Всъдеходът на Jaguar ще дебютира на "Тур дьо Франс"

Британците показаха част от предсерийния модел F-Pace
3 юли 2015 12:13,
0
Всъдеходът на Jaguar ще дебютира на "Тур дьо Франс"
Снимка: Jaguar

Първият кросовър на Jaguar трябва да се появи пред публика на автосалона във Франкфурт, но от компанията смятат да отбележат създаването му по необичаен начин. Всъдеходът, който носи името F-Pace, ще участва като помощен автомобил в „Тур дьо Франс” – колоездачната обиколка на Франция.

Машината вече е направила тестове заедно с лидера на отбора Team Sky – Крис Фруум, който е един от фаворитите в предстоящото състезание. Кросовърът ще съпровожда британеца по време на първия етап от Обиколката, която през тази година стартира на 4 юли в холандския град Утрехт.

Заводското ателие на Jaguar Land Rover - Special Vehicle Operations (SVO), е подготвило за кросовъра специални поставки за велосипедите Pinarello Bolide TT. По време на състезанието в автомобила ще се возят спортният директор на Team Sky, лекар и двама от механиците. В багажника на кросовъра ще бъдат поставени резервни части за велосипедите, друга екипировка, както и вода и храна за състезателите.

В основата на първия кросовър на Jaguar е новото алуминиево шаси iQ (А1), на което е изграден седанът XЕ. Гамата мотори на F-Pace включва бензинови и дизелови двигатели от семейството Ingenium с обем 2,0 литра. Моделът ще се предлага и с 3,0-литров V6 с механичен компресор, развиващ 340 к.с.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари