600 к.с. за Nissan Juke

Новият Juke-R е дело на NISMO, използва техниката на GT-R
25 юни 2015 17:15,
2
600 к.с. за Nissan Juke
Juke-R 2.0. Снимка: Nissan

Новата версия на първия света компактен суперкросовър представи японската компания Nissan. Моделът носи името Juke-R 2.0 и ще дебютира пред публика по време на Фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания.

Новият Juke-R използва техниката на върховия GT-R NISMO. Под капака на мъника е поставен 3,8-литровия V6 би-турбо двигател, развиващ респектиращите 600 к.с. и 652 Нм.

Към момента от Nissan не разкриват динамичните показатели на модела, но можем да бъдем сигурни, че те са дори по-впечатляващи от тези на първия Juke-R, оборудван със същия мотор, но развиващ "само" 492 к.с. Този модел ускорява от място до 100 км/час за 3,7 сек. и развива 200 км/час.

При версия 2.0 на Juke-R, която е базирана на показания в Женева нов Nissan Juke, е заложено на подобрен бодикит. Той се състои от предна броня с по-големи отвори за въздух, която е изработена от карбон. Задната броня също е карбонова, като демонстрира карбонов дифузьор и интегрирана изпускателна система с две тръби.

Новият Juke-R е получил също така по-широки на арки на калниците, ковани джанти, карбонови прагове и масивен заден спойлер. Интериорът е решен в черен цвят, като тапицерията съчетава кожа и алкантара.

Към момента не е ясно дали Juke-R 2.0 ще бъде пуснат на пазара. Припомняме, че първата версия на модела струваше около 900 000 лева. Всички подробности ще станат ясни по-късно тази седмица.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТУЙ НЕЩО ИМА ПО МОЩЕН ДВИГАТЕЛ ОТ АРМАТА Т 14 БЕ
1
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 8 години
Много ме кефи ... ще си поръчам един :)