Турция ще се опита да спаси шведския Saab

Държавата е готова да купи фалиралия автопроизводител
22 дек 2011 10:41,
121
Турция ще се опита да спаси шведския Saab
Снимка: AutoMedia.bg

Турция ще направи опит да спаси компанията Saab, която само преди няколко дни бе обявена във фалит. Това съобщиха медиите в Швеция, включително телевизионният канал SVT.

Според тях представители на турското посолство са се свързали с шведското министерство на промишлеността и са попитали при какви условия може да бъде купен шведския автомобилен производител.

Турските дипломати не потвърдиха информацията, но изпълнителният директор на базираната в Брюксел Европейска асоциация на автомобилните доставчици – Ларс Холмквист го стори.

Според него правителството на южната ни съседка има сериозен интерес към Saab, тъй като иска да започне да произвежда своя марка коли.

"Турция, която иска да има своя собствена марка коли, възнамерява да направи това, като купи Saab", каза Холмквист пред шведски медии.

Вижте петте топ модела на Saab, с които марката превзе сърцата и умовете на безброй клиенти и почитатели

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Илиян Гъза преди 12 години
Кажете де,има ли хубави гаджета в Турция?
34
5
 
3
 
! Отговори
Илиян Гъза преди 12 години
Някой ходил ли е в Турция?
33
2
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Не казвам че страните произвеждат само каквото са измислили. Всеки измисля според възможностите си, а възможностите на турция в това отношение винаги са били скромни,
32
5
 
2
 
! Отговори
Илиян Гъза преди 12 години
Що за досада,защо мълчите?
31
10
 
4
 
! Отговори
Илиян Гъза преди 12 години
Кажете нещо де,има ли хубави подмокрени туркини?Кажете,защо мълчите!
30
5
 
1
 
! Отговори
Илиян Гъза преди 12 години
Здравейте, как сте,кажете нещо?
29
1
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
как каво бе, за грейт уол не си ли чувал
28
2
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
А да си чул нещо да е измислено в Китай? :))) Страните да не би да произвеждат само каквото са измислили? :)))))))))))) Ако е така, то ще е доста жалко - в България измисляме простотии само. Вече даже и домати не можем да измислим .
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахаха смешни комплексари,заслужавате си всичката мизерия на която сте подложени,хелал да ви е
26
4
 
20
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Никой не мрази Република Турция, приятелю. Просто лично аз не разбирам поради каква необходимост хората в България, които се смятат за турци не вземат пример от комшиите, а са се скупчили около един бивш терорист и служител на ДС, които ви водят като стадо и ви забиват все по-надолу в калта. Нямаше да ми пука ако и това не се забивахме и всички останали защото сме в една лодка и е време за яко гребане, а не да се делим на ляв и десен борд, че се въртим в кръг и поемаме вода.
25
1
 
15
 
! Отговори
bbbb преди 12 години
На нас българите, все някой ни е виновен за нещо в този живот. Това, че се такава слабохарактерна нация си е изцяло наш проблем, наш проблем си е, че работодатели ни мачкат, че сами институции ни мачкат и ни тровят нервите и никой нищо не прави. Всеки си стои в тях с ракията и краставичките, гледа телевизия и цъка и псува като се напие, а пък какво е на вънка - всеки сам да се оправя. Завиждам на турците не за друго, а за това, че се държат помежду си, където и да са. Нека да са прости!
24
13
 
7
 
! Отговори
Болгар преди 12 години
Защо ми изтрихте коментара а на , turkinya - не да не би тя да спазва правилата на сайта - писането на кирилица е задължително,както и обидите на религиозна основа - нарича българите ***
23
2
 
7
 
! Отговори
AVTOBORSA преди 12 години
ABE KAKVI GLUPOSTI SE PI6AT TUKA SAMO. ZA6TO NE POROVITE DA VIDITE KOLKO MARKI KOLI SE PROIZVEJDAT V TURCIQ. AVTOBUSITE NA MERCEDES, TOYOTA, FIAT, RENAULT, HYUNDAI, FORD A SEGA I NOVIQ MODEL NA OPELBO. DA PRODALJALI DA IZBROQVAM O6TE ?! A V BG KAKVO SE PROIZVEJDA I NA KAKVO SA SPOSOBNI BALGARITE, MISLQ 4E TOVA TRQBVA DA SE KOMENTIRA
22
3
 
6
 
! Отговори
Бг фес преди 12 години
до 22 до на *** у п.................
21
6
 
12
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
никой не мрази турция бре, просто хората тук не обичат етническата партия дпс която дълбоко в себе пропагандира за връщане на бг по турско владичество, а че турция се развива добре спор няма, но за технологиите не се изхвърляй толкова, не съм чул да са измислили нещо в турция.
20
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом това му остана,разни *** да го купуват...докъде е стигнал горкият сааб
19
3
 
21
 
! Отговори
Бг фес преди 12 години
Истината е , че сте комплексирани самохвалковци и за това държавата е в това състояние на мизерия. За 500години под турско в българските земи са построени толкова църкви колкото не са построени и до ден днешен
18
0
 
9
 
! Отговори
jaguar преди 12 години
Da be te turtsite domatite gi yadat s kolete tolkova sa prosti che i gashtite deto gi nosime sa turski Nyama da sporya i da vi otvaryam ochichkite koyto znae znae i za pirvata jp liniya v osmanskata imperiya kide e postroena a i pirvata otomanska banka v koy bilgarski grad Drugoto samichki si go namerete i go prochetete Nyamam vreme moga samo da vi pojeleya priatno izkarvane na praznitsite da ste jivi i zdravi Nazdrave
17
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Вярно е, че турците не са много умни, но поне са трудолюбиви. По тази причина имат годишен прираст на стопанството си от 8,5% (второ място след Китай).
16
0
 
14
 
! Отговори
BBB преди 12 години
Може да са спекулации, че руснаците са купили нещо, за да вдигнат цената. Но това се очакваше от Сааб, с нищо не впечатляват новите им модели, нямат голяма гама автомобили, а и цената е фрапатно висока за качеството и екстрите, които получаваш.Турците пройзвеждат - Мерцедес, Митсубиши, Нисан, Рено и т.н