What Car?: Скъпите коли са най-проблемни

На обратния полюс са достъпните, най-вече японските
20 апр 2015 17:32,
18
What Car?: Скъпите коли са най-проблемни
Audi RS6 е автомобилът с най-чести проблеми в тазгодишното проучване на What Car?. Снимка: Audi

Най-скъпите автомобили на пазара най-често създават главоболия на собствениците си, докато бюджетните коли продължават да бъдат лидери по надеждност. Това сочат резултатите от ежегодната класация на What Car? за най-надеждните и най-ненадеждните автомобили на пазара.

Лидер в класирането и през тази година е японската компания Honda, следвана от още две компании от страната на изгряващото слънце - Suzuki и Toyota. В топ 10 през тази година място си проправят Chevrolet, Ford, Skoda, Peugeot и Fiat, както и обичайно присъстващите Mazda, Lexus, Hyundai, Nissan и Subaru.

Най-надеждните модели на пазара са Honda Jazz и Mitsubishi Lancer, като при тях евентуалните ремонтни дейности костват най-малка сума, сочат резултатите от изследването.

На обратния полюс е Audi RS6, който е обявен за най-ненадежден, като също така е сред лидерите по най-висока цена за ремонт - средно малко над 1000 лири.

Като цяло производителите на скъпи автомобили са класирани на задните места в класацията, като последното е отредено на Bentley.

От What Car? отчитат, че най-честите проблеми при анализираните коли са причинени от дефект в катализаторите - почти една четвърт. Окачването и задвижващите елементи държат сходен процент, докато най-рядко главоболия е създавал климатикът - такива проблеми са имали едва 3% от машините.

Изследването Warranty Direct, направено от британското издание, обхваща автомобили на възраст от 3 до 8 години, като е базирано на официална статистика за възникнали проблеми. Анализирани са общо 50 000 машини. Самото класиране са прави по сложна формула, отчитайки възникналите проблеми, възрастта на колата, пробега, разходите за ремонт и др.

Пълната класация вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
Радо Стойчев преди 9 години
Аз съм фен на не развалящите се коли. От 2 години имам Митсубиши Лансър, а преди това имах Митсубиши Галант. Имал съм и Пежо 205, Тойота Корола и Форд Фиеста. Митсубиши за мен са номер 1 цена-качество, комфорт!
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лампа Форд 14 лв. Биксенон Ауди А8 с управление 600 лв. Смяна лампа Форд 2-3 пъти в годината.Ауди веднъж на 2 години. 5Х14<1Х600. Брандове, произвеждащи с гастербайтери или с евтини работници ще отпадат. Бъдещето е на тези,които не ги мързи, не се тупат в гърдите колко са яки и искат да се докажат. Корееца настига японеца и скоро ще има ляв мигач (защото е културен).
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Форд,Митсубиши,Мазда и Мерцедес тва е
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5Ми блъсни я в едно дърво :)
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Катализатора бил проблемен за над 3 годишните автомобили.Ей хора не знам колко сте компетентни но катализатора е консуматив и се сменя в западна европа на 2 години задължително след третата година на автомобила.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
интересно как се сравнява ауди рс6 с други марки дето дори нямат премиум модел като сеат примерно
6
16
 
9
 
! Отговори
така мисля. преди 9 години
Това го твърдят Англичаните които дори нямат собствено автомобилно производство.Нека да пишат теми по които са компетентни като например видове чай и кои бисквитки са подходящи за него.
5
6
 
7
 
! Отговори
кккк преди 9 години
Карал съм предимно трошляци , но досега съм най-доволен от тойотата , само сменяш консумативите и караш.за три години съм платил около 300 $ ( батерия и стартер) и те това е .Досега съм навъртял около 30 000 км .
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това че даден модел не се разваля зависи дали е оборудван с много екстрикато пример мога да дам двете ми поло-та, екстри-нула,съответно нищо не се разваля,само консумативи се сменят.но не може да се сравнява с ауди RS6 което го дават за най чупливо
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странна класация....
2
11
 
36
 
! Отговори
ха а,ха а! преди 9 години
Знаете ли що няма нито една руска или китайска марка?Ми щото те си ги продават развалени!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да се развали нещо дето го няма? Нормално е. Само цените на всички коли са ненормални, ама в тоя свят е така!