Високите цени на млякото в магазините - спекулативно

Ощетените са производителите на сурово мляко и крайният потребител
48
Високите цени на млякото в магазините - спекулативно
Снимка: Pixabay

Високите цени на млякото и млечните продукти в търговската мрежа са спекулативни, твърди животновъд от варненското село Доброглед, който има и малка мандра.

Заради свитото потребление и заради липсата на работна ръка само за година и половина той е намалил отглежданите крави и овце наполовина.

"Разликата в цените я плащат производителите на сурово мляко и крайният потребител", заяви Данаил Николов, производител на мляко и млечни продукти, пред БНТ.

По думите му една от основните причини е повишаването на цените на енергоносителите и горивата.

"Повишаването на цените в търговските вериги е спекулативно", заяви Данаил Николов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: млякоцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е един цирк не могат да сложат 10 или 15 % печалба на прекупвача ли правят ни на луди сега, е над 100%
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис - Това е леко католическа концепция, но както и да е.
16
1
 
7
 
! Отговори
До14 преди 1 година
Абе"бичи"и хиляда процента надценка,стига да можеш да си продаваш стоката,въпросът е,че едните се оправдават с другите,тоест производители с търговци,ама в крайна сметка факта че във фирмените магазини цената на продуктите им е близка до тая на големите вериги показва че всички заедно са в кюпа по дрането!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определено спекулата беше в магазините и мандрите, не в животновъдите.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма надценка, ама заота олио се намира вече по 2 лв, дори и под 2 лева с "намаления". К. малсо колко беше, преди короната? 4.50-5.50 лв. После почна да гони 6.5-8 лева. И сега масово го гледам с "намаления" по 4.60-5.60 лв? Поскъпнал им тока? Разбирам го това правдание за малки магазинчета, ресторантчета, дребно производство, ама некъф каухланд, дето прави по 400 бона оборот на ден, ми казва, че от 15000, сметките отишли на 60000 зимата и ги "съсипва" - айде айде ...
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 - Аз па взимам от производители, преди да отиде по веригте и цените са ми с 25-30% надоло и тва е с ДДС-то. Като човек, който също се е занимавал с търговия, ще ти го кажа така - МНОГО ЯСНО, че цените им ще са близки! Какво? АКо някой продава една стока с 50% надценка, аз каот балмурник,да я продавам с 5% ли? Бича си 45-49% и това е. Подкопавам с малко цените, така че да не рпедизвикам другите, да почнат да си ги свалят масивно.
12
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Нас ни грабят. Инфлацията има своето влияние, но нас ни грабят и най-лошото е, че ние се примирихме и го позволяваме. Да допускаш да те грабят и да не протестираш не е много хубаво. Отиваш в големите вериги и си ограбен. Никой не се надига да протестира. Да не разчитаме на служебното правителство, когато казва, че ще се контролират цените. Открай време е ясно, че управляващите са лесни на приказки, но на действия са трудни. С механизъм се преследват спекулантите.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То поне да беше мляко, а то отрова ГМО като всички останали храни и напитки.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половината от нашите родни производители са затворили кръга и имат свои фирмени магазини,продуктите в тях нямат съществена разлика като цена,така че спрете да лъжете и заблуждавате,всички по веригата дерат като за последно!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече 33 години у нас всичко е грабеж, спекула, картели и геноцид.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още като намалеят производителите, търговците ще диктуват както искат цените. Важното е да се усвояват субсидии за несъществуващи пасища и животни по герберски, да не забравяме как в ефир министърката на земеделието призоваваше да си мълчат. Тепърва ще се берат горчивите плодове и ще се оправдават я с пазарна икономика, я с забрана за държавна помощ. Унищожиш ли местните производители, внасяш.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цената на млякото не е мръднала от 2014-а. Ама тя и тогава мръдна толкова, че реално си беше като от 2007-***. Сега кават, че нафтата била скъпа. Помните ли, колко беше 2012-а, като имаше маивна криза? Същата. Само дето тогава 25 лева бяха надник за повечето българи.
6
1
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Да, браво, много си прав, но кой да ги размърда тези държавни служители, като 90% от тях са "човек на мой човек" и айде са ги натиснали да работят и ще ги разсърдят. Затова още векове ще сме каймака на утайката не само в Европа.
5
2
 
7
 
! Отговори
заинтригован преди 1 година
някой ще ми обясни ли защо едно мляко се произвежда, а не се.. да кажем просто пакетира ?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,и?Това всеки българин го знае.Въпросът е какво се прави да не е така.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойкот на вериги, магазини, млекарници докато не намалят цената!
2
1
 
11
 
! Отговори
4 преди 1 година
Това, че в Корумпестан навсякъде е схеми и спекулации вече е ясно чак в другия край на света. Въпросът е, какво правят нищоправците, които отново отвориха торбата с лъжите преди изборите.
1
1
 
13
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Да спекулативно е. Не само фермерите го знаят, но и институциите. Въпросът е, че нищо не правят, освен да киснат по медиите и да изказват експертни мнения. Картелът монополист си стои, ще си стои и след 100 живота. Междинните звена по веригата едно не е премахнато. Всеки ден статии и новинарски емисии. Е какво, медиите ли да оправят цените? Това е ваша работа дами и господа "ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ".