Откритие: Находище на петрол в "Хан Аспарух"!

Все още няма подробности, нито оценка на намерените количества
28 окт 2016 16:52,
227
Откритие: Находище на петрол в "Хан Аспарух"!
Снимка: Министерски съвет

Френската Total е открила петрол в блока "Хан Аспарух" в Черно море, става ясно от финансовия отчет на компанията за третото тримесечие. От компанията не дават повече подробности за находката и все още няма оценка на количествата.

Още по темата

Френската компания е част от консорциум, заедно с OMV и испанската Repsol, който получи лиценз за проучването в дълбоките води на Черно море. През това лято започнаха и първите сондажи за петрол и природен газ със специален кораб - Noble Globetrotter II.

Преди това бяха извършени и 3D сеизмични проучвания в блока, резултатите от които бяха обявени като много перспективни.

Надеждите на българското правителство бяха да бъдат открити големи количества природен газ в блока, които не само да задоволят нашите нужди от газ, но и България от нетен вносител да се превърне в износител на суровината.

Проучването на блока "Хан Аспарух" започна през 2012 година. Блокът е с площ от 14 220 кв. км. По договора с българското правителство се предвиждат двa проучвателни сондажa.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пехотинецПак си се напил! Марш да миеш розариума! Да го излижеш! Ще проверя и мисли му - отиваш в дисципа при кечаджиите да ти пръснат...
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЕЕЕ баш на ефтинията го намериха мамка му и късмет български
98
4
 
12
 
! Отговори
МИЛЧО преди 7 години
То цялата държава барабар с народа е дадена на концесия на западни фирми, корпорации и държави...
97
3
 
10
 
! Отговори
Боко Доко преди 7 години
Радвам се, че толкова много шарачета са клъвнали на предизборната пропаганда. Очаквам до седмица да станем Катар на европата.
96
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--96 ;Тя беднотията ни започна с идването на руснаците по ДЕВЕТИ ;.Такова крадене само окупираните държави познават.Окупацоията на руснаците ни струва 140 милиарда лв.Откраднаха ни хиляди вагони ,Оловно--цинковите руди ,Розовото масло ,Българо--германските предприятия ,които бяха ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ , Хиляди тонове ТЮТЮН и МЕСО . Русия ни окраде и УРАНОВИТЕ руди.
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази "новина" я разправяше Делянчо Добрев преди един месец в студиото на телевизия България он ер.Както и да е, важното е да се съобщи преди изборите, разбирай - бликна нефт от радост , че ще назначим мамата за президент.Обърнете внимание на разпределението 40% за едната и по 30% за другите две фирми.А на нас?На Марко петия...
94
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От коментарите за сетен път става ясно, че за русофилите Русия е над всичко и руските национални интереси за тях за по-важни от българските. За тях ще бъде най-добре България да бъде вечно зависима от Русия в енергийно отношение и да плаща по най-високи цени.
93
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Песен за ушите ми!
92
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Бойко! Май накрая на някоя рашка няма да и издьржат нервите и ще експлодира от завист!
91
1
 
5
 
! Отговори
#################### преди 7 години
На избори - гласувайте за не партийни личности! Личности, които не са членували в партия...Писна ми от леви и десни... Едните теглят за Русия, другите теглят за САЩ, ама никой не гледа за България!Нека сложим край на партийния картел! Сега за президентските избори, не партийни кандидати са Митьо Пищова и Веселин Марешки...Последния - мутра и половина, но пък имаме евтини лекарства и горива... Също така не е обвързан с партия...
90
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добрата новина е тази , че големите печалби ще потъват в джобовете на същата тази фирма ! Честито на ,,консорциума'' !
89
1
 
18
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
И КВО?!Ние и злато имаме в изобилие, ама сме го дали на концесия за жълти стотинки, до като някои наши политици са взели големи рушвети за да сложат подпис за тази концесия...Същия сценарии ще стане и с петрола, газта и каквото и богатство да се намери в България...До като повече от половината хора работят за минимална заплата от 420лв - 210 евро на месец или близко до тази сума...И до кога - до като прекланяме смирено главица и не правим нищо друго освен да се оплакваме колко сме прецакани!
88
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра новина . Имаме нужда от добри новини ! Руската хибридна информационна воина към България се мъчи да всява чрез пресата и някои саитове чувство на тревожност и непълноценност на живота в България !!!
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жужи не хареса тази новина!
86
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само че тъ.поум.ни българчета са забравили да ви напишат че петрола ще е 100 собственност на 3 чужди компании колкото видяхте от залатото толкова ще видите и от петролате и в нигерия не подписват такива концесии- 0% за страната от където се добива радвайте се на гербавите крадции йиде честито на печелившите
85
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам за какво се радвате. България изнася злато при рекордни цени на златото от поне 4 години, ама пари от това не е видяла. При концесия от 2%, парите които се изкарват са смешни,а загубите за екологията и държавата са сериозни. Ако ще не да бликне, а направо да изригне тоя нефт в Черно море, мога да ви гарантирам, че България и българите нищо няма да видят от него. Ще си останем бедни като мишки. Щото тия дето подписват договорите се пазарят само за техните си комисионни. Не за държавата.
84
1
 
10
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Не ти трябва да имаш традиции и ноу хау за да добиваш, трябва ти да инвестираш, защото ноу хауа и технологиите се копуват, нали се сещаш приятел? Става дума за солидна инвестиция, но и за изключително солидна печалба. Този филм сме го гледали вече.
83
3
 
10
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
е 150 трилиона долара. С една дума запада дега идеално се вписва в едновремешното оприличаване на Русия на "колос с кашкавалени крака", а и междувременно, ако се надявате на пенсии хората под 45, може да забравите, мили приятели. Пенсионните фондове отдавна са празни и в момента представляват едни пирамиди, където работещите с данъците си директно финансират пенсиите, без да има какъвто и да е буфер, пък да не говорим за инвестиции.
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До bobyЩо бе, Боби, много са си добри прогнозите! Цуци ще стане президент с най-малко 80 на сто, съвсем по комунистически - жената си носи "младежките увлечения", нали виждаш, как всички я харесват, колко представителен президент ще бъде, как ще защитава доблестно и самоотвержена българите, каква MUM на нацията ще бъде. Както казва една поговорка: "От ден на ден - по зле". Боже, спаси България.
81
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русофили Вашта свърши