Пет кандидата за АЕЦ "Белене": Кой е най-удачният?

Важно е да станат ясни условията и детайлите, коментира Васил Велев
Обновена: 19 авг 2019 21:34 | 19 авг 2019 21:15, Красимир Ангелов
33

Изтича срокът за подаване на заявления за участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ "Белене". На този етап кандидатите са пет.

Още по темата
"Много е важно да станат ясни условията и детайлите по тези предложения, тъй като парламентът прие решение, при което в конкурса да се участва без държавни или корпоративни гаранции, както и без дългосрочни договори за изкупуване на електроенергията на преференциални цени", коментира в студиото на "Денят ON AIR" председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

По думите му обаче, ако България не направи промени в условията на процедурата, то на дневен ред ще изникне въпросът дали някой друг ще се съгласи да плаща вместо нас.

"Ние вече не искаме да плащаме добавки към цената под формата на задължения към обществото и други непазарно определяни такси. Не би следвало АЕЦ "Белене" да се превърне в една нова, само че американска, китайска, руска или корейска централа", отбеляза Велев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ганчовците са толкова прости у наведени, че кой откъдето дойде все ги опъва.И то здраво.
9
3
 
7
 
! Отговори
:):) преди 4 години
до сите деббиличудно като е толкова нерентабилен проекта, как пък чак пет оферти има. АЕЦ ще има както има мост над Крим и както Крим е руски. Както има СП2 към германия и т.н, пикаййте газ ,файда йок
8
5
 
11
 
! Отговори
Жо преди 4 години
БЕЛЯ-не!Русия да построи такъв важен стратегически обект в Европейска Натовска България е все едно да разрешим руснаците да поставят своя Троянски кон у нас.Надявам се на Бойко да му дърпат ушите тези, които му дават парите.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кой ще се навие да инвестира милиарди без държавна гаранция и след това да продава евтин ток на България.Балсамите измряха.Дори руснаците не са толкова глупави вече.
6
6
 
8
 
! Отговори
Иска ли питане ? преди 4 години
..... даващия най-голяма комисионна разбира се .Някой да е чувал за "Дънди Прешъс Метал " ? И какво копаят и колко плащат на държавата ? Пладнешки обир , позволяван от ВСИЧКИ правителства до сега .
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЕЦ както и цялата енергетика трябва да са държавни , както си бяха преди разрухата да дойде.Всичко друго е интереси и задкулисни игри от които за нас само лоши последствия.
4
4
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Ще го кажа жаргонно- Нерде Велев нерде АЕЦ Белене - какво общо има този индивид с АЕЦ? Ще си плаща скъп ток защото той АИКБ и председателя на КРИБ Домус Гиби си избраха и купиха политиците - които политици в последствие ги продадоха на големите Американски и Европейски енергийни Хищници! Политикът е зад гърбът на този който плаща повече-хахахахаха
3
1
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ТА АС СЪМ ГЛЪМ
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който посочат от Вайт хаус той е най-удачен.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха. Значи искаме АЕЦ, който ние да не плащаме, ама няма да гарантираме че ще му купуваме тока, но пък искаме да ни го продават евтино?!?И кой ще се върже на такава глупост? :) После ще реват "*** не е рентабилен проекта"