Great Wall показа най-големия си и мощен модел

Всъдеходът Hover H7 тежи 2.2 тона и разполага с 215 к.с.
12 апр 2012 10:51, Красимир Ангелов
95
Great Wall показа най-големия си и мощен модел
Hover H7 - новата гордост на Great Wall. Снимка: AutoMedia.bg

Китайският автомобилен гигант Great Wall, част от чиито автомобили се произвеждат в завода на "Литекс Моторс" край Ловеч, показа своя най-голям и мощен модел.

Това е всъдеходът Hover H7, чиято официална премиера е насрочена за изложението в Пекин в края на месеца.

Изданието "China Car Times" публикува снимки и информация за машината, която напомня донякъде за предишната версия на Volkswagen Touareg.

Дължината на H7 е 4800 мм, широчината - 1938 мм, височината – 1785, а разстоянието между двете оси – 2915 мм. Всъдеходът тежи 2.2 тона.

Автомобилът ще бъде със задвижване на четирите колела и ще се предлага с 2.0 литров турбомотор, развиващ 215 к.с. и 324 Нм. Двигателят се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Максималната скорост на Hover H7 е 180 км/ч, а комбинираният разход на гориво – 10.6 л/100 км.

Най-големият Great Wall ще се предлага с 10 въздушни възглавници, система ESP, адаптивни светлини, система за следене на мъртвата зона, възможност за стартиране на двигателя с бутон, навигация и DVD-система.

Засега H7 ще се произвежда само за китайския пазар, но не е изключено догодина да бъде насочен и към Европа.

Вижте още снимки на Hover H7

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Great WallHover H7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
5
 
! Отговори
Faust2 преди 12 години
Тия Мазди голяма работа ги изкарахте. Аз имам Пасат 1996 година и мога да ти кажа, че е направен в пъти по-качествено от твоята кола. Не може да се карат все стари коли и в един момент се налага да се вземе нещо по-ново, защото на хората им писва от ремонти. За 16 000 лева получаваш един готин градски автомобил с климатик, ел. стъкла, парктроник и много място за пътниците. На всичкото отгоре му прасваш една газова уредба и минаваш 100 км градско за 10-12 лева. Яко, а?
62
0
 
4
 
! Отговори
twin_peaks преди 12 години
Страхотен джип! Адски много ми радва окото, нямам търпение да направя тестдрайв и да покарам това животинче! Изключително много се радвам, че у нас правим подобни машини, минали тестовете повече от успешно!
61
0
 
11
 
! Отговори
perfektnata_burq преди 12 години
радвайте се бе хора, че се произвеждат коли в българия! стига сте хейтвали на дребно!
60
2
 
3
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
Ела да видип дали имат някъде ръжда :)и що да не ги караме, 10 г. и повече ни служат безпроблемно и нямат никакви индикации за възможни повреди :) межуд впрочем харчи доста по-малко от волекса и е доста по-пъргава :) и със сигурност, ако реша да си взимам друга кола пак ще бъде японска, защото лично съм се убедил в тяхната здравина, безпроблемност и надеждност
59
0
 
5
 
! Отговори
тт78 преди 12 години
коментарите на собственниците на грейт уол в техния форум засега са добри общо взето. изглежда,че колата засега не отстъпва по качество на Дачия и Шевролет. Другите марки са с по-солени цени. Четох доста и почти съм решил за една такава. Все пак това е най-добрия начин да имаш нова количка за по-малко от 200 лв на месец.
58
4
 
1
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
Хаха на мене 25 годишния ми голф гори толкова.
57
0
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
нямаме нищо против, карайте си 15 годишните мазди, може и да ви надживеят.Все пак за някой хора щастието е да карат ръждавейки от по 1000 лева. Старите мазди бяха добри между другото ,мой роднина смени скоростна кутия (!) на мазда-3 '2008. чувал съм, че с частите на Форд има доста издънки на по-новите модели на Мазда
56
1
 
1
 
! Отговори
Йори преди 12 години
Засега всичко звучи добре на книга и изглежда добре на снимка. Да ги попродадат малко, да се покарат по нашите пътища, пък тогава ще коментираме по-сериозно. Сега-засега само рекламата и PR-а на Great Wall имат думата. Искам да чуя и потребителите. Познавам един от тях. Зимата караше един Great Wall Steed 5 пикап с някакъв хард-топ на каросерията, която, странно, но много прилично, му се пълнеше със сняг от завихрянията отзад. Та не знам...
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
волекс ц10 ми гори 7,5/100 САМО градско, засякох от пълен резервоар и е точно. Без газово съм, втори месец съм с колата, държи се като всяка нова кола. Вярно 3000 км са още малко, но се пишат глупости от хора, който сигурно не са се качвали в нея.
54
5
 
1
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
ти да не си партиен секретар? само така бих си обяснил глупостите ,които пишеш тук за русия. тази държава в момента е 130 милиона заедно с чукчите. ако можеше да смяташ щеше да разбереш какви ги дрънкаш. но не можеш. по колко завода откриват на ден в русия? шом за година са открили 4 000 бройки...само *** може да се връзва на толкова идиотска комунистическа пропаганда.
53
0
 
9
 
! Отговори
Муус преди 12 години
Миналия уикенд бях в Ловеч и имах възможността да се повозя в джипа на Грейт уол и мога да кажа, че е стабилна машина с много добро поведение на пътя и извън него ;)
52
0
 
7
 
! Отговори
габо преди 12 години
Много яко, че направиха завод в България :) Мисля скоро да намина от там и да видя дали нямат някакви добри оферти. Хубаво е, че се развива и този пазар у нас и мисля, че качеството ще е все така високо. А новият джип е направо кукла :) БРАВО!
51
7
 
1
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Видях го така наречения греат ***, и ще ти кажа карам вече 10 г. мазда 323 произведена в далечната 1999 г., жена ми кара от 12 г. мазда 121 произведена още по назад във времето :)))И двете коли въпреки стотиците си хиляди км. возят доста по стегнато от греат шиита на завода в Ловеч, харчат по-малко и единствените ремонти, които са им правени са смени на наклатки и масло ............... така че не ме убеждавай в нещо, в което съм се убедил лично
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Жоро ---да си пиеш хапчетата редовно ,защото --за 2011 год в Русия са продадени 2 200 000 НОВИ КОЛИ --В Русия са произведени 1 700 000 от тях --за 2008-2011 год са открити НОВИ НАД 4000 ЗАВОДА --Русия и китай се отказах от долара в търговията м/у тях Сега САЩ ще пият много студена вода .А относно Китай --ако спрът да бързат и почнат да бачкат с мозъка си ,за 3-4 години колите им ще са на световно ниво --За сега техни са Волво ,Де томазо и се опитват да купят Сааб
49
0
 
5
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Грейт Уол знаят какви коли да произвеждат :) , уникална е :)
48
0
 
3
 
! Отговори
koko_shanel преди 12 години
Е това е джипче! :)
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
още ли има такива, дето вярват,че всички коли,произведени в китай са "хартиени"??освен, че там сега се правят любимите ви Тойоти, фолксвагени, Фордове и т.н. Евросъюза има изисквания, за да се регистрира кола в Европа, да не говорим за производство в ЕС.Най-вероятно Волекса, който се прави край Ловеч да е по-здрав от конкурентите си Авео и Сандеро.Такива изтъркани клишета вървяха преди 10 години, когато Китайците си произвеждаха само за вътрешния пазар."Ковчег" се оказа Дъстер -само с 3 звезди
46
2
 
4
 
! Отговори
Ранди Гейдж преди 12 години
Гришата дали е продал 100 коли от нова година до сега ?
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудно ми е как през 2012 можеш да направиш автомобил различен на външен вид от другите .... Почти невъзможно е, просто всички дизайни са изчерпани, няма накъде просто...
44
0
 
5
 
! Отговори
didoo преди 12 години
Нашите направо избиха рибата с този джип. Това нещо трябва да дойде на европейския пазар, защото смятам, че е достатъчно атрактивно и луксозно, за да се впише в нормалната и ежедневна обстановка. Двигателя просто е чук и с тази мощност и въртящ момент ще тегли тежкото купе много добре. 46 коментар просто ме накара да се хвана за главата и спукам от смях, защото този човек е страшен скептик и явно не е карал нов автомобил. Човече върви в представителство на "Great Wall" и покарай, за да се убедиш