Great Wall показа най-големия си и мощен модел

Всъдеходът Hover H7 тежи 2.2 тона и разполага с 215 к.с.
12 апр 2012 10:51, Красимир Ангелов
95
Great Wall показа най-големия си и мощен модел
Hover H7 - новата гордост на Great Wall. Снимка: AutoMedia.bg

Китайският автомобилен гигант Great Wall, част от чиито автомобили се произвеждат в завода на "Литекс Моторс" край Ловеч, показа своя най-голям и мощен модел.

Това е всъдеходът Hover H7, чиято официална премиера е насрочена за изложението в Пекин в края на месеца.

Изданието "China Car Times" публикува снимки и информация за машината, която напомня донякъде за предишната версия на Volkswagen Touareg.

Дължината на H7 е 4800 мм, широчината - 1938 мм, височината – 1785, а разстоянието между двете оси – 2915 мм. Всъдеходът тежи 2.2 тона.

Автомобилът ще бъде със задвижване на четирите колела и ще се предлага с 2.0 литров турбомотор, развиващ 215 к.с. и 324 Нм. Двигателят се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Максималната скорост на Hover H7 е 180 км/ч, а комбинираният разход на гориво – 10.6 л/100 км.

Най-големият Great Wall ще се предлага с 10 въздушни възглавници, система ESP, адаптивни светлини, система за следене на мъртвата зона, възможност за стартиране на двигателя с бутон, навигация и DVD-система.

Засега H7 ще се произвежда само за китайския пазар, но не е изключено догодина да бъде насочен и към Европа.

Вижте още снимки на Hover H7

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Great WallHover H7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кажи сега Жоро, от де го знаш туй, бе смотан Герберски х.й?
22
9
 
3
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
дървена консерва при удар с 60км./ч. ставаш на пихтия....
21
1
 
3
 
! Отговори
rusnak до Китаец преди 12 години
С клишета не става. Ще ми напомниш ли, освен "Фиат", за първите "Жигули", от преди 40 години, коя друга кола са копирали Руснаците, че нещо не си спомням? За то пък добре се вижда до къде я докараха с "Лада" Революция...баш майсторе.
20
11
 
4
 
! Отговори
Ангел Бончев преди 12 години
Аз няма да си купя , а ти ?
19
1
 
12
 
! Отговори
шофьор преди 12 години
Грейт уол с всеки изминат модел,ми харесват все повече,ако продължават така,бързо ще се доближат до нормалното ниво на един добър автомобил.А и с доброте цени които предлагат,ще са доста конкурентни,май извадихме голям късмет,че решха да отворят завода си у нас.Доста бързо се развиват и след време ще започнат да вадят и свои оригинални разработки,това е пътя.
18
1
 
7
 
! Отговори
Майкоо преди 12 години
Елелее тея са се оляли с копирането :) Е ако това не е 1:1 с туарег, не знам какво е :)Открийте 2-те разлики :)
17
2
 
6
 
! Отговори
pi4a преди 12 години
До 11: Немски са :-)) но 20% от тях. Разработени са в екипи в които има инженери от 60 държави. Участвал съм в производството на доста от тях при това в БГ. Виждал съм как се произвеждат всевъчможни части на които пише Made in Germany но се правят в унгария, БГ, Китай, Тайван, Турция, Словакия ит.н. С това не искам да кажа, че не са качествени, напротив. Но все пак изказвания от рода моето е немско щото тези заводи не са били бомбандирани в 2012 няма смисъл. :-) виж къде се затварят заводи ;-)
16
3
 
17
 
! Отговори
rusnak преди 12 години
Нещо малко да се случи в тази изостанала държавица, едно малко заводче с прилични автомобили, които обаче и за местните не са по джоба, ате пак нещо злословя и плюват... ми купувайте си европейски Ферарита, американски Шевролети, че са по здрави и доказани..
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китаец - плагиаТства май беше ?
14
0
 
8
 
! Отговори
велото преди 12 години
Купувам го - при цена 7лв/л гориво наскоро както ни обеща бат Бойко, ще е много добра инвестиция
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАхахахах Някой заговори за ОПЕЛ?!?Скрий се някъде. Няма опел дето да става за каквото и да е след 5-тата си година освен да събира ръжда. А на цени го докарват като Фоксваген почти. Новата Корса пък е мега дърво. По добре Ярис или Сивик да не говорим, че дори Фабия и Сеат Ибиса са 2 пъти по-добри.Иначе за Ловешкият завод евала. И дано и този СУВ да го правят и там. Трябва да се има в предвид, че за цената на Хувър 5, който е в момента може да се купи само лада нива. Така, че имат място
12
1
 
11
 
! Отговори
pi4a преди 12 години
До Салдахин - Ами има ГМ, разбира се, както и много други марки си имат логото. Занимавам се с доставчици за автомобилната промишленост на глобално ниво и ти гарантирам за процента. Виждал съм страхотни качествени изпълнения в китай, както и голям ***. Просто това е днешната тенденция. Другото е сглобка. Ако щете вярвайте - това си е ваш проблем. :-) не ви налагам мнение. По въпроса с инженерите - има недостиг навсякъде на такива и се ползват всякакви националности БГ, Индия Виетнам и тн.
11
1
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Много прилично изглежда. Ако се предлага на цена около 40к лева ще е конкурентен у нас и в Европа. Само малко ме притеснява този мотор с турбото. Като им знам колко харчат малките колички в момента (около 8-9 до 10/100 градско и не падат под 7/100 извънградско), то направо ми е смешен смесения заводски разход 10/100! Това купе с този мотор ще гори най-малкото 16-17/100 градско бензин и не под 10-11/100 извънградско! Дано да разработят по-икономични модели, или поне читав дизелов...
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако и като качество е поне на 50% като Таурег е ще е добре
9
8
 
2
 
! Отговори
do 7 преди 12 години
Razlikata e w injinerite. 80-te % w Corsata moje da si gi izbie6 ot glawata i komentara ti. Towa da ne ti e PC. Opelite se proizwejdat w Rüsselheim. A specialno Corstata w Eisenach (Thüringen). 4astite sa nemski, prizwedeni i proektirani w Germania.
8
1
 
34
 
! Отговори
До преди 12 години
СалахадинМного си зле човече! Ама много!!!! Що да не фалира и още хора да останат без работа? Та да минат на издръжка на държавата? За първи път се строи завод, а не МОЛ и мозъци като тебе веднага с мнение!
7
3
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ПРЕДИ 40 Г. ТАКА СА СЕ ОТНАСЯЛИ В САЩ И КЪМ ЯПОНСКИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КОРЕЙСКИТЕ АВТОМОБИЛИ. СЛЕД 10 - 15Г. МНОГО ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТ ВСИЧКИ МАСОВИ АВТОМОБИЛИ ЩЕ СА КИТАЙСКИ ИЛИ СГЛОБЕНИ В КИТАЙ. ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ ЛУКСОЗНИТЕ АВТОМОБИЛИ.
6
5
 
24
 
! Отговори
pi4a преди 12 години
Все полека ;-) ще се наложат частично, което не е никак лошо. А ти с корсата пуканка - 80% от нещата в нея са китайски, тя вероятно е сглобена от бай *** в испания. Та каква е разликата между бай *** в ловеч и бай *** където и да било? Желая късмет на великия дувар. След откриването на завода в ловеч в Германия името на държавата ни се споменава 80% по-често при това с добро.
5
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Samo da ne se razpadne Great Kashon-a kato wdigne max. skorost s tozi dwigatel. :D
4
20
 
6
 
! Отговори
Гриша преди 12 години
Пълно менте.