Победата на Тръмп ще се отрази позитивно на US компаниите у нас

Преговорите за ТПТИ ще бъдат продължени, смята експерт
11 ное 2016 11:37, Екип на Bloomberg
5
Победата на Тръмп ще се отрази позитивно на US компаниите у нас
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки очакваните драматични спадове пазарите бързо изтриха загубите и отчетоха ръст. По-големите корпорации постигнаха забележителни ръстове през вчерашния ден от порядъка на 5-7%. Това коментира управляващият партньор на Expat Capital Никола Янков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Преговорите за ТПТИ ще бъдат продължени, смята Янков. "Това е стратегически проект. Дори споразумението да бъде забавено с 3-4 години, то вероятно ще продължи да се развива като преговори и ако не бъде приключено в мандата на президента Тръмп, ще бъде приключено в мандата на следващия президент", отбеляза експертът. 

Изборът на Тръмп ще има и позитивно влияние върху инвестиционната активност на американски компании в България, посочи Янков.

Той изрази надежда и очакване за засилен интерес от американските компании в областта на финансовите пазари към България. По думите му българското правителство трябва да има и по-активна роля в тази посока.

Янков не е оптимист, че визовият режим за българите в Америка ще отпадне по време на мандата на Доналд Тръмп, освен ако не бъдат предприети доста интересни и иновативни инициативи от българска страна.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
До позитивно Имаме ВСИЧКО което БОГ дал! Териториална позиция! Невероятен КЛИМАТ! ИСТОРИЯ!!!! КРАСОТА в БЪЛГАРИЯ колкото щеш! Да не казвам за напуканите домати и кривите краставици!!! Ами ухаещите РОЗИ,Малини ,Къпини,БИЛКИ!!! Ами НЕВЕРОЯТНИТЕ Сливи,Праскови ,Кайсии???
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние трябва да въведемвизи за американците,които ще махнем, когатоте махнат визитеза българи. Това е най-доброто.
2
1
 
9
 
! Отговори
позитивно преди 7 години
"интересни и иновативни инициативи" срещу визите, какво ли ще поиска Тръмп от нас, ние пари нямаме?!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдееее, рязък завой. Нека ллизането да започне сега!

Спонсорирани публикации