Mercedes разработва по-атрактивен GL

Моделът ще се казва GLC и ще излезе през 2016 г.
30 юли 2013 15:02, Красимир Ангелов
1
Mercedes разработва по-атрактивен GL
Снимка: AutoMedia.bg

Mercedes разработва нов модел, наречен GLC, пише специализираното издание Worldcarfans. На практика новият кросоувър ще представлява GL Coupe, което ще се конкурира с бъдещите Audi Q8 и BMW X7.

Моделът би трябвало да влезе в производство през 2016 г., като се очаква да има четири врати, въпреки че в името му фигурира думата "Coupe".

Силуетът ще бъде елегантен, а колата ще получи обновени брони, модифицирани фарове, изразителна решетка и подобрен интериор. Двигателите остават мистерия, но според слуховете GLC ще се предлага с гама бензинови и дизелови агрегати, комбинирани с 9-степенна автоматична трансмисия.

Подробности около колата няма, но се очаква тя да бъде произвеждана във фабриката на Mercedes в Тускалуса, САЩ. Ако това се окаже истина, означава, че GLC ще се сглобява редом до сходния, но по-компактен MLC, който трябва да излезе година по-рано през 2015 г.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Mercedes
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Auto преди 10 години
Всички европейци вече се надпреварват да правят все ппо-ненадеждни и по-ненадеждни возила. То по-добре човек да си купи или старо немско возило или по-ново произведено на изток - корейско или японско. Не, че те също не са почнали да понижават качеството, но поне е в по-малка степен. Е, аз карам Тойота от 2000 -та година, която е толкова скучна, че нищо не и се чупи и само карам и карам и карам... Мнозина са забравили за какво е предназначен автомобила - да се фукаш или да си вършиш работа.