Печатат винетките за 2017 г., цените - същите

Процедурата за пускането на тол системата е спряна
20 сеп 2016 07:26, Анисия Иванова
28
Печатат винетките за 2017 г., цените - същите
Снимка: Булфото, архив

Винетните стикери за 2017 г. вече се печатат, съобщиха за „Монитор” от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). От ведомството подчертаха, че те ще са на същите цени както и тази година.

За леки автомобили те са 97 лв. за годишната, за месечната - 30, а седмичната - 15. Всички товарни автомобили над 3,5 т независимо от екологичността на двигателя си и категорията си плащат дневна винетка от 21 лв.

Годишните варират от 808 лв. до 1743 лв., месечните - от 80 до 174 лв. и седмичните - от 40 до 87 лв.

Експерти припомнят, че таксуването на ползването на пътищата в страната ще стане по-справедливо след като бъде въведена тол системата за товарните автомобили и електронните винетки за останалите.

В момента обаче процедурата за избор на изпълнител на системата е спряна, заради поредното обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: цениАПИвинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
степчо преди 7 години
Много лошо качество на строителството на пътища много пари се отклоняват към нечии джобове (на тези които искат увеличението) затова не е реална високата цена. Изхвърляме са да правим големи проекти, където комисионните са големи, а пък за тези пари може да поправим доста второстепенни съществуващи пътища, ама нямаме лична финансова облага затова не го правим.
28
2
 
5
 
! Отговори
ABV преди 7 години
Ето и продължението , тъй като сме ограничени с броя на символите в един коментар.10000 х 97 = 970000 плюс камионите прави 1 000 000 лева госпожо министър. Обяснете сега на хората от Куклен и Брестник защо да плащат винетки , като Вие не сте направили нищо за този път. Аз лично няма да си купя винетка и като ме спрат полицаите ще извикам екип на BTV/те много Ви обичат между другото/ да види за какъв път хората плащат винетка и държавата дава парите на други места.
27
2
 
3
 
! Отговори
ABV преди 7 години
Всички средства от винетките отиват не там където трябва или с други думи не се разпределят правилно средствата.Предлагам Ви нагледен пример госпожо министър Павлова.В гр. Куклен и в с. Брестник има регистрирани около 10000 автомобила.Без да смятам че част от тях са товарни ще смятам по 97 за да видите какво ще излезе. накрая. Републиканския път който ги свързва с Пловдив е като натрошено сирене и от 17 г. не е пипнат, освен един участък от 200 м.
26
3
 
10
 
! Отговори
злобар преди 7 години
То Гербиста какво е виновен човека , виновен е тъй-наречения народ с точното название не народ, а ***. Гази го размазвай изхрачвай се отгоре му той пак ще търпи . Така че не го жали .
25
3
 
9
 
! Отговори
Локи преди 7 години
Бандити и крадци! Оставка!!!
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Швейцария 40 Е винетката. Какво да кажем повече.
23
4
 
7
 
! Отговори
No chance преди 7 години
Bez vinetki. I onazi *** ministarka da varne parite na bg narod. Septemvriiski vazstania, oktomvriiska revoliucia?! Noemvriiski prevrat?!Toll taksi?!:-)
22
16
 
3
 
! Отговори
чегевара преди 7 години
Ами като нямате сто лева за винетка ,защо са ви коли тогава ! Аз съм доволен от пътищата в региона ,а за повечето ПТП са виновни *** зад волана, а не асфалта :-)
21
2
 
7
 
! Отговори
ценитесъщите засега преди 7 години
като минат изборите след 4-5 месеца ще си гласуват едно законеч, че от юни месец поскъпват....
20
2
 
7
 
! Отговори
Иван Иванов преди 7 години
Щяха, ама вече забравиха какво са обещали,защото си знаят ,че и ние бързо ще забравим. А и съда беше решил ,че цените са неправомерно вдигнати !? Но вината си е изцяло наша ,след като можем да търпим...
19
3
 
8
 
! Отговори
Обещание преди 7 години
Нали щяха да са електронни, и да има еднодневни със смс плащане
18
4
 
0
 
! Отговори
Земята не ИСка вреди преди 7 години
Целта на ТЕРОРИстите е да обевят хората за опасни вредители и да получат разрешение за пълна ликвидация на вредителите.Ползват методи з а проникващо глубоко пси препрограмиране и частични или пълно блокиране и зомбиране на корумпирани власт подставени..Представете си във Вашия дом са се развъдили *** с лазерни фенерчета ..ВИкате служба за охрана плащате и почистват дома Ви от опасните вредители..
17
3
 
10
 
! Отговори
Арести за виновните преди 7 години
Движението с ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ през ДЕНЯ е ЗАБРАНЕНО от ЗАКОНА освен в случаит ена намалена видимост.ТЕРОРИСТИ С НАГЛО ПРЕСТЪПНА ПРоекТО нАРедба прокарана през Доказано престъпния парламент принуждават милион Водачи на МПС 24 часа да увреждат Земята с включени фарове ..ПОлицаи принуждават водачите да вредят през ясни и слънчеви дни вкл с включени фарове против мъгла под страх от РАЗОРЯВАЩИ ГЛОБИ..ТАЗИ НАРедбА Е НЕзАКОННА
16
3
 
7
 
! Отговори
Арести за виновните преди 7 години
Лепенето на отвличащи вниманието на водача лепенки на предно стъкло ЗАБРАНЕНО ОТ действащия закон..С НАГЛО ПРЕСТЪПНА НЕЗАКОННА проекто наредба ТЕРОРИСТИ ПРОКАРВАТ ПРЕЗ Контролирания обемно парламент изискване на предно стъкло да се лепят само ТЕжКО ТЕРОРИСТИЧНИ ХОЛОГРамни оРъжиЯ..НЕ Е ЗАКОННО >>
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винетките съдържат отровни вещества които се съдържат в отпечатването им. В никакъв случай не ги пипайте с голи ръце. Вдишването на незасъхващото лепило е канцарогенно мастилото също и води до тежки онкологични заболявания. Но това няма да ви го каже нито един от селенжърите които ви ги продават. Тази информация е от първо лице.
14
2
 
6
 
! Отговори
АМАН преди 7 години
КАкво пречи на бюрократите от Министерството да напечатат Безопасни винетки..Това което продават са тежко терористични нагло престъпни холограмни оръжия за масово поразяване..ТАзи година с тези оръжия с а поразени огромни региони от Европа и МАла Азия.НАд три милиона БЪлгари с а увредени трайно с холограмни отпадъци поети след опити да почистят винетки и други престъпни стикери на предно стъкло..Има трайни уврежднаия на ноосферната охрана ..възможни са жестоки пандемии..
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тол система не чакайте скоро.Транспортните фирми лобират яко.Реално един камион плаща смешна такса за километрите изминати по-родните пътища.Да не говорим за претоварване и т.н.
12
2
 
16
 
! Отговори
б.б. преди 7 години
Бойко го издуха преди няколко години , като не пожела да намали цените на тока , само крепеше топките на енергоразпределителните дружества , та сега да не го издуха заради пътищата - щото само рязане на лента и след две седмици пътя се срутил не върши работа. И в Гърция тол таксите са високи..... ама има защо , пътища с кеф да караш... не да си чупиш колата по тях.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Ти да не си от агенция пътна инфраструктура и да чакаш бонус към заплатата? Хората ще плащат ако парите им отиват за това за което са предназначени, а не да потъват в нечии джобове и да си карат пак по разбитите пътища.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управляващите освен да лъжат народа друго не правят. Не знам само кога народа ще се сети и ще направи нещо по въпроса?