Lamborghini Huracan с двойно по-малко цилиндри

Модификацията ще бъде насочена най-вече към пазара на Китай
27 май 2015 17:20,
3
Lamborghini Huracan с двойно по-малко цилиндри
Huracan. Снимка: Lamborghini

Ръководството на концерна Volkswagen подготвя нови версии на суперколите Lamborghini Huracan и Audi R8, които ще бъдат оборудвани с по-компактни двигатели. Това съобщава Car and Driver, като се позовава на свои източници.

Идеята на германския производител е да увеличи интереса към двата модела на пазара в Китай, където данъците на автомобилите зависят от обема и мощността на техните двигатели. В момента двете суперколи разчитат атмосферни V10 мотори с работен обем 5,0 литра.

На пазари като китайския обаче цената на моделите в настоящия им вариант скача почти двойно и във Volkswagen търсят варианти, за да се измъкнат от ситуацията и съответно да подобрят резултатите си.

Очаква се новите модификации на Huracan и R8 да получат 2,5-литровия TFSI с 5 цилиндъра, който бе представен на Audi TT Clubsport concept. Двигателят на прототипа развива 600 к.с. и 650 Нм благодарение на допълнителния си електрически турбокомпресор.

Още за Lamborghini Huracan вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Downsizing в действие... Колите вече стнаха еднодневки, сега и двигателите им ще станат такива. При тази малка кубатура и 600 кончета това моторче дали ще удържи и 100 хил. км.?
2
0
 
1
 
! Отговори
а преди 8 години
пак се връща това време
1
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 8 години
Едно време corvette вадеше 180 кс от 5.0, сега вадят 360 кс от 0.5