Враца – инкубатор на родни IT специалисти

Как един проект може да върне младите хора в Северозапада
Обновена: 29 сеп 2016 12:38 | 29 сеп 2016 12:22, Екип на Bloomberg
12
Враца – инкубатор на родни IT специалисти
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България всичко е по-лесно от гледна точка на конкуренция, а и следата, която ще оставиш след себе си и влиянието ти ще бъдат много по-големи, отколкото ако отидеш да работиш в чужбина и си просто поредния работник. Това каза Теодор Костадинов от Враца Софтуер Общество, един от участниците в организирания от Forbes вчера форум "30 под 30".

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria той заяви, че може да бъде развенчан митът, че в един по-малък град и в един регион, който страда от отлив на население от много години насам, не може да се развие проект, който да задържи и дори да върне младите хора в него.

Относно развитието на Враца, като инкубатор на IT специалисти, Костадинов каза, че има постигнат значим напредък в намирането на реализация на обучените по програмите на Враца Софтуер Общество специалисти, като е постигната "договореност с две компании", които да дават работа на IT специалистите и то във Враца.

"Сега записваме за новата учебна година, която започва на 1 ноември". До сега са завършени две пълни програми, като са обучени над 200 човека, каза Костадинов.

"Ние не предлагаме цялостно образование, а само запалваме искрица, която се надяваме да продължава да гори", обясни той.  

Повече можете да чуете на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то в тия малки градове повече от минималната дава ли се затова всичко в чужбина а докога и защо господ знае
10
1
 
6
 
! Отговори
le6tan преди 7 години
аман от ИТ - дайте да сменим плочата. Не може 95% от икономиката на една държава да е ИТ. Плюс това, нека спрем и с мита за великия БГ ИТ спец - просто ИТтата в БГ са на ниво, но чак толкова велики. Трето - да станеш програмист в наше време не е много трудно, тъй че стига се надувахте.
9
2
 
4
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Всеки един *** от Панелистан който е написал 2 реда на дотНет е АйТи Спец... Жалка картинка...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой е инкубаторът на астрофизиците? Харманли?
7
0
 
12
 
! Отговори
Я преди 7 години
Хора, врачани, омрази...Не е нужно да хейтвате добрата идея. В тази насока трябва да действа и общината, като намали данъците за аутсорс компаниите, които открият офиса в региона. Те от своя страна също ще имат положителни страни, най-малкото една заплата с 200-300лв. по-ниска от тази в София ще е великолепна за града.Успех!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ловеч ги бием по добри сме
5
8
 
4
 
! Отговори
XAxaxaxaxa! XA! преди 7 години
Kakuv inkubator wa? Kakva iskrica zapalvate, kude? Kakvi 200 choveka bre? Tova sumarno vsi4ki u4enici ot vsi4ki u4ili6ta vyv Vraca li gi broite IT specialisti pri vas? Vyv Vraca ima tolkova IT kompanii kolkoto ima bananovi durveta na severniq polius we brat4ed! Vraca Software Ob6testvo - toq gorkiq sigurno daje ne e ot Vraca i e osnovatel i edinstven 4len na tova ob6testvo! Ne govorete gluposti 4e 6te padna ot stola ve4e!!!
4
4
 
2
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 7 години
Аз съм от първите
3
1
 
4
 
! Отговори
Tih velikan 681 преди 7 години
Severozapada otdavna e v UK ili DE ili Ispaniya
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано не ни уведомяват кърджали на какво е инкубатор
1
0
 
11
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Браво

Спонсорирани публикации