Lada повдигна завесите! Вижте мощната Vesta

Тя ще се предлага в две версии – гореща и достъпна
17 май 2016 17:22,
55
Lada повдигна завесите! Вижте мощната Vesta
Снимка: VK

Заводското подразделение Lada Sport продължава работата си над напомпаната версия на седана Lada Vesta, чийто дебют ще се състои на автосалона в Москва през август. Най-мощната серийна Lada отново попадна под прожекторите, след като снимки на прототип на модела бяха публикувани в една от руските социални мрежи.

Очакваше се след смяната на ръководството на АвтоВАЗ проектът да бъде замразен, но новият шеф на компанията Никола Мора взе решение да го подкрепи. Засега липсват каквито и да е подробности за автомобила, за когото се твърди, че ще излезе в две версии - "гореща" и "достъпна".

В първия вариант Vesta Sport ще получи 1,8-литров бензинов двигател, който в момента развива мощност от 122 к.с. След преработка на разпределителния вал и на изпускателната и всмукателната системи мощността на агрегата ще достигне 150 к.с.

По-евтиният вариант ще разчита на 1,6-литров мотор със 140 к.с., който в момента се поставя на Lada Kalina NFR.

Моделът ще получи и доработена спирачна система, като задните "барабани" ще бъдат заменени от дискове. В окачването ще се появят амортисьори и пружини със спортни настройки, а пътният просвет ще бъде намален с 45 мм. Предвиждат се и специални 18-цолови джанти със специални спици.

Сред особеностите на Lada Vesta Sport попадат още наличието на голям спойлер на покрива, като и на агресивни предна и задна брони, които ще бъдат включени в базовото оборудване.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: ladaседанLada Vesta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Пак руски фантазии.....и надувки!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива 1.8 - 2.0 двигатели с два разпределителни вала, 16 клапана и мощност около 150 коня бяха хит през 80те чак до средата на 90те. Сигурно трябва да минат още 30 годинии АвтоВАЗ ще разработят четирицилиндров бензинов турбо-двигател. Не знам какво и е спортното на тази Лада, но всеки един модерен дизел, разбирайте 15 годишен ще е по-бърз.
39
4
 
2
 
! Отговори
Работодателят преди 7 години
Абе, аз за какво ви плащам?! Полунощ мина, а само 48 ***! Къде се ви "къде е дупката за манивелета?", "колко *** гори?", "Ужасно грозна е!", къде са ви "алкохолиците, неспособни една кола да направят" Като сте се хванали за тази дръжка, пуснахте я по кръга, най-много да хванете спин от употребата на тази дръжка! Не, за днес ви лишавам отгонорари, останете си с гонореята! Нищо ново не измислихте и днес, некадърници!
38
3
 
3
 
! Отговори
умен човек преди 7 години
Аз също добих мнение по въпроса и ще го изкажа гук и сега:Българският про.стак и НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРО.СТАК на света !(за каквато и тема да иде реч, неговите мисли са най-***.и, зло.бни и ди.вашки)
37
4
 
6
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Последната информация е ,че скоро ще започнат производсто на болиди за формула 1. Изискването на Руската страна обаче е,публиката да се премести с 50 метра по-далече от пистата,че като започнат да хвърчат гуми ,джанти ,тасове и вентили,да не халосат някой правостоящ.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сказки-шутки!
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаци и коли?!?!?!
34
2
 
5
 
! Отговори
снимката преди 7 години
А в синьото возило е ремонтно-техническия инженерен състав който следва новата Лада в случай на пробле...паднала дръжка на врата или не може да запали.
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази Лада няма да върви у нас, защото Никой не иска руски таратайки!Дори руснаците искат вносни коли.Нищо руско не се купува вече у нас, камо ли коли :))))
32
1
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Шефът ми е милиардер. Тролчев. Били Ферати. Шиптар. Днес на обяд пихме по едно кафе. Ако искаш мога да ти дам координати.
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дръжките здрави ли са поне ?!Щото на Патриота се строшиха пак пред Путин ;)Тоя хобитек все прави откривания с гафове, за разлика от Борисов.
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може в една държава всичко да е некачествено и да направят добра кола, няма начин.Особено пък държавна.
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната руска консерва, направена само за беднюхите в рашанистан ;)
28
3
 
9
 
! Отговори
уйвидек преди 7 години
Ще може ли да се отваря от дръжката на вратата или ще трябва да викаме специално обучен за целта руски генерал? :)
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ODESSAИмаш или фалира вече? Ай дай координати, тролчев, да я видим къде е. Пустите му хамериканци измислиха гугъл мапс заради такива като тебе:)))))))))))))
26
5
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Има автокъща на Lada във Хамбург. Но там не сте стъпвали почитателите на азис. И баш другарите предпочитате бентлита аудита и бронирани мерцедеси G клас. Аз съм обикновен човек, и ладата бих я карал.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските проекти са като извънземните - всеки е чувал за тях, но никой не ги е виждал.
24
0
 
4
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
До СимоЕдин съвет ще ти дам. Не пиши за коли. Ако знаеш колко си смешен ще си направиш сепуко. нишо не разбираш от коли, дистрибуция, гаранции, поддръжка на склад на резервни части и т.н...Послушай ме.
23
1
 
3
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 7 години
До АнонименНе бе ***, има коли с и без климатик! Ти избиташ с климатик, плащаш по-вече!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общо в БЪлгария всеки гледа да измами другия. Хора четете информирайте се от повече места не давайте излишни пари на хищни търговци за всякакакви стоки ( коли телефони битова техника каквото се сетите) Сигурен съм че ще ги намерите по-евтино на други места!