До 20 000 лв. глоба за неспазване на безопасни условия на труд

Във всяка дейност нещата стоят по различен начин, отбеляза експерт
15 май 2020 11:43, Красимир Ангелов
15
До 20 000 лв. глоба за неспазване на безопасни условия на труд

Бизнесът у нас е задължен да осигурява безопасни условия на труд за работника. Предприятията ще оценяват рисковете и ще предприемат мерки за ограничаването на коронавируса по работните места.

От 1500 до 20 000 лв. е санкцията за неспазване на мерките по безопасност на условията на труд, обяви Мирослава Ангелова, главeн директор на Главна дирекция "Инспектиране на труда" в Главна инспекция по труда, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Ролята на службите по трудова медицина и на консултанитте по безопасни условия на труд е да осъществяват контрол дали работодателите оценяват риска от вируса", посочи тя.

Във всяка икономическа дейност нещата стоят по различен начин, каза Мирослава Ангелова и подчерта, че на тази база се дават предписания на съответните работодатели, като служителите също могат да участват в целия процес.

Видео материал с целия разговор вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
До 10 и до 12 преди 3 години
Проблем заради маските може да стане защото:- пипате ги с мръсни ръце, даже и отвътре.- носите еднократната с дни, вместа 2-3часа- не перете многократната всяка вечер, ами я носите докато заприлича на изтривалка-не перете многократната преди първото слагане, ами директно си я лепвате на устата, опипана от мръсните ръце на продавачката-когато не е на устата ви през деня, трябва да е прибрана в чист плик, а не под брадичката,в мръсния джоб, чанта или захвърлена тук-тамДа подължавам ли?
12
0
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Знам само, че не може да се диша през нея и имах адски болки в гърлото и респираторни проблеми.
11
0
 
3
 
! Отговори
Летовник преди 3 години
Съсипаха ме от проверки,всичко ми е ок само среса ми остава.В махалите проверяват,но със затворени очи или без да стъпват там.Нищо рано или късно ще дойдат изборите.Никога не съм го правил,но този път ще гласувам за ДПС. и да се приключва....
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Носих маска 4 месеца на лицето си, получих алергия."----------------------------------------Тази същата инспекция трябва да контролира от какви материали се изготвят маските. Тези материали спират ли виръса или го пропускат? Ако материалът, от който е изготвена маската не спира вируса, значи маската не е предпазна. Такъв производител ни заблуждава, че сме в безопасност, носейки маска. Високата цена на уж защитната маска е чист грабеж.
9
0
 
8
 
! Отговори
Бат Жоро преди 3 години
Нещ***стници...Не стига че бизнеса на повечето хора замря, хората останаха без пари, ами глоби колосални всеки ден се измислят
8
3
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
Не може да управляваш държава с измислени закони ,укази декрети ! Това е правило НКДВ и ЧК на Феликс Едмундович Джерджински по вереме на ВОСР през 1917 !
7
2
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Като имаш претенции и те е страх от някакви микроорганизми си стой у вас. Не можете да накарате никой на сила да носи нищо на лицето си. Носих маска 4 месеца на лицето си, получих алергия. Нарушавате човешките права и това си е чисто престъпление!
6
5
 
6
 
! Отговори
морски преди 3 години
Знаем тези "експерти" как проверяват обектите на мутрите.Ако нЕкой тръгне да критикува много-много, го очаква случка като със Милен Цветков !
5
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 4Глупав teen ... Ще пораснеш и може да разбереш някои неща ...
4
6
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 3Не ти пука за околните нали? Типичен ***. Пожелавам ти да се разболееш (не да умреш ...) и да се окаже, че и на другите не им пука особено ...
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можете да задължавате никой да слага парцали по лицето си! Който се чуства застрашен да носи! Нарушавате правата ни и конституцията на страната и извършвяте престъпление. Маски нема да слагам, нема да ви дам и 1 стинка !!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо натикаха хората в зандан, после ги фалираха, оставиха ги гладни с дългове, а тези които ще оцелеят ще ги друсат с 20 000 бона, защото ние от чужбина спряхме потока на мангизи, а държавата е фалирала и се чуди кой да оскубе още. Работил съм в Атина на времето в един дюнер, точно когато убиха един младеж и почнаха безредиците там. Всеки ден ми се мятаха молотовки пред очити, ама едните ги храних, другите ги поих(ченгетата). Да не идвам от Германия, да им покажа как се хвърлят бутилки молот
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе криза не се бори с глоби, страх, паника и брифинги на измислени генералчета.

Спонсорирани публикации