Американецът, удавил Bugatti, може да влезе в затвора

Жителят на Тексас е заплашен с 20 години за застрахователна измама
Обновена: 29 авг 2014 14:46 | 29 авг 2014 14:46, Александър Попов
11
Американецът, удавил Bugatti, може да влезе в затвора
Снимка: YouTube

Американецът, който стана звезда в интернет, след като потопи своето Bugatti Veyron в крайпътна лагуна, може да получи 20-годишна присъда за застрахователна измама. Това съобщава тексаското издание The Lifkin News.

Анди Хаус „удави“ своята хиперкола през 2009 г., като изпълнението му бе заснето от преминаващ наблизо автомобил. Търговецът на коли от град Лифкин, щата Тексас, купил машината 3 години по-рано за 1 млн. долара и след като платил още 20 000, я застраховал за 2.2 млн. След инцидента автомобилът е напълно унищожен и не подлежи на възстановяване.

Пред полицаите Хаус обяснил, че инцидентът се е случил, защото се е разсеял заради ниско летящ пеликан, който искал да заснеме. В крайна сметка тексасецът поискал от застрахователната компания да му плати цялата сума. Разследването обаче претърпя обрат, след като свидетелят, заснел катастрофата, обяснил нещо напълно различно.

Според него Хаус абсолютно умишлено е унищожил хиперколата. Основното доказателство, което се вижда и на видеото е, че дори след инцидента двигателят на машината продължава да работи. Същото твърдят и застрахователите, които провели собствено разследване. То показало, че това е вторият опит на мъжа да унищожи скъпия автомобил. Преди това Анди наел трето лице, което трябвало да подпали колата.

Делото продължава вече 5 години, като предстои в началото на следващия месец да се проведат нови изслушвания пред съдия. Очакванията обаче са  Хаус да получи ефективна присъда.

Още новини от автомобилния свят четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
CA преди 9 години
И това че двигателя е работил след като колата е потопена как точно доказва умисъл в инцидента ? Застрахователите по цял свят са *** и търсят от под вола теле да извадят когато дойде време да плащат
8
1
 
0
 
! Отговори
цирк преди 9 години
Сакън помислих , че епотопил ТЖВ то докато хакнал пулта управление на марсоходи , това за протокола , малоумие , *** , новини а.к.а. цирк.
7
6
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
За теб може да е ***, за други е живо същество. Различни ценностни системи. Някои хора просто не умеят да се поставят на мястото на другия.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България има такава професия и с участието на съдии за тотални щети и кражба на скъпи коли.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
скроили са му номер, и там е същия проблем със застрахователите,не искат да плащат,дали са на тоя 10 бона да лъжесвидетелства,тук е същата помиарска работа,да не ти се налага да се разправяш със застраховател/ те лъжат и мамят повече от изпечен мошенник
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че ако беше гръмнал застрахователя, можеше да получи по-малка присъда! Като у нас, за смърт на *** дават до 3 години пандиз!
3
12
 
6
 
! Отговори
dude преди 9 години
тоя дето го е снимал е хейтър кво му е пречило, че един измамник ше излъже един куп измамници просто е бил playa hater:)
2
20
 
18
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Сега този толуп ще получи една огромна " демократична " присъда за някаква си кола ! Да живее свободата !!!
1
3
 
15
 
! Отговори
конса преди 9 години
да беше дошул тук подпалваме крадем джанти гуми пайнер навигации останалото щяхме да го издадем за желязо и алуминии