Десетте най-скъпи автомобила на планетата

Общо струват $263 млн., колкото няколко изтребителя
Обновена: 15 юли 2017 19:10 | 15 юли 2017 15:56, Елка Василева
22
Десетте най-скъпи автомобила на планетата

Всеки е чувал клиширания израз, че автомобилите са нищо повече от купчина ламарина. Технически погледнато това е самата истина, но тези купчини ламарини понякога имат сантиментална и дори историческа стойност, а тя се измерва в пари. Понякога неприлично много пари.

AutoMedia.bg представя 10-те най-скъпо продадени автомобила - официално продадените машини с потвърдени цени. Това уточнение се налага, тъй като през 2013 излезе информацията, че Ferrari 250 GTO от 1964 е било продадено за непотвърдените 52 млн. долара, а през миналия ноември друго Ferrari GTO сменило собствениците си за 56 млн. долара.

Десетте автомобила по-долу струват общо 263 млн. долара, което е достатъчно, за да си купите малък Карибски остров, да построите писта и да си създадете собствена ескадрила от стари изтребители.

1959 Ferrari 250 GT California Spider Competizione: 18 150 000 долара

Класическото Ferrari 250 California е рядка и ценна част от историята на Ferrari. Със своето дълго междуосие и богатата си състезателна история, тази кола знае как да привлича вниманието към себе си, както и да занулява банкови сметки. За справка, автомобилът на снимките бе продаден за 18 млн. долара през август 2016 от Gooding & Company.

Вижте всичките 10 автомобила на AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: скъпи автомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
https://alux/expensive-cars-ever-sold-auction/10/
15
4
 
4
 
! Отговори
Брат Вурст преди 6 години
Брат ви Вурст иска Talbot Lago. Е това е КОЛАТА.
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви са тия дървета?
13
1
 
1
 
! Отговори
от 15 преди 6 години
Те хората ти са го написали с колко броя е тиража ама...Като видим някого по грамотен от нас важно е да му с...еме в устата.Прочети в колко броя са масово са до три произведени или от Формула едно.В нормалния свят незнаещия като теб се извинява.
12
1
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
От 5-10 броя прав си грешката е моя ,всички са закупени за да са инвестиционен актив целящ да се продаде за по-висока цена.От автомобили не разбирам ,но масово са състезателни автомобили карани на различни състезания от някои и печелили награди.Масови не са определено максимално 100 броя им е тиража.
11
2
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Е аз като казвам ,че българина има сбъркана представа за автомобилите,вие ми се сърдите.Едните са шир-потребни масови автомобили произвеждани в тираж над милион ,а другото е 1-2 бройки с история на пистите и с колекционерска стойност,прототип дето му викаха едно време.Прави ли липсата на марка от изброените по-лоша за цената си не.Само в изкривено мислене може да има сравнение на кристал с диамант и изваждане на логически заключения от това.
10
1
 
3
 
! Отговори
от ХМ до 8 преди 6 години
Исландец.Това не променя фактите и правото да си пиша на език на които си искам.Проблема е ,че повечето българи не се мислят за българи ,а за такива от български произход.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вартбург е много по-качествена кола!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лада *** е най-скъпият автомобил на света за всички времен.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХМ, а ти какъв си, защо пишеш на кирилица?
6
5
 
4
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Някакъв луд дал цял остров в Гърция- барабар с прислугата и яхтите за една тенекия с псевдо история и стойност.Хора всякакви ,а и никои не е в правото да ги съди как си профукват имането.В цял свят хората си сменят пикапа на 10-15 години за 30 бона и не им пука за конете ,марката или как ги гледат хората.Българите и те са диагнози ,социално слаби ,а екзотики за по 300 бона си взимат.
5
3
 
7
 
! Отговори
анегдот преди 6 години
Паркинг.Бай Пешо с Москвич.До него баровец с Бентли.БП: Абе баровец, хубава ли е таз твойта кола ?Б: /разсеяно/ Ами...хубава е, да хубава е...БП: Хм, убава, убава, ама кът гледам многу, многу не ги купуват таквиз...
4
8
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Най скъпата кола беше един ФордЩо пара глътна тая чупентия
3
3
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Абе, те да ми дадът 18 милиона (съгласен съм и на 18 милиона лева) пък аз пак ще си карам Тойта (нова разбира се), а за какво, къде и как ще харча милионите..., ех, мечтиии!!!))))))
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо ново-старо за Лада ще има ли ?!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой навит да ме джитка с някоя от тези коли?