Млада жена в малка кола – агресия на пътя

Изследването е на австралийска застрахователна компания
Обновена: 24 мар 2012 16:02 | 24 мар 2012 16:02,
52
Млада жена в малка кола – агресия на пътя
Жените в малки коли били най-агресивни на пътя. Снимка: Reuters

Най-голяма склонност към агресивно поведение на пътя и неспазване на правилата показват младите жени на възраст между 18 и 24 г., които карат малки автомобили. Това показва социално проучване на австралийската застрахователна компания AAMI, чиито резултати бяха публикувани в изданието CarAdvice.au.

От общо 3740 допитани водачи именно тези, които управляват малки автомобили, са показали най-голяма склонност към това да употребяват алкохол или други забранени вещества преди да седнат зад волана. Освен това те са склонни най-често да говорят по мобилните си телефони или да пишат SMS.

Три четвърти от собствениците на малки автомобили си признават, че са шофирали опасно, а 46 % са използвали агресивна или оскърбителна жестикулация спрямо останалите участници в движението.

23 % от тази група обичат "да висят на гърба" на движещия се пред тях автомобил, тъй като смятат, че неговата скорост е твърде ниска. При следващия клас - на компактните автомобили резултатите в тези 2 категории са 36 и 18 %.

Изследването едва ли ще зарадва привържениците на равноправието между половете. Оказва се, че жените между 18 и 24 години имат най-голяма склонност към агресивно и опасно поведение на пътя. Причините са в това, че управлявайки малки автомобили те се чувстват недостатъчно защитени от обикалящите ги големи машини.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: агресивни шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е добре да се обобщава,има и изключения!
11
2
 
45
 
! Отговори
Пак от 18 преди 12 години
Тази,в трошката на "Цар Асен" беше с още една пикла.Нарочно оля с мръсотия пешеходката,която беше хубава и елегантно облечена.Дрислите в трошката се заляха в звънък смях от кеф,че са направили зло на по-хубаво от тях момиче.3. На пл."Батенберг"пресичаше млада жена с интелигентен вид,коремчето й личеше - беше около 5-6-ти месец бременна,с превързан глезен,куцукаше.Млада *** в сиво БМВ-е й свирна силно,свали стъклото и викна"Ей,краво!"Чуете ли за бита шофьорка,знайте,че аз съм я пердашил!
10
3
 
27
 
! Отговори
От 18. За да не се преди 12 години
чуди някой на това,което написах,обяснявам:1.Миналото лято,на "Фр.Нансен" и "Патр.Евтимий",интелигентна на вид,около 23-24-год.,с хубава кола,не изчака три старици на пешеход.пътека и,завивайки,мина буквално"през обувките им";подсмиваше се гадно,говорейки по GSM.След секунда светна червено,колите зафучаха,някои спряха,бабите се разтрепериха в средата на платното.Дожаля ми.2.На "Цар Асен",след дъжд,момиче щеше да пресича.Друго моме,в трошка,рязко даде газ и я обля цялата с *** вода от локва.
9
3
 
26
 
! Отговори
Жените са по-плахи, преди 12 години
затова карат по-внимателно. Възможно е да има нещо вярно в това, което се казва в статията, макар че не е ясно дали написаното е валидно само за онази държава - все пак всяка страна си има своите специфики. Важното е, зад волана да сядат само онези,които са достатъчно психически уравновесени,за да им се повери шофиране.Нямам нищо общо с авторите на 13, 16 и не съм женомразец, но неколкократно виждах толкова безочливи млади шофьорки, че мога да кажа само: Вади я от колата и ритай докато мърда!
8
1
 
27
 
! Отговори
faust преди 12 години
при нас е обратното.........за възрастта не говорим само колата е мноооооого голяма, яко бумка чалга, и вътре от голямото добро утро
7
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Женската нервност е свързана на първо място със липсата на с*кс. Но в лицемерно общество като нашето това е само една от мнoгoто липси.
6
13
 
19
 
! Отговори
WTF преди 12 години
Без значение възрастта, по възможност жени да не се качват на шофьорското място !!!
5
0
 
10
 
! Отговори
До Баровеца преди 12 години
Ама то по тая логика трябва да отнесеш и Mini-то на приятелката си, че нали и то е малко.
4
2
 
1
 
! Отговори
:D преди 12 години
невеуоятно
3
5
 
12
 
! Отговори
Spartacus преди 12 години
До 8 - може нашите *** да са командировани в Австралия и да си мислят че и тук е такаЩо за статия ние в Австралийски съюз ли сме!Да бяха писали за Украйна и Чечня!Да не би в България да живея стотици хиляди австралийски че журналята се изявяват така!Аз лично не съм срещал дори 1 австралиец в България
2
1
 
26
 
! Отговори
Иван Пешев преди 12 години
Са писане на СМС по време на каране трябва да взимат книжка.Наситина ли има такива екземпляри дето пишат СМС-и докато шофират направо не е за вярване.Утре някой ще излезе с номера "Пишех си дисертацията и затова минах на червено".
1
9
 
15
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Както Австралия е на противоположната част на Земята, така и резултатите от едно такова изследване у нас биха били също точно противоположни.