Франция на ръба на икономическа война

Renault се опасява от промишлен шпионаж
Обновена: 7 яну 2011 11:07 | 7 яну 2011 11:06, Елка Василева
3
Франция на ръба на икономическа война
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Автомобилната компания Renault посочи сериозната заплаха, която промишленият шпионаж представлява за нейните стратегически активи. Министърът на промишлеността на Франция Ерик Бесон предупреди, че страната е на ръба на икономическата война.

Тези изявления бяха направени след уволнението в сряда на трима топмениджъри на  Renault, заподозрени, че предавали тайни на производството на електромобили. Един от отстранените е бил в управителния съвет на компанията, пише ВВС.

„Тези лица са заемали в компанията стратегически позиции. Разследването стигна до доказателства, че с действията си тримата ни колеги са нарушили етичните норми на  Renault и преднамерено са изложили на риск нейните активи“, каза за АФП вицепрезидентът на  Renault Кристан Юсон.

Разследването на допуснатото изтичане на технологична информация е започнало през август и продължава и до момента. Не се съобщава на кого са били издадени тайните.

На тримата заподозрени в промишлен шпионаж е дадена възможност да отговорят на отправените срещу тях обвинения, преди компанията да реши как да ги накаже.

Renault заедно с партньора си Nissan инвестира много в изследванията, свързани със създаването на електромобили. Двете компании планират до две години да започнат производството и заявяват, че когато тези коли заменят двигателите с вътрешно горене това ще доведе до намаляване на изхвърляния в атмосферата въглероден окис.

За разлика от тези компании конкурентите им General Motors и Toyota заложиха на производството на хибридни автомобили, които работят както с електричество, така и с бензин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Францияrenault
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
haha преди 13 години
v edna nemska reklama na Renault se kazva: Renault - krotor dotomobill :D...za kakvo se borqt vyob6te...goni gi panika 4e nqkoi 6te gi 6pionira kakto izto4niq blok predi 20 godini...a istinata e 4e drugite sa pone 20 godini napred i proizvejdat AUTOS a ne dotomobili :D
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ах.........Бесон...тоя ни унижи прeд света с ***,абсолютен клоун. Крадеца вика дръжте крадеца!Криво им е че потъват и китай им взима пазарите.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на тези французи много им стана мъчно че някой им е разкрил тайните а те когато разкриваха нашите тайни на нас нали не ни беше добре всичко се връща само че е жалко че това не сме го направили ние за да им е още по гадно