Новата версия на Mercedes-AMG GT-R с 577 к.с.

Суперколата вероятно ще ускорява до 100 кч/ч за 3,6 секунди
21 юни 2016 16:00, Красимир Ангелов
3
Новата версия на Mercedes-AMG GT-R с 577 к.с.
Снимка: Mercedes-AMG

Спортното подразделение на Mercedes-Benz – компанията AMG, разки техническите характеристики на най-новата версия на суперколата си GT-R. Тя ще бъде представена на фестивала на скоростта в Гудууд през предстоящия уикенд.

Автомобилът е оборудван с добре познатия 4,0-литров V8 двигател, който е форсиран до 577 к.с. Същият мотор, но с различна мощност, се използва и при останалите модели от семейството GT. В базовия вариант той развива 456 к.с., а при модификацията S – 505 к.с.

Допълнителната мощност е оказала влияние и на динамичните характеристики на модела. Mercedes-AMG GT-R ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди, което е с 0,2 секунди по-бързо от версията GT S. Машината е получила също така модернизирано окачване и допълнителен аеродинамичен пакет, като от AMG твърдят, че подобна комбинация от технологии не е използвана в нито един автомобил досега.

Новата версия на суперколата вече е била тествана на "Северната дъга" на пистата „Нюрбургирнг".Какви са нейните резултати там, засега не се съобщават. Знае се обаче, че GT-R ще получи специален зелен цвят на каросерията.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Mercedes-AMG GT-R
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
озъбен патладжан преди 7 години
В Москва вече работят по перката ,за да литне с нея,материала вече е откраднат
1
0
 
4
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Еее...Такъв Минко ергена кара!!