Светът видя новото купе на Kia

Моделът със задно предаване ще дебютира догодина
29 ное 2016 21:33, Красимир Ангелов
8
Светът видя новото купе на Kia
Снимка: Kia-World

Сайтът Kia-World публикува първа снимка на нов сериен модел на Kia. Това е купеобразен седан със задно предаване, който е бил заснет в завод на компанията. Засега е известно, че на пазара в Южна Корея автомобилът ще се казва K8.

Ако се съди по изображението, серийният модел е издаден в стила на концептуалния Kia GT, представен на автосалона във Франкфурт още през 2011 г. Оттогава непрекъснато се появяват слухове за пускането на автомобила в производство, но едва през 2014 г. бе потвърдено, че той наистина влиза в плановете на корейците.

Серийният модел не изглежда чак толкова футуристично колкото GT, но е получил някои елементи от него. Прототип на модела вече бе заснет по време на изпитания, като се знае, че той е изградeн на шасито, използвана от премиум-марката на Hyundai – Genesis.

Известно е също така, че в Южна Корея и САЩ купеобразният седан на Kia ще се предлага с 3,3-литров V6 и с 5,0-литров V8. Европейската модификация ще бъде оборудвана с дизелов двигател, предвижда се и хибриден агрегат.

Премиерата на модела ще се състои по време на автосалона в Детройт през януари.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Kia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще цитирам един чистокръвен кореец, с който говорих преди години:"Корейските жени са ниски, с големи глави и грозни."За колите - до някаква степен са приемливи.
3
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме кефи. Впрочем ни една корейска не ме кефят. Все пак още ядат ориза с клечки. Само допреди 15 години копираха от японците а сега им пораснала работата, Същото бе и със на Самсунг прахосмуците. Сега ми се "конкурират" с Апъл. Колкото и да е изтъркано: Немска кола е здрава кола а японската е надеждна макар и не дотам здрава. ФАКТИ.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бива.
1
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смотана дизайн за кола, прилича на смотано Рено Талисман!