Ето го новото Maserati Quattroporte - вече официално

Седанът е с 30% по икономичен и със 100 кг по-лек
Обновена: 7 ное 2012 13:55 | 7 ное 2012 13:54,
18
Ето го новото Maserati Quattroporte - вече официално
Снимка: Maserati
След като през последната седмица на няколко пъти в интернет пространството се появиха шпионски снимки на новото Maserati Quattroporte, италианската спортна марка разпространи и официалните изображение на седана.

Машината трябва да дебютира на изложението в Детройт през януари, като дотогава Maserati няма да разкрива детайлна информация за нея. Твърди се, че второто поколение на Quattroporte е на нова стоманена платформа със задно предаване.

Очаква се междуосието на модела да нарасне с 10 см в сравнение с настоящата версия, а дължината ще бъде с 15 см по-голяма. Това означава, че новото поколение ще бъде дълго 5200 мм. Освен това със 100 л. се увеличава обемът на багажника.

Благодарение на използването на олекотени материали като алуминий, тежестта на автомобила ще бъде снижена със 100 кг. в сравнение със сегашната генерация. Очаква се новото Maserati Quattroporte да тежи около 1900 кг, което ще спомогне и за намаление на разхода на гориво с 30%.

На първо време машината ще се предлага с 8-цилиндров 4.7 литров двигател, произведен от Ferrari. По-късно ще се появят 6-цилиндрови бензинови и дизелови мотори.

 
Ще има и версия със задвижване на четирите колела, която ще излезе на пазара в началото на 2014 г. Сред нововъведенията са още 8-степенна скоростна кутия ZF и система „start-stop”.
 

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Maserati Quattroporte
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
9
 
! Отговори
илко преди 11 години
и аз бях супер големия фен на голф и немските автомобили, докато не си взех преди години 147 алфа.. и си промених мнението за италианките завинаги.Отдавна съм с японски автомобил, много качествен, но липсва страстта
14
2
 
14
 
! Отговори
некадърно племе! преди 11 години
Поне ни бива в оплюването.Немаме равни в целият свят!
13
0
 
16
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 11 години
Ако го бях направили българите, щеше да е перфектната кола, обаче българите са заети да оплюват създаденото от други хора и нямат време да се занимават с глупости като конструиране и производство на автомобили. Затова излезе такъв *** това "Мазерати".
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ruslia ZIL e po-hubav
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кюмбе!!!
10
1
 
19
 
! Отговори
Enzo преди 11 години
Какво я обсъждате, като че ли утре ще идете и ще си поръчате по две бройки.
9
3
 
2
 
! Отговори
realno преди 11 години
Peugeot 508... всъщност Пежо неусетно взаимства дизайна от предишното куатропорте. Това просто развива линията...
8
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кошник!
7
9
 
6
 
! Отговори
bau преди 11 години
Ужас ! Отпред прилича на *** между BMW и Gangnan костенурка.
6
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къф човек трябва да са за да си купиш спортна резачка за четвърт милион долара с дизелов мотор.Само си го представям като се попреебе нещо.Ще фърля пушек като на Титаник комините.Много ще отива на искрящо бяло например.Или на аристоикратично пастелно кафяво.Смех ..смех.
5
4
 
7
 
! Отговори
Легендата преди 11 години
Още вчера гледах и коментирах цялата фотосесия на официалната страница на Мазерати. Голям почитател съм специално на този модел и разочарованието ми е доста голямо.
4
3
 
5
 
! Отговори
Ив преди 11 години
До ЛегендатаНапълно си прав...
3
1
 
21
 
! Отговори
На 34г. преди 11 години
Ще си я купя като порасна!
2
1
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
На една фронтална снимка как и определи дизайна.Колата е супер ,но и в думите ти има правота просто едни и същи дизайнери правят коли и за 30 бона и за 300.То това е и хубавото ,че дори да не си милионер можеш да почустваш лукса в по малка степен и в по посредствен автомобил.А ,че Мазерати,Алфа и куп други легенди са само бранд на по голям концерн е тъжно ,но такива са нещата.
1
21
 
6
 
! Отговори
Легендата преди 11 години
Не ми харесва. Развалили са точно това което правеше тази кола уникална с грозните остри линии взети назаем от новия Пасат. Сериозна излагация.