"Миджур" в Горни Лом започва работа, ще прави патрони

Кметът на Чупрене: Да се провери колко мини има в завода!
18 авг 2017 16:15, Анисия Иванова
3
"Миджур" в Горни Лом започва работа, ще прави патрони
Архив: Булфото

От месец заводът "Миджур" в Горни Лом е с нов стопанин, съобщи кметът на Община Чупрене Ваньо Костин.

Според инвестиционните намерения на новия собственик на територията на "Миджур Манеджмънт Кънстракшън" ЕООД предстои да се създаде цех за производство на патрони. Инвестиционното намерение е публикувано на електронната страница на Община Чупрене.

Още по темата

Преди три години при взрив на територията на завода при утилизация на мини загинаха 15 души.

Настояваме експертна комисия да установи колко са мините, останали на територията на "Миджур“ и какво ще се прави с тях", настоя кметът, цитиран от "Фокус".

"Хората са притеснени, че ще се прави ново производство, което е високо рисково, а никой не казва какво ще стане с мините, които са на територията на завода. След взрива преди три години, когато загинаха 15 души, всички са притеснени и затова изпратих писма до двама министри: на вътрешните работи и до министъра на отбраната, както и до областния управител. Целта е да избегнем нов взрив", подчерта Костин.

Той допълни, че институциите внимателно трябва да процедират с издаването на съответните разрешения за работа на територията на завод "Миджур".

"В момента на територията на завода се извършват дейности, свързани с почистване на територията от храсти и дървета. Какво ще се прави там никой не ни казва", каза още кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
651465161 преди 6 години
До Катила Атила Всичко го обръщате на политики, въпреки че няма нищо общо със съответната тема. Абе, вие, работа, нямате ли си, че само простотии пишете по цял ден. Абе, ти с уникален, бе . Кажи ми, кво общо има завод за мунии с твоите суджуци. Нищо. Като акъла ти ви главата.
1
2
 
4
 
! Отговори
Катила Атила преди 6 години
Има много за трепане....глигани.А и суджуци трябват.

Спонсорирани публикации