Volkswagen представи шестото поколение Transporter

Бусът е станал далеч по-комфортен, цените му стартират от 23 035 евро
16 апр 2015 18:13,
2
Volkswagen представи шестото поколение Transporter
Снимка: Volkswagen

Новото поколение на популярния бус Transporter представи подразделението за лекотоварни автомобили на германския производител Volkswagen.

Шестата генерация на модела, известна под името T6, залага на еволюционен дизайн, като е лесно разпознаваема. Екстериорният дизайн демонстрира леки стилистични новости, сред които различни фарове и решетка, броня с по-големи отвори за въздух, нов заден капак с интегриран спойлер и др.

По-сериозни са промените в интериора, който залага на материали с по-високо качество, ново табло и конзола, редица хромирани елементи и множество нови системи. Сред технологиите присъства инфо-система с 6,33-инчов дисплей, позната от леките автомобили Volkswagen. Тя разполага с чувствителен на допир екран, оборудван със сензори, които разпознават движение. Благодарение на това водачът или спътникът до него трябва само да приближат ръката си до дисплея, за да "повикат" някое от менютата.

Относно технологиите за безопасност, новият Volkswagen Transporter предлага адаптивен автопилот, автоматични къси/дълги светлини, автоматична спирачка при движение с ниска скорост, система за следене лентата на движение и др. Моделът може да бъде оборудван и с адаптивно шаси.

Двигателната гама на модела, който е изграден на платформата на старата генерация Transporter, предлага новото поколение TDI двигатели, както и един бензинов мотор. Дизеловите предложения са с обем 2,0 литра и генерират 84, 102, 150 и 204 к.с. Бензиновият мотор е 2,0-литров, като може да бъде поръчан със 150 или 204 к.с.

Налични са и предлаганите при предишното поколение система 4MOTION и трансмисия DSG.

За да отбележи дебюта на новия Transporter, германската компания Volkswagen ще пусне специална версия на модела. Тя носи името Generation SIX и е изработена на базата на модела Multivan Comfortline. Специалният T6 разполага с LED светлини, затъмнени прозорци, допълнителни хромирани елементи, тапицерия от алкантара и др. Клиентите на този модел могат да поръчат двуцветна каросерия и джанти с ретро дизайн.

Продажбите на Volkswagen T6 ще бъдат факт преди края на този месец. Цените в Германия започват от 23 035 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Е, ти колко искаш да струва микробус 8+1? Един кирлив СУВ струва 30 000 евро.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам бас че цените у нас ще тръгнат от 30 000 евра за базовия модел .Да ги *** официалните вносители.Зорлем карат и малкото които могат да си ги позволят да ходят до Германия.