Откритие: Находище на петрол в "Хан Аспарух"!

Все още няма подробности, нито оценка на намерените количества
28 окт 2016 16:52,
227
Откритие: Находище на петрол в "Хан Аспарух"!
Снимка: Министерски съвет

Френската Total е открила петрол в блока "Хан Аспарух" в Черно море, става ясно от финансовия отчет на компанията за третото тримесечие. От компанията не дават повече подробности за находката и все още няма оценка на количествата.

Още по темата

Френската компания е част от консорциум, заедно с OMV и испанската Repsol, който получи лиценз за проучването в дълбоките води на Черно море. През това лято започнаха и първите сондажи за петрол и природен газ със специален кораб - Noble Globetrotter II.

Преди това бяха извършени и 3D сеизмични проучвания в блока, резултатите от които бяха обявени като много перспективни.

Надеждите на българското правителство бяха да бъдат открити големи количества природен газ в блока, които не само да задоволят нашите нужди от газ, но и България от нетен вносител да се превърне в износител на суровината.

Проучването на блока "Хан Аспарух" започна през 2012 година. Блокът е с площ от 14 220 кв. км. По договора с българското правителство се предвиждат двa проучвателни сондажa.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
4
 
0
 
! Отговори
0 преди 7 години
До крайA ZNAESH LI KAKVO E SLIABA.METALNA BALA OT !) TONA.NA BYRGAS LI SE RAZTOVARVASHE TOZI KUMYR .....MLADI.NAIVNI I PROSTI ZA SAGALENIE.
159
14
 
11
 
! Отговори
Ди преди 7 години
А като ядохте 50 год консерви и компоти от село,защото всичко друго отиваше в мързеливата Москва...що не ревахте? Или щото "добрата" си биеше през зъбите да мълчите мишкиии. Сега много драскате...уж при "лошия" запад.Аматьори в манипулацията.
158
2
 
0
 
! Отговори
DIAVLO преди 7 години
До ДаноTOI SHTE DADE> NO NE NA MENE I NA TEBE.
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като дойде пролетта ще цъфнат теменужките и ще има много люцерна....
156
1
 
2
 
! Отговори
край преди 7 години
До Вили. Няма как руда дето идва с големи морски кораби да дойде до Лом без претоварване - евентуално да е ставало на Констанца *** не ми се вярва. Освен в началото да са карали руда от Курск и Железногорск - не е изключено.
155
3
 
17
 
! Отговори
Господ е българин преди 7 години
България - Кувейт на Балканите. Лежане по гръб, ядене, пиене, яко мадами, яхти, беенвета и мерджани! Просто кеф!
154
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нефта бил осчетоводен в баланса за третото тримесечие! Е то третото тримесечие свърши преди два месеца вече, септември! А това си е башка новина, защо два месеца я крият? И защо не дават подробниости?
153
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те още не го оценили като обем, ама пишман специалистите вече плачат като ощпана мома, че някой ще им го вземе.
152
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТъй тъй, гроздето кисело значи?!
151
2
 
13
 
! Отговори
Вили преди 7 години
До крайАз помня първата вносна руда, не помня последната. Навремето дори негодуваха, че рудата, товарена на вагони разбила ж.п. линията Лом-София. А сега вече и кокс не произвеждаме. Явно и захарния завод в Горна Оряховица работи с вносни суровини...Най-хубавия захарен завод в Лом го унищожиха. Оставиха най-скапания. У нас ако случайно някъде се направи нещо хубаво - веднага го унищожават. И почват да продават най-скапаното. Не знам защо?!?...
150
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Око да видиЩе го изнасят "стратегическите партньори" бе аланкоолу! Тука само някой и друг грант за, който *** се вреди по-напред!
149
3
 
19
 
! Отговори
Око да види преди 7 години
Когато започнат да го изнасят с танкери, назначат 1000 работници на платформите, падне цената на горивата, вдигне се стандарта на живот в България.... тогава да се хвалят с "новината"!? В момента ми прилича на предизборен пасквил /партенка/! Най-вероятно количеството /ако въобще го има/ е като в .... Долни Дъбник и Шабла!
148
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дано ,*** нада ли !Предизборни кьорфишеци .Професор Гергелчев отдавна обясни . Нефт има но е нерентабилен .Сиреч, неизгоден за експлоатация.
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега грантаджиите на един глобален банкер и спекулант неистово ще почнат да ни убеждават как само САЩ може да го експлоатира! И веднага да предложим, колкото е възможно по-изгодна оферта на Мошето! Някой знае ли къде и как се изнесе златото от канадските "стратегически инвеститори"? *** пак ще яде зелника, щото *** е *** с рефлекс за това!
146
2
 
7
 
! Отговори
генерал "Грант& преди 7 години
Ние видиотените *** от N-ското НПО призоваваме да се даде на концесия находището на САЩ! Безплатно, разбира се, а ако трябва и ще платим като за "Белене"! За да може "стратегическия инвеститор" да точи на поразия нефта, както източи златото от Родопите и Челопеч, и после да ни го продава! Може и над световната цена! "Гордо знаме ни е Ротшилд, пръв учител Шорошов"!
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазиха новината за изборите.
144
6
 
11
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Взеха ни златото,сега ако евентуално,защото не е сигурно-петрола....а жабките в колонията скачат от радост,защото чавка им е изпила мозъчето.Те обаче си мразят Русия,ей така-за спорта.
143
1
 
6
 
! Отговори
край преди 7 години
А и до Гарибалди - да оди да се пере. В Кремиковци имаше железна руда а не въглища. Рудата стигна само за няколко години работа на комбината. И после се караше с кораби до Бургас и от там на влака до Кремиковци. БАС хващам.
142
3
 
2
 
! Отговори
край преди 7 години
До Вили последната руда която стопи Кремиковци беше докарана от порта Бургас - 42 хил тона аржентинска руда - така че сори ама въглищата може да са идвали от Лом щото са донбаски ама рудата идваше с големи кораби дето по Дунав не вървят.
141
1
 
4
 
! Отговори
пишурката хурков преди 7 години
Който мрази,под нож да лази.