Най-мощното Lamborghini в историята

Хибридът Asterion LPI 910-4 най-вероятно ще си остане само концепт
2 окт 2014 15:16,
1
Най-мощното Lamborghini в историята
Снимкa: Lamborghini

Производителят на суперколи Lamborgini представи първия в историята си хибрид със зареждане от електрическата мрежа - Asterion LPI 910-4. Той трябва да бъде сред звездите на автосалона в Париж.

Концептът е и най-мощният автомобил в историята на марката. Lamborghini Asterion разчита на агрегат с мощност 910 к.с., в който влизат 5.2-литров бензинов V10 двигател с 610 к.с. (същият се използва и за купето Huracan) и 3 електромотора с обща мощност 300 к.с. Въртящият момент се предава чрез 7-степенна DSG-трансмисия.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч. Само на електричество Asterion може да развива 125 км/ч и да изминава около 50 км. с едно зареждане. В хибриден режим суперколата харчи 4.2 л/100 км, а нивото на вредни емисии СО2 е 98 гр/км.

Името на модела е доста символично. Добавката I към LP означава „Ibrido“, тоест хибрид. Четворката, както обикновено, значи задвижване на четирите колела, докато Asterion е митическо същество – минотавър - наполовина бик, наполовина човек. Това също показва, че суперколата разчита на два вида енергия.

Почти сигурно е Asterion, че ще си остане само концептуален модел, като шансовете му да се появи в серийно производство са минимални.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари