Кръстиха на скала всъдехода на Bentley

Първият SUV модел на британците ще се казва Bentayga
27 ное 2014 20:58, Красимир Ангелов
6
Кръстиха на скала всъдехода на Bentley
Снимка: Bentley

Bentley е регистрирала търговската марка Bentayga, която ще бъде използвана за първия сериен всъдеход на британския производител, съобщава изданието "De Telegraaf". Любопитното е, че Bentayga е името на скално образувание на испанския остров Гран Канария, който е част от архипелага на Канарските острови.

В момента производителят тества усилено модела, чиито продажби трябва да стартират през 2016 г. През октомври тестови прототип на всъдехода бе забелязан по време на изпитания на Северната дъга на пистата "Нюрбургринг".

Преди това британците разпространиха няколко тийзъра на модела, които показаха в какъв стил ще бъде изграден той. Знае се обаче, че кросовърът ще се различава съществено от концепта EXP 9 F, дебютирал през 2012 г. в Женева.

По предварителни данни Bentley Bentayga ще се предлага с 8-цилиндров бензинов двигател, както и с туин-турбо W12. Топ версията ще може да развива 320 км/ч, което ще направи Bentayga най-бързият автомобил в този сегмент. От 2017 г. моделът ще се предлага и с хибриден агрегат, в чийто състав ще бъде включен същият 6.75-литров V8 с две турбини.

Очаква се кросовърът на Bentley да се произвежда в завода на Volkswagen в Братислава, като цената му ще бъде около 190 000 щатски долара. Британците се надяват да продават около 3000 бройки от автомобила на година

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Bentley
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
брум брум преди 9 години
Бентли Баба Яга :) :)
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бентли от години вече не са "британски производител".В статията пише за SUV и кросоувър. Кое от двете, че са различен тип автомобили?
3
2
 
1
 
! Отговори
р преди 9 години
Съдейки по броя коментари, ми става ясна съдбата на поредия гениален британски автомобилопроизводител...
2
3
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
С моя Додж-Рам нямам никакви проблеми в Кривунделово.Катери навсякъде,особено ми е полезен когато ходя да варя ракия,товари половин тон джибри и един кубик дърва.
1
8
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Никога не бих си купил кола с такова глупашко име. Туарег, тигуан, папуас...егати глупостите. На български бентайга се римува с щайга. Свършиха се черокитата, та ше ода у гората с бентли... Скалата навява асоциации за безизходица и самоубийство от отчаяние - се едно Бентли Калиакра.