Обновиха най-евтината кола в света

Tata Nano GenX ще се предлага и с автоматична трансмисия
5 май 2015 19:56,
18
Обновиха най-евтината кола в света
Снимка: Tata

В Индия официално бе представена обновената Tata Nano, която е получила добавка GenX към името си. Местните дилъри вече приемат поръчки за автомобила, като първите доставки към клиенти ще бъдат извършени още този месец.

Дебютиралата през 2008 г. малолитражка трябваше да стане бестселър на пазара в Индия, като се предвиждаше тя да се предлага и в Европа. Въпреки скромната си цена от 2000 долара (официално това е най-евтиният сериен автомобил в света), моделът така и не успя да се наложи и не се появи на други пазари.

Досега Tata Nano претърпя няколко обновявания, като мощността на двуцилиндровия двигател с обем 624 куб. см. бе увеличена от 35 на 38 к.с., а качеството на материалите в салона бе подобрено. Наскоро се появи и серийна пета врата, след като досега достъпът до багажника при базовите версии се осъществяваше през купето.

Въпреки това, Tata Nano продължи да губи позиции в Индия, като по-скъпи от нея модели се продаваха много по-успешно. За първите 3 месеца на 2015 г. компанията е продала едва 5500 машини, докато резултатът на лидера в Индия Maruti Suzuki е 73 500 бройки.

С новия фейслифт в Tata се надяват това да се промени. За целта е модернизирана предницата на автомобила, а в салона има нов волан и преден панел с повече функции. Срещу доплащане клиентът може да получи аудиосистема с 4 тонколони, CD, както и връзка с USB и Bluetooth.

Технически колата си остава същата. Сега обаче купувачът може да си поръча и роботизирана трансмисия EasyShift.

Изданието Wroom твърди, че в Индия Tata Nano GenX ще струва 280 000 рупии. Това прави около 4440 щатски долара. За сравнение Maruti Suzuki е оценен на 5770 долара.

Още за Tata Nano вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Tata Nano
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
до РАД преди 8 години
Приятелю, хората можещи да си купят с 10 заплати Голф 7 са има-няма една десета от купувачите на нови автомобили. ТАТА предлага най-евтиния серивн автомобил с идеята че таргет групата на евентуалните купувачи е различна от тези можещи да си купят Голф 7. В интерес на истината съм карал Нано не една екскурзия и не е чак толкова лош автомобил, едно време България беше залята от Тико, Матиз, Марути и какви ли още не болкучета от същия вид, та не знам защо толкова им бърка в очите тая ТАТА на ЕС...
7
0
 
2
 
! Отговори
РАД преди 8 години
И още нещо за защитниците на индийската таратайка:Не мисля,че уместно да се сравнява този моел на ТАТА с "Корса", "Поло" и пр., но ако приемем че всичко с колата е наред, че няма проблем да се допусне безмитно до пазара, смятате ли че един германец, който с 5 заплати ще си купи "Голф 7", ще се нареди на опашка за ТАТА? Вие бихте ли го направили? Ако можете с 5 заплати да си купите Голф 7, ще си купите ли тая ТАТА?
6
0
 
2
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До 1Много се извинявам, ама в крайна сметка целта на всеки съюз, обединение и т.н. е да защитава членовете си. Съвсем логично е колите , произвеждани в рамките на даден съюз да се ползват с привилегии. Айде стига с такива евтини провокации!
5
1
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
ФЕНОМЕНАЛНО СИ *** сашеее
4
3
 
9
 
! Отговори
до Mr.STARBUCKSКА преди 8 години
Тя бившата ти жена ни е обяснила какво си бе куб ............................
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"коментари" 2,6 показват какво е "нивото" на този "сайт"
2
9
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
до 6Прати жена ти ,хем да види Америка, хем после подробно,ще ти обясни ,от кой пол съм.
1
20
 
10
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
До Анонимен1Какво щели да правят Опел Корса, Фолксваген поло и Рено Клио?Приятел, това са едни от лидерите в европейското автомобилостроене.За каква ТАТА, за каква МАТА въобще може да става дума.Коментара ти , ***, ***, та на КУБ ***.