен Желязков, който оттегли кандидатурата си за поста, може да бъде убеден да се върне, смята Дянков. Той определи Желязков като добър специалист, който може да оглави комисията успешно.

Според Дянков КЗК не функционира като орган, защото не е започнала разследването на картела на горива, за който се е разбрало преди 5 години.

"Сегашната проверка е твърде късна и твърде малка намеса, за да се покаже, че комисията изпълнява работата си. А това не е така", посочи Дянков.

По думите му именно КЗК е трябвало да направи анализ и да спре обществените поръчки, а не правителството. Той посочи това като пример за мнението му, че "комисията на практика не съществува".

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
aaaa преди 8 години
Онлайншишита ако Шише е прав вие специалистите защо *** те с лични мнения форума с информация която не е по темата. КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА КТБ
11
2
 
0
 
! Отговори
Божката преди 8 години
Tози *** защо продължава да дава интервюта изобщо? Абсолютен некадърник, който съсипа българската икономика. Освен това е доста късно за такива заключения, по-важно е какво се случва в момента и защо Василев и неговите дружки все още са на свобода!
10
1
 
2
 
! Отговори
Пирин преди 8 години
масонски слуга, толкова си гнусен колкото и изглеждаш
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ако е на Борисов.
8
2
 
3
 
! Отговори
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( преди 8 години
Този е убиецът на БГ бизнеса! Защо му давате трибуна? Той трябва да е в затвора!
7
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 2,Има една статия в бивол относно въпросната фирма. Не е лошо да я прочетете и после да се изказвате.
6
2
 
5
 
! Отговори
активен преди 8 години
До 8. Шиши е само инструмент, този който не искаше е мутрата Б.Б., по някаква случайност продължаваща седем години властелинът на територията България.
5
0
 
8
 
! Отговори
ъ преди 8 години
Шиши не искаше !
4
3
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Спасяването е на една пирамида е създаване на още по голяма
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе този защо не е в затвора бе ?!
2
10
 
32
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Дянкофф,всичко можеше,ако Боко не бе премиер и ти финансов министър.Сега си кажи направо без...бой;кой ти нареди на набуташ всички държавни активи във банковата пирамида,поради което й нарасна 10 пъти капитала на мижавата банка,по вашето първо Гербаджийско управление.Ха това си кажи,за друго няма да те...питаме.
1
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Българите можеха да са по- богати , ако ти и ГЕРБ не грабехте както предишните !