Шефовете на Honda си намалиха заплатите заради сервизна акция

Проблемите с компактния ван Fit редуцираха с 20% заплатите на ръководството на компанията
27 окт 2014 13:32,
5
Шефовете на Honda си намалиха заплатите заради сервизна акция
Honda Fit се продава в Европа под името Jazz. Снимка: Honda

Президентът на Honda Таканобу Ито и още 12 от топ мениджърите на компанията взеха решение да си намалят заплатите заради голямата кампания по изтеглянето от пазарите на модели Fit. През настоящата година само в Япония бяха организирани 5 сервизни акции на модела, съобщава Reuters.

Шефът на японския производител Таканобу Ито през следващите 3 месеца ще взима с 20% по-малко, а останалите ръководители на Honda с по 10%. Освен това ръководството на компанията официално се извини на своите клиенти за проблема, който ще струва на производителя около 16.5 млрд йени (153.5 млн. щатски долара).

Първите 4 сервизни акции засегнаха хибридните модификации на Fit и Vezel (на други пазари това е HR-V), като бяха проведени от октомври 2013 до юли 2014 г., а петата бе обявена на 23 октомври. Тя бе и най-мащабната, като заради нея бяха изтеглени 425 800 машини. Проблемите бяха със скоростната кутия, както и с дефект на бобината на мотора.

Освен това Honda бе сред автомобилните производители, които бяха засегнати и от мащабната сервизна акция заради дефектни въздушни възглавници, производство на компанията Takata. Заради нея бяха изтеглени няколко милиона машини, след като бяха регистрирани 4 смъртни случая заради проблема. И четирите инцидента бяха именно с автомобили на Honda.

Друга японска компания - Mitsubishi Motors, прибегна до решението да намали заплатите на ръководството си още през 2004 г. Тогава от пазара заради различни проблеми бяха изтеглени 800 000 автомобила на марката и шефовете си орязаха доходите с 25-30%.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
младен преди 9 години
Да вземем да сложим японци в парламента ни. А?
3
3
 
2
 
! Отговори
fsb преди 9 години
До емокво евала, прах в очите, намалили си огромните заплатите с 10-20% за 3 месеца, смях.....
2
2
 
5
 
! Отговори
емо преди 9 години
евала.затова хонда е номер едно
1
1
 
16
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Ако се наложи и харакири ще си направят, там са мъже на честта. При нас колкото е по-зле народа, толкова са по-високи заплатите на управляващите :)