Тунингът е голяма страст, но винаги ли е добра идея?

Вижте селекция на най-глупавите доработки по автомобилите
6 авг 2017 20:14,
11
Тунингът е голяма страст, но винаги ли е добра идея?

Тунингът - тоест опитите да направим автомобилите си малко по-различни от онова, което си е представял производителят - е стара страст. И едва ли някога ще изчезне, поне докато не изчезне и съвсем естественият стремеж на хората да изпъкват сред тълпата.

Но да изпъкваш сред другите невинаги е добре, както показва тази селекция на DT на деветте най-тъпи доработки по автомобилите.

Врати-ножици

Сами по себе си те са нещо интересно, когато са монтирани на италианска суперкола за половин милион долара. Неслучайно за пръв път се появяват тъкмо в такава - в прословутия концепт Alfa Romeo Carabo, представен на Парижкия автосалон през 1968.

Но онова, което стои ефектно върху Lamborghini, е просто нелепо в случаи като с този Ford Focus от миналото десетилетие. Ако имаш 1000 излишни долара, защо вместо това не ги инвестираш като първа вноска за кола, която не е Ford Focus, пита DT.

Гигантски спойлери

В състезателните автомобили спойлерите увеличават силата на притискане при високи скорости, осигурявайки по-добро сцепление. Но високи скорости не е 130 км/ч на магистралата със стария ви Passat.

Всъщност големият спойлер върху непистов автомобил изпълнява само една функция - помага безпогрешно да забелязваме кретените още отдалече.

Другите недомислени подобрения по колите вижте в Automedia.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Стоичков преди 6 години
Футболна топка на задното стъкло също беше много модерно.
10
0
 
2
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Къде оставихте класики като :Пердета на задните стъклаЧерна винилова лента с надпис Turbo Racing на предния прозорецЛепенка с имената на производители на спирачни и други възли в колите.Родопско одеало назадната седалка...
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не пишете нещо за Лада?
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комплексари -дал господ !!!!
7
5
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Сега съм в България о окомплектовам двигател на трабант. Като се върна в Америка ще тунинговам Шрви Камаро с двигател Трабант.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** E NA MAIKATI SINA, AVTORCHETO ***.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тунингът е смешен и много скъп. Единствено се прави за състезателни коли, защото никой нормален не иска кола, която гори по 30 на 100, с окачване толкова твърдо, че усещаш и монета под гумите. Не че, някой си го позволява, ама все пак ...
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И селянията и доларите идват от уса.
3
5
 
5
 
! Отговори
Тръмп до 2 преди 6 години
От Америка идват и доларите "умнико"!
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е видно, че всички простотии, идват от америка.
1
0
 
30
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Тук липсват емблематичните "тунинги" популярни у нас:1. Крив, разфокусиран ксенон вместо нормалните фарове. Заслепяването на насрещните си е техен проблем, аз че не виждам не е страшно защото така и така не гледам много къде карам.2. Затъмнени стопове - пред дискотеката е много яко, а тези които са отзад, особено през деня, да се оправят по усет. Мигачи така и така не включвам.3. Прави гърнета - не е истина колко шум може да вдигне двигателя на голфарата, нищо че е само 1.3.