Китайският аналог на Hummer струва $1,9 млн.

Karlmann King е базиран на пикап Ford F-Series
26 апр 2016 14:37,
11
Китайският аналог на Hummer струва $1,9 млн.
Снимкa: Auto Sina

Една машина изпъква сред всички останали на автосалона в Пекин. Тя е дълга цели 6 метра, демонстрира брутален дизайн и представлява китайска интерпретация на автомобил от категорията на Hummer H1 и Dartz Kombat.

Всъдеходът е наречен Karlmann King и е дело на китайската компания IAT-Auto. Ще бъде произведен в серия от само 10 екземпляра, като цената на всеки един започва от 1,9 млн. долара.

Въпросната сума е около 26 пъти по-висока от цената на най-скъпия Ford F-450 Super Duty - версията Platinum. Споменаваме този пикап, тъй като Karlmann King използва именно неговата база.

Двигателят също е зает от Ford. Работещият на бензин V10 мотор е от серията Triton, има обем от 6,8 литра и развива внушителните 367 к.с. Информация за трансмисията и динамичните характеристики липсва, но от IAT-Auto посочват, че при желание от страна клиента мощността на Karlmann King може да бъде допълнително увеличена.

Що се отнася до дизайна на Karlmann King, той е основната причина машината да си спечели прозвището "Чудовище". Формите са ъгловати и брутални, като напомнят за дизайна на Lexus, но изпълнен в стила на латвийската Dartz.

И докато отвън Karlmann King изглежда суров и безпощаден, интериорът му може да бъде сравнен с лукса на Rolls-Royce, твърдят от IAT-Auto. Салонът предлага четири отделни кресла, като между задните две е поставена масивна конзола, в която са разположени инфо-развлекателна система, охладител за напитки, минибар и др. Освен това седалките могат да бъдат превърнати в удобни легла.

За комфорта на пътуващите се грижат също така климатик с четири зони, тапицерия от алкантара и кожа, елементи от естествено дърво и др.

Самата компания IAT-Auto е създадена през 2002 година, като е проектирала и разработила редица автомобили на китайските компании First Auto Works, Beijing Auto, Changhe, Brilliance и Zhiche Auto.

Karlmann King ще се произвежда в Китай, но ще се предлага глобално.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
bros преди 7 години
***, тая консерва с трюфели ли е пълна, че толко скъпа? ;)
7
3
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Хахахахаха, хем целия джип е взет (разбирайте 'креативно' копиран) от форд морд и така нататъка, но пък му търсят цена над милион и то долара Хахахахахахах Мале мале...дивият капитализъм и простотия са безкрайни и със сигурност се простират извън вселената! А като гледам и формата на джипката явно са крали и от формата на американските стелтове....сигурно са се опитали да я направят невидима хахахаха...или не са разбрали 4е онова е самолет и са копнали и пеистнали на кьораво дето се вика Хахахах
6
1
 
2
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Не е аналог на Хамър , щото Хамър вече не съществува !
5
1
 
4
 
! Отговори
Mente in China преди 7 години
СмехЪЪЪЪЪ големЪЪЪЪ
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китайска джипка за 2млн. от алибабата?? Ммм не, мерси!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хъмвито е по-яко..
2
2
 
6
 
! Отговори
Бардак Обама преди 7 години
А дали отговаря на х-американските екологичните норми. Чини ми се че замърсява колкото 18 броя Голф 2.0TDI.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евтиния си е в Китай, тея мръсни империалисти колко пари ни вземат...