Mazda показа най-компактния си кросовър CX-3

На размери моделът е по-малък дори от хечбека 3
19 ное 2014 21:57,
0
Mazda показа най-компактния си кросовър CX-3
Снимкa: Mazda

Компанията Mazda разкри най-новото попълнение на моделната си гама – компактен кросовър с името CX-3. Дебютът на автомобила ще се състои на автосалона в Лос Анджелис тази седмица.

По своите размери новият кросовър отстъпва на модела Mazda3 във версия хечбек. Дължината на CX-3 е 4207 мм, докато тази на "тройката" е 4465 мм. По-големият всъдеход на японците – CX-5, пък е дълъг 4555 мм. Междуосието при новия модел е 2350 мм, което показва, че в основата му е платформата на показаната през това лято Mazda2.

Доказателство за близката връзка с "двойката" е и конструкцията на самото шаси. Отзад при CX-3 се използва торсионна греда. Кросовърът ще се предлага както само с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела, която е заимствана от по-големия CX-5. Тя е с многодискова муфа и е изцяло проектирана и произведена от Mazda.

Салонът на машината също е подобен с този на Mazda2. Идентични са предния панел, както и модулът за управление на мултимедийната система MZD Connect от ново поколение, която за първи път дебютира именно при "двойката".

За Mazda CX-3 са предвидени няколко задвижващи агрегата. На първо място това е 2.0-литров бензинов атмосферен мотор SkyActiv в два варианта на мощност, които засега не се съобщават. Този двигател ще е базов за модела в САЩ, където ще се предлага с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

В Европа кросовърът ще се предлага и с дизелов мотор с обем 1.5-литра, който дебютира при Mazda2. Неговата мощност е 105 к.с. и 250 Нм въртящ момент, като ще работи с 6-степенна механична скоростна кутия. Именно този агрегат ще е основният за Стария континент.

Новата Mazda CX-3 ще се продава на всички ключови пазари в света, обявиха от компанията. Първи кросовъра ще получат японците – още през пролетта на 2015 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари