Следващото Audi A4 – еволюция, но и иновации

Един от шефовете на компанията разкри подробности за модела
Обновена: 14 апр 2015 16:46 | 14 апр 2015 13:04,
7
Следващото Audi A4 – еволюция, но и иновации
Настоящото поколение на модела. Снимка: Audi

Audi ще представи до края на годината новото поколение на бестселъра A4. Пред изданието Autoexpress шефът на техническия департамент на марката Улрих Хакенберг разкри, че конструкторите на автомобила са тръгнали по пътя на еволюцията при разработката на машината, но въпреки това нейните собственици ще имат на разположение много иновации.

Както сегашната генерация, така и новото А4 ще трябва да се пребори с основния си конкурент – BMW 3-Series. Затова и инженерите на Audi са обърнали основно внимание на управляемостта на седана. Кормилното управление е преработено основно, за да осигури по-добра обратна връзка с водача.

В основата на бъдещото поколение на Audi A4 е платформата MLB, която е използвана и за новото Audi Q7, но сега е преработена и е с по-компактни размери. Това ще позволи на автомобила да свали 100 кг, което в комбинация с многоточковото окачване и предлаганите като опция адаптивни амортисьори ще подобри значително ходовите качества на машината.

Както обикновено, седанът ще се предлага с голям избор от двигатели – бензинови и дизелови, с обем между 1,4 и 3,0 литра. Планира се и хибридна версия – A4 e-tron, която само на електричество ще може да изминава 55 км. Освен това новата генерация на модела ще разполага и с автопилот, който ще може да спира и ускорява, както и да променя посоката на движението при скорост до 64 км/ч.

Седанът А4 трябва да бъде разкрит през есента на тази година. Комбито очакваме малко по-късно.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
екс преди 9 години
Ботев, ела в Германия и сам се убеди - Аудитата са в пъти повече от БМВ-тата. Не казвам кое е по-добро, говоря само за факти. А немците не са известни с идиотизма си...
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре изглежда от бавареца...
4
8
 
1
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
А4 никога няма да се пребори с BMW 3er. BMW е недостижимо в този клас.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шкода в момента предлага по-добър "автопилот" - адаптивен круиз контрол, който работи между 30 и поне 150 км/ч - тествано. За другите неща - добре звучат, да видим.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми то като старото
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дияне, думата "новации" е на руски. На български би била "иновации"