Премиерата на новия Nissan GT-R приближава

Суперколата ще бъде в стила на концепта 2020 Vision Gran Tourismo
18 сеп 2014 15:05, Красимир Ангелов
2
Премиерата на новия Nissan GT-R приближава
Снимка: Nissan

Nissan ще стартира в началото на 2015 г. процедура за постепенна празкриване на новото поколение на своята суперкола GT-R, съобщава изданието Motoring. Според информацията автомобилът ще бъде в стила на показания концепт 2020 Vision Gran Tourismo, предназначен за компютърна игра.

Още през миналата година японците загатнаха, че именно този концепт ще бъде в основата на новата Годзила. Сега това е потвърдено, като излизат и нови подробности за автомобила. Една от най-важните е, че част от каросерията му ще бъде направена от карбон, като ще бъдат използвани технологии от прототипите на Nissan, участващи в "24 часа на Льо Ман".

Вече е известно, че суперколата ще запази сегашния си 3.8-литров турбо-двигател, познат от сегашното поколение. Той обаче ще получи „помощник“ – електромотор, което ще превърне Nissan GT-R в хибрид с обща мощност от 785 к.с. Максималният въртящ момент се очаква да достигвне 1000 Нм. Освен това за следващия GT-R се предвижда и нова 8-степенна автоматична скоростна кутия, която да замени сегашната 6-степенна.

Промените в агрегата ще принуди инженерите на Nissan да променят и подхода си към дизайна. Основният проблем, който ще трябва да решат създателите на следващото поколение на машината, ще бъде с охлаждането на всички компоненти на двигателя.

Дори да видим новия Nissan GT-R догодина – най-вероятно на автосалона в Токио през есента, това ще бъде само концептуален модел. Серийната му версия ще бъде готова най-рано през 2018 г.

Още новини от света на автомобилите вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Nissan
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 9 години
А Батман защо го няма на снимката?