Японският конкурент на Golf GTi

Nissan представи своя Pulsar Nismo
2 окт 2014 17:07,
2
Японският конкурент на Golf GTi
Pulsar Nismo. Снимка: Nissan

Представеният през май Nissan Pulsar, с който японската компания се завръща в европейския С-сегмент, познат още като "Голфов", ще има и гореща версия. Тя е дело на спортното подразделение на Nissan - Nismo, а премиерата й се състоя на откритото днес изложение в Париж.

Nissan Pulsar Nismo е все още концепт, но от компанията са категорични, че съвсем скоро ще видим и серийна версия на модела. Тя ще бъде почти аналогична, като ще разполага с цялостен бодикит, включващ спортни брони с отвори за охлаждане, прагове, карбонови елементи и уникални 19-ичови джанти. Салонът също ще бъде вдъхновен от моторния спорт, като ще разполага с дълбоки спортни седалки, тапициран с алкантара спортен волан и алуминиеви педали.

Моделът ще получи също така настроено на писта окачване, снижен просвет, по-директна кормилна система, мощни спирачни механизми и др.

Към момента двигателят на Pulsar Nismo остава загадка. По-рано обаче вицепрезидентът на Nissan Анди Палмър обяви, че моделът трябва да разполага с най-малко 250 к.с., за да може да се конкурира успешно с останалите подобни автомобили на пазара.

Очаква се, че в японската компания ще използват 1.8-литров турбо-мотор, дело на Nismo, чиято мощност е около 270 к.с. С подобен агрегат моделът ще се изправи срещу автомобили като Renault Megane RS и Honda Civic Type R. Според други информации автомобилът ще използва 1.6-литровия двигател на компанията с мощност 218 к.с., което ще го превърне в директен конкурент на Golf GTi.

Що се касае до стандартните модификации на Nissan Pulsar, те ще предлагат избор от 3 задвижващи агрегата. Базов е 1.2-литров бензинов двигател DIG-T със 115 к.с. и 190 Нм, с който моделът има среден разход от 5 л/100 км. Дизеловият модел се оборудва с агрегат dCi с обем 1.5 литра, предлагащ 110 к.с. и 260 Нм въртящ момент. Тук смесеният разход е 3.6 л/100 км.

Най-мощното предложение при обикновения Pulsar ще се появи през пролетта на 2015 г. Моделът ще използва 1.6-литровия бензинов турбо-мотор с мощност 190 к.с., предлагайки смесен разход от около 6 л/100 км, сочи информацията от Nissan.

Още за подробности за Nissan Pulsar вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
18
 
! Отговори
gti преди 9 години
Vece 6 ta godina karam moeto gti5 i sam dovolen.kato gledam kakvo ptedlaga nissan imat o6te dosta dulag put dokato dostignat GTI