Така се прави кола българско производство

Първите автомобили на Great Wall в снимки
Обновена: 13 мар 2012 14:52 | 13 мар 2012 10:10, Красимир Ангелов
246

Снимка: БТА

 

Наскоро откритият завод на Литекс Моторс край Ловеч вече произвеждат автомобили с китайската марка Great Wall. По колите работи екип от млади и квалифицирани българи.

При пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно в него се очаква да бъдат заети близо 2000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
13
 
! Отговори
До 151 преди 12 години
Е-е-ее, помним Булгаррено, помним Land Rover помним, все надъхано все нови хора, все всичко е ОК и накрая Български началник *** нещата ;)
130
2
 
8
 
! Отговори
mihales преди 12 години
***, все е недоволен :)) Аз ще си купя една от тези, саааамо да пуснат и AMT ще съм просто на 7мото небе!!!
129
2
 
32
 
! Отговори
didoo преди 12 години
Аз не мога да разбера как може да се изказвате негативно за автомобилите които произвеждаме. Като сте толкова отворени искам да ми кажете, къде в Европа има подобен автомобил, който да предлага същите екстри и качество на подобна цена. Румънските дачии са толкова дървени в сравнение с тези автомобили, че просто не могат да ни стъпят и на малкия пръст. Условията се перфектни, всичко е подредено и на високо ниво. Питам какво искате тогава?!
128
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китайска кола, която се сглобява в България и е 20% по-скъпа от западните, на които китайците правят аналози... Както казвал Остап Бендер - всичко е ясно на съда. :-) На щастливите притежатели на тия "автомобили" - честито. На тия, които няма никога да си ги купят - трижди по-честито. :-)
127
7
 
3
 
! Отговори
PR преди 12 години
abe napravo da gi karash edin mesec i sled tui da hodish po avtomontiori
126
0
 
7
 
! Отговори
Me преди 12 години
Браво.. похвално..Само дето са малко възкъпички като за прохождаща на пазара марка.. ако и да са продукт на икономиката ни.Или по точно, хем не блестят с ценам хем не блестят с икономичност.Иначе мнението на очевидци е полижително.. относно общи впечатления от тези коли.
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ролс Ройс е собственост на BMW а Бугати и Бентли на VW Реално ако продадат SAAB на китайците те ше са 1вите виж ако бройте Хамър за велика марка, 2те. Астън Мартин Бяха собственост на Тата но за кратко китайците притежават само MG от английските легенди нищо немски или италянско да неговорим за френско... А за нас най-важното е ловчекия завод да залее европа с евтини коли та да и други марки да отварят заводи в България не само китайски копия /който не се самнявам след 10г ще стигнат кореиците/
124
4
 
21
 
! Отговори
twin_peaks преди 12 години
Марката си е заслужила да бъде продавана в Европейския съюз наравно с останалите европейски и неевропейски марки! Горд съм, че в български град като Ловеч, който иначе западаше икономически - сега се появи "Great Wall". Благодарен съм и на Гришата! Сега събирам пари и смело мога да заявя, че ще ходя в Ловеч да пазарувам до половин-една година!
123
0
 
23
 
! Отговори
mihales преди 12 години
Браво на момчетата, страхотни са!!! Знам, че ще се справят и че от тази кола ще има много продажби и то не само в България! Дано този път не се издъним и най-после да имаме свое автомобилостроене.
122
2
 
8
 
! Отговори
Технически прогрес преди 12 години
Китайски автомобили се произвеждат с помоща на български роботи.
121
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека не забравяме че "великите марки" като Ролс-Ройс, Бентли, Бугати ( сигурен съм , чеима още примери) отдавна са собственост на не толкова велики марки. В този ред на мисли, за нас не е важно колите произведени в Ловеч да са с максимално качество, важното е да се продават и да носят приходи. Аз съм оптимист за това.
120
16
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Тия коли могат ли да се карат пиян?
119
2
 
24
 
! Отговори
заучено положение преди 12 години
ей много хейтъри се навъдили напоследък! стегнете се бе хора! същите бяхте дето искахте да има производство в българия, сега изведнъж кога това се случи, пак не сте доволни!
118
3
 
35
 
! Отговори
монтански преди 12 години
Един такъв завод за автомобили у нас ще раздвижи производството на поне още 10 други от машиностроенето ни,което е почти загинало.Стига сме внасяли стоки,нека произвеждаме.
117
2
 
15
 
! Отговори
морски преди 12 години
Колите са много добри,далеч по-добри от румънските дачий,които са се разпаднали още при покупката.
116
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И откога ръчно сглобените автомобили са по-лоши...Защо ли си мисля, че в цивилизованият свят е точно обратното! Бентли, Ролс Ройс също се сглобяват ръчно...
115
1
 
17
 
! Отговори
Sniper23 преди 12 години
Всичко върви по график, а професионализма е много голям, както виждаме от снимките. Аз ако бях на мястото не тези момчета, бих се амбицирал да давам всичко от себе си, за да оставя клиентите доволни и след време пак да си поръчат подобен автомобил. Самата изработка ми харесва освен само едно и то са по-големите фуги. Както и да е, момчетата сега се обучават и мисля, че правят много по-качествени и добри коли, отколкото колегите им в Румъния :).
114
0
 
21
 
! Отговори
Автомонтьор преди 12 години
Защо се изненадвате,супер колите така се сглобяват,ръчна изработка.Ще сложим италианците в малкия си джоб!
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колите са ясни,интересно е как се движат продажбите.Ало..Dnes.bg има ли някой там?
112
0
 
1
 
! Отговори
marin преди 12 години
tezi sa handmade