Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка

Ако сте убедени, че това е вашата кола, проверете някои неща
26 дек 2017 07:42,
80
Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

Как да устоиш на покупката на стар на години, но внушителен на външен вид голям джип? Много хора си мечтаят за подобен автомобил и в някакъв момент такъв им изпада, като отговаря на финансите, с които разполагат. В такива случаи човек често действа напълно импулсивно. Преди обаче да го стори, трябва хубаво да се замисли.

ПРОБЛЕМИТЕ НА ВЪЗРАСТТА

Нека вземем за пример Porsche Cayenne, който дори на преклонна за автомобил възраст наистина изглежда впечатляващо. Кандидат-купувачът вече предусеща как ще се отправи на голямо пътешествие и как ще предизвиква завист у приятелите си. Или пък ще се хареса на момичетата.

Първата сигнала лампа, която трябва да светне, е ниската цена. Не вярвайте на приказките, че купувачът хич не иска да се разделя с колата, но спешно му трябват пари. Първо проверете какви са специфичните неизправности и проблеми на дадения модел и най-вече на модификацията, към която сте се насочили. Проучете и колко ще струва обслужването, както и ремонтите, които неизменно ще последват.

СКЪПО ОБСЛУЖВАНЕ

Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

Старият автомобил от елитна марка си остава... автомобил от елитна марка с всички произтичащи от това последствия. А почти винаги те не са никак евтини. Трябва да се отбележи, че някои собственици задължително обвързват автомобила си с цената на неговото обслужване, което е погрешно. Колата на старо със сигурност ще започне да влиза в сервиза. А когато става дума за скъпа марка, това няма как да бъде евтино. В случая не може да се разчита, че си купил автомобил, вложил си в него малко пари и всичко е наред. Да, днес е така, но утре?

ДАНЪЧЕН ШОК

Някои собственици на подобни автомобили започват да си скубят косите, след като разберат какъв данък трябва да се плаща. Неясно е на какво разчиташ, след като си станал собственик на кола с над 400 коня. Ако допреди това сте плащали за модел с 1,6-литров мотор, например, сега ще трябва да приготвите доста повече пари. Така че преди да се решите на покупка, проучете въпроса.

ТЪМНО МИНАЛО И ОБЛАЧНО БЪДЕЩЕ

Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

По-голяма част от обствениците на подобни автомобили (Porsche Cayenne, BMW X5 и подобни) са особена категория. И не бива да се разчита особено, че са се грижили съвестно за колите си. Не са изключени и юридически проблеми, с които новият собственик може да се сблъска по-късно. Така че историята на машината трябва внимателно да бъде проверена, защото иначе може да има проблеми. Закупуването на подобен автомобил под влиянието на емоциите е огромна грешка, която трябва да се избегне.

ЗАЕДНО ЗАВИНАГИ

Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

В един прекрасен момент от животa си вие рискувате да станете жертва на своята голяма мечта. Просто средствата, вложени в подобен автомобил, ще ви вкарат в депресия и ще се опитате да го продадете. А няма гаранция, че бързо ще се намери нов купувач. Така ще трябва да направите сериозна отстъпка от цената, което ще означава, че сте на огромна загуба. Другият вариант е тази кола да остане завинаги ваша.

Бележка: Като цяло обаче не се опитваме да откажем никого от покупката на такъв автомобил. Само показваме рисковете, които той носи. Ако сте си го харесали и сте сигурни, че това е вашата кола – купувайтe и се наслаждавайте. Все пак, веднъж се живее.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
15
 
! Отговори
redordead преди 6 години
Джип е търговска марка, Ксерокс също е марка копирни машини, но в БГ обощават всички подобни видове...специфика на езика.А относно градския от Гео Милев до центъра, няма да сменя три траснпорта през най-големите задръствания, при положение, че има директен - или ходя пеша или с кола. Ако искат да направят центъра забранен за коли, за да се движи транспорта по-бързо, ще съм за - но дотогава избирам най-удачният за мен вариант, според сезона - лятото пеша, зимата с кола.
42
6
 
24
 
! Отговори
Субелитариат преди 6 години
Ще дишаме мръсния въздух. Ще плащаме винетки, зони, акцизи, такси и т.н. и ще караме или трошки на по 10-тина години, или нови пластмасови ***. Това е защото политиците, които са си хора от народа, крадът и не е в техен интерес да създадат работещ транспорт и инфраструктура. Ще дишаме мръсния въздух, ще ни минава животът по задръствания, ще ни блъскат на нелепи пешеходни пътеки и ще кличим в калта да сменяме пръснати гуми от огромни дупки. Живота минава в ей такива глупости, никакво развитие
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джип е търговска марка
40
2
 
18
 
! Отговори
Субелитариат преди 6 години
Изводът е, че сега, десет години по-късно виждам как и с нова, и със стара кола младостта ни мина да се занимаваме и да я мислил, а сега още сме назад с парите, заради това. Мечтата ми е да има хубав и евтин обществен транспорт. Нито в задръстване ми се седи, нито ми се занимава с хамалогията по колата след като пообиколих Европа. Уви, във Варна поне е невъзможно без кола. Картата ми за ГТ за една линия е 84 лева на месец и не ми върши никаква работа, а е на цената на бензина.
39
2
 
6
 
! Отговори
Субелитариат преди 6 години
Като младеж реших купя кола. Колебаех се между SLK, цедка и тройка с екстрите и приличен двигател на десет+ години бяха около 10 бона. Бащата настоя да си купя, нова кола. Доплати ми 7к и си взех най-евтината 1.2 кола с под 70 к.с. Хубава беше, но бързо ми омръзна. Цената и се срина. Три-четири години я мразех и си мислех как не се опълчих на бащицата да се погазърея с някоя маркова бегачка. Аверите ми с лъскави коли ги изплатиха двойно и прекаха безброй часове в сервиз. Извод в следващия пост.
38
2
 
18
 
! Отговори
ЕмЕм преди 6 години
На тези дето казват че градския транспорт е добре развит искам да им кажа че пътувам от Надежда до Гео Нилев всеки ден и сменям 3 превозби средства. Средно пътувам 1.5 часа от който минимум 30 минути седя на студа по спирките, защото рейсовете минават или по рано, или закъсняват много. Едвам стигам навреме на работа и всичко това за 50 лева на месец или както интелигентно се изразявате 25 евро на месец. Само че аз не работя за 2000 евро и тази толкова "ниска" сума съвсем не ми изглежда оправдана
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кола от 6 цилиндъра нагоре,другото е смотано.Електрическите са фън ама много скъпи
36
3
 
26
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Престанете да викате джип на всичко дето е по-височко и голямо.Истинският джип е за фермери и ловци.Другото са SUV-ове и кросоувъри,често без двойно предаване,с тях далече извън пътя няма да стигнете или ще оставите доста пластмаса по къра..
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом честния данъчен може да си купи джип, значи не е толкова скъпо! Или искате да кажете, че Борисов им дава големи заплати.
34
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колата трябва да е съпоставима с това,което сме готови да дадем като разходи за нея,глупаво е да притежаваме кола, за която да се страхуваме да не се повреди или счупи,тя не е бижу за контене а средство за придвижване и трябва да ти служи, а не ти на нея
33
4
 
11
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Взимаш авт 72 до Плиска, по улица Коперник-5 минути път,, и минути чакане. Взимаш после 84, 76, тб %, Тб / -и си там за 10 минути. Ако има задръстване по Цариградско-това касае и колите, и рейсовете, тоест не е фактор зда избор на транспорт.Картата струва 25 евро(уникално ниска цена в световен мащаб) и сменяш автобисите както искаш. Ако си млад-може от Орлов мост до БСФС и пеша-за здраве.
32
1
 
34
 
! Отговори
redordead преди 6 години
фермерите в Добруджа, карат Тесла -последно, в Добрич имаше май 14 регистрирани:)
31
2
 
12
 
! Отговори
redordead преди 6 години
Гр, траснпорт се обновява, да, не ми е проблем качеството и интериора - но сутрин около 8.30 от улица Гео Милев, за да стигна до БСФС ми трябват около 40 мин в задръстването, отделно, че ако изпусна автобус, следващият е след 15 мин, преди това имам още 20 мин стигане до детската градина. На връщане е дори по-зле - докато минеш покрай стадиона и след това нагоре по Оборище. Лятото ходех само пеша, вечер с детето в парка, но сега в студа и хлъзгавото не е много удачно.
30
14
 
25
 
! Отговори
агроавтомобил преди 6 години
Разберете-джипът е кола за провинцията и прерията. Това не е автомобил за интелектуалци, учители, учени, чиновници, полицаи, бизнесмени, работещи, това не е и кола и за богати(те имат друг сегмент автомобили). Това е кола е за лица, работещи в земеделието. Всеки каубой в САЩ е с джип-и това не е нищо особено, защото това е фермерски автомобил. Смешно е със автомобил за земеделци да отидеш из улица Раковски. Това е автомобил за фермери в Добруджа.
29
1
 
52
 
! Отговори
Некой си... преди 6 години
Като бях в Англия Бентлитата ги караха мъже на около 55-60 г., в костюм, с вратовръзка, гладко избръснати, със златни рамки на очилата и с часовник за 20000-30000 долара.А тук?
28
7
 
18
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Градския транспорт в София е в отлично състояние-вчера например, в празник с 76 до Младост 4 стигнах за под 20 минути-общо чакане и път-а това са десетина километра за под 1 евро. Автобусите са нови, тролеите са нови, трамваите-повечето не -не са нови, но върви обновяване. По цял свят в центъра се ходи с градски транспорт, а не с кола. Не е срамно да се качиш на трамвай. В Швейцария президентът ходи на работа с трамвая. В Ню Йорк милионери ходят с метро на работа. В Сф ГТ си е добре развит.
27
4
 
69
 
! Отговори
Край преди 6 години
Най-са ми забавни тия с S класите А8 или 7 БМВ -в нормалните страни - това са коли които се карат от шофьори а собственика е на задната седалка и си чъчка нещо из телефона. У нас - такива коли карат Динко и бравчедите му. По джапанки и с ланец.
26
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтата на всеки люлински ММА "боец"- голям джип на минимум 10 години. Нищо, че такава кола с 1500-2000лв. доход не може да се поддържа. Важното е хората да си мислят, че сме богати. Да, ама не. Подобни автомобили карат предимно бедни хора с ниски заплати от нищо друго, освен от комплекси. Не ме разбирайте погрешно, аз самият имам Land Cruiser V8 (ходя много често на ски), но имам и градска кола. Но подобен премиум трошляк на 10 години никога няма да си купя (ако не е G-клас, който е здрав).
25
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас колата все още е като детска мечта за играчка . Всеки купува някакъв таралясник , но важното да е световна марка . След това един фар е 1 000 лв. и т.н. Просто още си изживяваме мечтите макар и втора ръка .
24
2
 
27
 
! Отговори
автомобил за фермата преди 6 години
Джипът е автомобил за фермери и земеделци. В САЩ с джипове фермерът наглежда нивите си, а каубоят гони кравите, ако избягат. Затгова джипът е любом автомобил на излезлите от село.