Роуън Аткинсън иска 8 млн. лири за блъсканата си кола

Автомобилът е много рядък и много мощен
23 яну 2015 21:58,
7
Роуън Аткинсън иска 8 млн. лири за блъсканата си кола
Ремонтираният след втората катастрофа McLaren F1 на Роуън Аткинсън. Снимка: YouTube / Shmee150

Актьорът Роуън Аткинсън, станал популярен с ролята си на Мистър Бийн в едноименните филми, продава своя суперавтомобил McLaren F1. Исканата за колата сума е 8 млн. британски лири, пише The Telegraph.

60-годишният комедиант е закупил автомобила през 1997 година директно от производителя, като е платил 640 000 лири. След две претърпени катастрофи и изминати 41 000 мили редкият McLaren F1 на Роуън Аткинсън отново излиза на пазара, но на далеч по-висока цена. Актьорът е поверил продажбата на базирания в Лондон дилър на редки автомобили Taylor & Crawley.

За първи път Роуън Аткинсън катастрофира със своя McLaren F1 през 1999 година, забивайки се в задницата на Mini - същото, каквото кара Мистър Бийн. Вторият инцидент се случи през 2011 година. Любопитен факт е, че актьорът прибра от застрахователната компания обезщетение в размер на 910 000 лири.

Автомобилът на Роуън Аткинсън е 61-вият произведен McLaren F1. Моделът е изключително рядък и търсен от колекционерите. Произведен е в серия от само 106 коли, като едва 64 от тях са от шосейната версия.

Още за McLaren F1 четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
т преди 9 години
е са веднага че му извадил от трите наи дългия милион ,да му се радва
4
1
 
9
 
! Отговори
ганьо британски преди 9 години
продавам или заменям счупения си лаптоп ХП за нов *** ....
3
8
 
11
 
! Отговори
mmm преди 9 години
i toq izplqska
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мистър Бийн не караше ли Mini Cooper?
1
4
 
64
 
! Отговори
Смехурко преди 9 години
И аз имам уникална кола.Питате се кое е уникалното й ? По уникален начин на Жигулата ми са пукнати и двата стопа, има едно осило в задна лява врата, на задния прозорец загинали 11 мухи ( така си стоят от лятото ), таблото е напукано от слънцето по неповторим начин, единствена по рода си ! Та било то и само в рамките на селото :-D