Радев към малкия бизнес: Държавата ви е длъжник!

Ще има намаляване на административната тежест, заяви той
1 мар 2018 22:08, Петя Славова
25
Радев към малкия бизнес: Държавата ви е длъжник!
Снимка: БТА

От това какво, колко и на какво качество произвеждаме в България зависи и нашето бъдеще. Вие сте малки само като име и може би като обем на продукция, но всъщност вие сте много големи с вашия кураж, идеи и упоритост в нелека среда да произвеждате, да се утвърждаване тук, да бележите успехи и навън, обърна се държавният глава Румен Радев към представители на малките предприятия в рамките на церемония по връчването на наградите "Златна мартеница" на Сдружение "Произведено в България - Съюз на малкия и среден бизнес".

Българската държава ви е длъжник, каза президентът, но изрази убеденост, че процесите на намаляване на административната тежест, на възстановяване на доверието в институциите, на предвидимост на бизнес средата, на повече законност са необратими и те ще спомагат на инициативните да продължават напред,пише БТА.

На церемонията бяха раздадени четири награди "Златна мартеница". Президентът връчи наградата на производител на захарни изделия, вицепрезидентът Илияна Йотова - почетна грамота за медиа, подкрепяща и популяризираща български производители - на списанието за интериор и архитектура, вицепремиерът Валери Симеонов отличи верига ресторанти.

Със златни мартеници бяха отличени Петър Кънев, председател на парламентарната икономическа комисия за принос за подобряване на бизнес средата, както и производител на бебешки дрехи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
емиграция преди 6 години
Не държавата е длъжна, а ние всички сме и длъжни.Разбрахте ли др. Радев? Не. Не сте разбрали, защото сте чели история на КПСС и цитатите на Сталин. Попрочетете малко за Кенеди....и неговите изказвания....
19
0
 
4
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Само се пречи на малкия бизнес....Спукване от проверки с корумпирани данъчни и всякакви други контрольори,уж да пълнят хазната,а вземат по 1000 лв рушвет за продажба без касов бон....сега и ново 20....пак трябвало да купуваме нови касови апарати.АМАН вече!!!На запад сякаш са с такива апарати
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Наистина добро попадение на писателя. Публикувано е в сайта на ПИК-новини.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във фейсбук има обръщение на Български писател до Нинова, в което се казва. Г-жо Нинова моля ви излезте от политиката, защото с интриги политика не се прави , а се прави само бардак с пенсионирани *** и т.н. Прочетете го , защото е интересно.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкия бизнес е ликвидиран още на 9-ти септември от партията ,която издигна фуражката за прецедент! Сега потомците на тази партия мачка дребния бизнес защото окрадоха народа и го играят меринджеи .
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не спи ли бе! Бълва ли, бълва!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек е интригант и никакъв Президент. Непрекъснато настройва хората срещу правителството и говори фалшиви новини. Срам за България е др. Радев.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държават е враг на дребния безвръзков бизнес. И враг на народа. Затова и двете се стопиха.
12
0
 
3
 
! Отговори
ФАТМАК С ПРОЗРЕНИЕ преди 6 години
Гошууу... ! Месууу... !РР (Primatus Pitecantropus) ... просто КОНСТАТИРАМ ...
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами за кой да гласувам бе за Нинова Доган и Марешки ли.
10
2
 
10
 
! Отговори
Шенол Кая преди 6 години
Радев , кой купи техноимпекс на времето, я кажи и не се прави на ощипан.
9
3
 
17
 
! Отговори
Суджук ЕООД преди 6 години
Дядо ви имаше няколко малки бизнеса. Продавам в момента последния и изчезвам от тази прокажена територия. Вие си стойте в Тикваландия и си гласувайте за Гинка и Тиквун. Писна ми да си пропилявам живота и да се правя на патриот, а разни мутри от СИК и партийките им да ме обират.
8
4
 
26
 
! Отговори
Прав е! преди 6 години
Много е прав. Държавата не само е длъжник. Държавата е ВРАГ на малкия и среден БЪЛГАРСКИ бизнес.
7
6
 
9
 
! Отговори
от Шопландия преди 6 години
Към това че небето е синьо и спорта е полезен, Радев добави още една всеизвестен факт, но също трябва да се каже че и малкия бизнес не си оставя мафарето в калта и яко скатава данъци, защото както знаем няма данъчна власт, а само рушветчии които за 50-100 кинта си бъркат в носа и зяпат тавана при проверката.
6
3
 
16
 
! Отговори
Среден бизнес преди 6 години
Сбогом, дано сте щастливи, утре далече от мен. Цветанов, Борисов мълчите, кога ли ще дойде светлия ден. .... Поздрав от последният Ви фен.
5
22
 
4
 
! Отговори
Дракона преди 6 години
Държавата трябва да вземе бизнеса от частниците и да го управлява за да има за всички. Когато всичко се управлява централно от комунисти, народа е доволен и щастлив
4
2
 
23
 
! Отговори
Малък бизнесмен преди 6 години
Терминал 2. Сбогом!
3
3
 
22
 
! Отговори
за какво говорим преди 6 години
Да те касовите апарати днес ги вързаха директно за ушите на ченгетата Цветанов и Борисов и искат да плащат данъци на тоталната мафия иначе фалит!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв малък бизнес? То вече няма хора за каквото и да е. Някакъв социалистически капитализъм ги е осенил всички и всеки само гледа да експлоотира, само че вече я няма държавата. Колкото и приказки да приказвате, на всички им е ясно как стоят нещата.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдебната власт е голям проблем, но и перламента където се "коват" законите на Република България.