ОАЕ обмисля да купи летище, пристанище и земи в България

Емирствата имат интерес и към туризма у нас
3 ное 2019 10:09, Анисия Иванова
74
ОАЕ обмисля да купи летище, пристанище и земи в България
Архив: Булфото

Абу Даби обмисля да купи летище, пристанище и земи в България. Емирствата имат интерес и към българския туризъм.

“България има намерение да се обърне към високия клас туризъм и смятаме, че с потенциала, който имате, това е напълно възможно. С вашата страна можем да развиваме също логистика, транспорт и земеделие.”, заяви държавният министър в кабинета на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Ахмед Али ал Сайег пред "24 часа".

Той бе в София дни преди официалната визита у нас на престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, който се очаква да пристигне в сряда.

Ахмед Али ал Сайег се срещна с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и с министрите на финансите, икономиката, транспорта и културата. След това разгледа “София Тех парк”, където му бе представена работата на няколко от високотехнологичните компании, базирани там.

След срещите на министър Ал Сайег в София стана ясно, че ОАЕ имат интерес към плановете на правителството за развитие на пътната инфраструктура, пристанища и летища, както и за купуването на земеделска земя у нас.

Предстоящата в сряда среща на престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян и премиера Бойко Борисов ще бъде третата им поред в рамките само на година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Не трябва да се допускат силно ислямистки намеси и инвестиции в България.това е много опасно.Има и други държави.с които можем да партнираме..Ислямисти и турци не трябва да се допускат под каквато и да е форма.защото тяхната истинска цел винаги е друга...влияние на исляма.засилване на ислямизма
33
1
 
7
 
! Отговори
тъй ли? преди 4 години
Ще купят,нанайци.Парен каша духа.До оня ден оманския фонд ни съдеше,за да си върни парите загробени в КТБ,ся щели да купуват,божкееее!Колкото фаувето направи завод в кремиковци....Ако не е крал,барем безполезните екскурзии по света ще си спомня Баце на старини...кат ментора си бай Тошо.Ама последния няшо и зад решетките се оказа замомент навремето...Чул *** Господ...
32
2
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Браво, евроатлантическите ценности трябва да се спазват.
31
1
 
4
 
! Отговори
Y преди 4 години
Стига с тези фейк нюз и слухове
30
3
 
28
 
! Отговори
457 преди 4 години
При бай Тошо ние имахме петролни концесии в Либия, сега араби искат собственост у нас.
29
0
 
29
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Нямат място в Родината ни! Нито арабите, нито продажниците, които им продават земята ни!
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почнат ли да купуват арабите цената на земята ще скочи на 1000 Евро на декар.
27
0
 
21
 
! Отговори
Един от селото преди 4 години
След като ни купят земята,какво ще правят с нас.Сигурно и ще ни обрежат за да сме като тях.
26
0
 
16
 
! Отговори
Да си одат преди 4 години
Арабски мечти. Не сме Испания, Франция, Италия, Гърция, Германия, Швеция. Никога не са успявали да стъпят тука, но зор ще видим докато ги отхвърлим, при положение, че влиятелни европейски страни им клекнаха.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най вероятно след това и те ще бъдат разочаровани от родната деиствителност
24
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакви *** рливи градски партийни секретарчета, които отдавна са продали земите на дядо си, за да си купят панелни коптори и незнаещи от коя страна се държи лопатата, тръгнали да агитират да не се продава земята.Лицемерни от репки.
23
3
 
22
 
! Отговори
Уви! преди 4 години
Земя вече са купили чрез поставени лица. Уви!
22
3
 
21
 
! Отговори
Antinwo преди 4 години
След време ще станем Сирия 2 и изобщо не си го измислям ! Тук процъфтява радикалния ислям финансиран от чужбина а ман*алите чакат да режат главите на неверниците само чакат заповед от техните имами ! Само че за разлика от Сирия където хората си имат армия тук и това нямаме ! Ми явно ще станем по зле и от тях !
21
0
 
19
 
! Отговори
Една от Пз преди 4 години
Баце, а малко от пустинята за Българите арабите ще дадат ли?! Да се изместят там, че то, явно е, арабите са им по-важни!
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам достатъчно земя, която може спокойно да изхрани три, четири семейства. Дал съм я на арендатор. Никога няма да я продам, напротив, ще купя още.
19
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да даваме земята срещу пари на араби.Ще я дадем безплатно на руснаци.И после ще работим ангария бригада на полето за да ядат другарите в москва пресни зеленчуци.Да живее комунизма!!!
18
17
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 17Може! Защо не? Това е напълно реално и даже логично.Я виж, в центъра на Москва, Путин построи една от най-големите джамии в Европа!В Чечения наскоро направиха още по-голяма!Натам върви света, към ислямизация, особено ако искаме да сме приятели с Русия и Путин!
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не всичко е пари, Борисов!
16
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ни купи цялата държава най-добре.И без това скоро България няма да я има.Въпросът е руснаци, китайци, турци или араби, все някой ще ни вземе.Но по-добре да не са руснаците!
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава и на всяко кьоше джамия, защото емиратските бизнесмени и туристи ще трябвя да има къде да се молят.