Новата Dacia Duster отвътре

Моделът получава бензинов турбо-двигател и пакети Adventure / Off-road
9 сеп 2013 15:33,
3
Новата Dacia Duster отвътре
Интериорът на руската версия на Duster (там моделът се продава като Renault). Снимка: Dacia

Обновената Dacia Duster, чиято премиера ще се състои тази седмица във Франкфурт, беше напълно разкрита от румънската компания. Това стана със серия от снимки, които представят и интериора на достъпния SUV.

Екстериорните промени при Duster бяха представени още преди седмица, а от новите снимки става ясно, че модернизацията е засегнала и вътрешността на автомобила. Всъщност там промените изглеждат дори по-големи. Напълно нови са, например, централната конзола, волана, приборите на таблото, корите на вратите.

Дизайнът изглежда повлиян от новите поколения на Logan и Sandero, а в оборудването са включени инфо-развлекателната система с чувствителен на допир дисплей MEDIA NAV, кожена тапицерия, круиз-контрол, парктроник, стандартно ESC и др. Важен и очакван акцент е и новото управление на електрическите прозорци, което вече е позиционирано на самите врати.

Румънците са подготвили и нов двигател за своя проходим модел. Това е моторът TCe 125, познат от моделите на Renault. Двигателят е бензинов с 4-цилиндъра, турбо и директно впръскване на горивото. Обемът му е 1.2 литра, като доставя 125 к.с. и се оборудва с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Според информацията 90% от максималния му въртящ момент е наличен още при 1500 об/мин. А това прави възможно средното потребление на бензин да бъде в рамките на само 6 литра на 100 км, твърдят от Dacia.

В оборудването на Dacia Duster ще бъдат включени и два допълнителни пакета - Adventure и Off-road. Първият предлага защита за арките на кланиците и вратите, а вторият - хромирани ролбарове.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"кланиците и вратите" ???
2
0
 
27
 
! Отговори
3YMA преди 10 години
Браво на съседите ни! Дървено, ама било евтино, ама било грозно, ама срамно да си с Дачиа. Кой каквото и да ми говори, румънците имат автомобилна индустрия! Евала
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не,благодаря.