Откритие: Находище на петрол в "Хан Аспарух"!

Все още няма подробности, нито оценка на намерените количества
28 окт 2016 16:52,
227
Откритие: Находище на петрол в "Хан Аспарух"!
Снимка: Министерски съвет

Френската Total е открила петрол в блока "Хан Аспарух" в Черно море, става ясно от финансовия отчет на компанията за третото тримесечие. От компанията не дават повече подробности за находката и все още няма оценка на количествата.

Още по темата

Френската компания е част от консорциум, заедно с OMV и испанската Repsol, който получи лиценз за проучването в дълбоките води на Черно море. През това лято започнаха и първите сондажи за петрол и природен газ със специален кораб - Noble Globetrotter II.

Преди това бяха извършени и 3D сеизмични проучвания в блока, резултатите от които бяха обявени като много перспективни.

Надеждите на българското правителство бяха да бъдат открити големи количества природен газ в блока, които не само да задоволят нашите нужди от газ, но и България от нетен вносител да се превърне в износител на суровината.

Проучването на блока "Хан Аспарух" започна през 2012 година. Блокът е с площ от 14 220 кв. км. По договора с българското правителство се предвиждат двa проучвателни сондажa.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 61552Печели и 10% от печалбата отделно. печелят стотици работници на заплата. Печелят фирми в района.
59
9
 
14
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 7 години
Русофили, защо не извадихте нефта 50 години или беше по-лесно да ни цоцате за всичко ? и сега "гадните" и "лошите" западняци, ще ни дадат това, което вие криехте половин век.За това ли ни наричате братя? .... алчни помииии
58
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некой атакист няма ли да ни разкаже за стотиците тонове злато в Челопеч :) отдавна не са се упражнявали на тая тема
57
4
 
7
 
! Отговори
Путлер преди 7 години
Ужас, толкова пари за троловете на Волен и накрая пак издънка
56
4
 
18
 
! Отговори
61552 преди 7 години
В БГ има открито злато. И какво печели България? Печели около 1.5% концесионна такса. Същото ще се случи с нефта и газа ако открият в Черно море.
55
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е отразено във финансовия отчет, значи иде реч за доста сериозно находище, горките *** на руското посольство, сега очаквам да почнат да ни разправят колко вреден ще е добива в Черно море
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без вувузели моля!!!При сегашните цени на петрола цялото находище няма да стигне да върне вложените пари!!Е,поне така ще я издокарат де!!!Чакате да ни подарят благоденствие и да се опаричим и ние!!Дълго още ще чакаме!!Това не са партньори,а вълци!!Все едно вълк да носи трева и сено на агнетата и да ги храни!!!Хахахахааа!!!!
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ///А, те вече ни "освободиха"- от заетост, от спокойствие, от ценноси, от индустрия, от армия, от въздушни сили и флот, набутаха ни военни бази без да плащат наем, натресоха ни на просташките глави да плащаме десет пъти повече за ток, произвеждан от наши централи, ама за 30 години - техни, назначават ни президенти, премиери, министри, журналисти, абе каквото си искат правят с нас, защото сме свободни, а те са нашите освободители!
52
0
 
2
 
! Отговори
Репсол преди 7 години
До ФронтоХайде, обори ги "лъжите" с факти щом много знаеш "истината". Това са данните, които изнесоха по всички други медии. Само тук редакцията се скатава и поднася половинчата новина.
51
8
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Тези които пишат "0 за България" да бъдат издирени и в съда! Такива лъжи подкопават националната сигурност и тласкат държавата в опасна посока. СТИГА вече мръсни лъжи! Свобода на словото _ да, но се носи отговорност!
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите ще получат сърцетуп от тая новина ;0
49
5
 
14
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
За мен това е лоша новина. Ще се обоснова:1. Парсата ще я оберат Total. Рушветите ще ги оберат управляващите. За българския народ ще останат жълти стотинки и (не дай си боже) проблеми.2. Имайки предвид, че ще има лапкане, управляващите ще впрегнат сили в окопаването си на власт, Цецко ще измисли нови практики как да манипулира избори и ние скоро време няма да се отървем от тях.3. Не ни било хубаво черноморието?? Аз си го харесвам! И със сигурност няма да стане по-хубаво като почне добива.
48
0
 
12
 
! Отговори
Българина преди 7 години
1% концесионна такса като на златото. В Нигерия е 35%, държава от 3 свят
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТоталКой е подарявал българското богатство? Кой е този пpестъпник?! Всичко вършеха на тъмно, мръcниците! Съд по бързата процедура за заплаха на националната сигурност и предаване на националния суверенитет! Да изгният в затвора! Докога ще подаряваме, а ние ще зъзнем и гладуваме! Съд!!! Трибунал!
46
6
 
4
 
! Отговори
Репсол преди 7 години
До АнонименТо вече е подарено това находище.Тотал е оператор на находището с 40% дял, другите партньори са австрийската OMV с 30% и испанската Репсол също с 30%.0% за България
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АйдееееееееСега остава Хамериканците да ни спретнат един майдан, да ни освободят, да наложат истинската демокрация. Ако се разминем без война ще е цяло чудо. Историята показва че където има петрол винаги има нужда от демократизиране по американски. За справка Либия, Иран, Ирак, Сирия и т. н.Направо да им подаряваме находището та поне войната да си спестим.
44
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До Див ПетелМного си прав! За това сега трябва ударно да се въоражаваме и да увеличаваме армията!
43
0
 
5
 
! Отговори
матроса преди 7 години
Тотал започва "нова игра" по старите правила на Дънди .........
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лежим втрху петролно море от белград орез сифия най-дълбокоти е под стражица - 11 км надолу, и тн до черно море. Тая новина не е от вчера. Ерата на оетрола вече не е в разцвета си обаче. Когато му е било времето, сме нямали шанса да гребем от тоя петрол. Сега вече не е интересно. Пък кой знае.
41
3
 
12
 
! Отговори
Тотал преди 7 години
Спокойно, няма да има никаква война на наша територия, защото ние притежаваме точно 0% от това находище. Изцяло е харизано на чуждите компании.Тотал е оператор на находището с 40% дял, другите партньори са австрийската OMV с 30% и испанската Репсол също с 30%.Разбрахте ли сега, че всичко им е подарено и ние само ще гледаме отстрани. Все едно някой от съседната улица да се радва, че аз съм спечелил милиони от тотото и да си въобразява, че ще намаже нещо и той. Нъцки.

Спонсорирани публикации