Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка

Ако сте убедени, че това е вашата кола, проверете някои неща
26 дек 2017 07:42,
80
Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

Как да устоиш на покупката на стар на години, но внушителен на външен вид голям джип? Много хора си мечтаят за подобен автомобил и в някакъв момент такъв им изпада, като отговаря на финансите, с които разполагат. В такива случаи човек често действа напълно импулсивно. Преди обаче да го стори, трябва хубаво да се замисли.

ПРОБЛЕМИТЕ НА ВЪЗРАСТТА

Нека вземем за пример Porsche Cayenne, който дори на преклонна за автомобил възраст наистина изглежда впечатляващо. Кандидат-купувачът вече предусеща как ще се отправи на голямо пътешествие и как ще предизвиква завист у приятелите си. Или пък ще се хареса на момичетата.

Първата сигнала лампа, която трябва да светне, е ниската цена. Не вярвайте на приказките, че купувачът хич не иска да се разделя с колата, но спешно му трябват пари. Първо проверете какви са специфичните неизправности и проблеми на дадения модел и най-вече на модификацията, към която сте се насочили. Проучете и колко ще струва обслужването, както и ремонтите, които неизменно ще последват.

СКЪПО ОБСЛУЖВАНЕ

Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

Старият автомобил от елитна марка си остава... автомобил от елитна марка с всички произтичащи от това последствия. А почти винаги те не са никак евтини. Трябва да се отбележи, че някои собственици задължително обвързват автомобила си с цената на неговото обслужване, което е погрешно. Колата на старо със сигурност ще започне да влиза в сервиза. А когато става дума за скъпа марка, това няма как да бъде евтино. В случая не може да се разчита, че си купил автомобил, вложил си в него малко пари и всичко е наред. Да, днес е така, но утре?

ДАНЪЧЕН ШОК

Някои собственици на подобни автомобили започват да си скубят косите, след като разберат какъв данък трябва да се плаща. Неясно е на какво разчиташ, след като си станал собственик на кола с над 400 коня. Ако допреди това сте плащали за модел с 1,6-литров мотор, например, сега ще трябва да приготвите доста повече пари. Така че преди да се решите на покупка, проучете въпроса.

ТЪМНО МИНАЛО И ОБЛАЧНО БЪДЕЩЕ

Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

По-голяма част от обствениците на подобни автомобили (Porsche Cayenne, BMW X5 и подобни) са особена категория. И не бива да се разчита особено, че са се грижили съвестно за колите си. Не са изключени и юридически проблеми, с които новият собственик може да се сблъска по-късно. Така че историята на машината трябва внимателно да бъде проверена, защото иначе може да има проблеми. Закупуването на подобен автомобил под влиянието на емоциите е огромна грешка, която трябва да се избегне.

ЗАЕДНО ЗАВИНАГИ

Мечтан джип на ниска цена? 5 причини да се замислите за покупка
Снимка: Automedia

В един прекрасен момент от животa си вие рискувате да станете жертва на своята голяма мечта. Просто средствата, вложени в подобен автомобил, ще ви вкарат в депресия и ще се опитате да го продадете. А няма гаранция, че бързо ще се намери нов купувач. Така ще трябва да направите сериозна отстъпка от цената, което ще означава, че сте на огромна загуба. Другият вариант е тази кола да остане завинаги ваша.

Бележка: Като цяло обаче не се опитваме да откажем никого от покупката на такъв автомобил. Само показваме рисковете, които той носи. Ако сте си го харесали и сте сигурни, че това е вашата кола – купувайтe и се наслаждавайте. Все пак, веднъж се живее.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
19
 
! Отговори
redordead преди 6 години
70 еврака... беше някакво изключение, просто го давам като факт, че не винаги ще можеш да намериш точно каквото ти трябва...но всеки си има глава на раменете и ще си прецени дали може или не може да поддържа някой таралясник:) - за голям жип, като ти снесат данък 400-500 лева, масло 200-300 лева, каско с ГО още 1000 лева, винетка, ГТП - и стартираш годината с минус 2к...
22
1
 
22
 
! Отговори
redordead преди 6 години
В Япония например, най-евтината откъм данъци кола е с двигател 0.66 литра, всичко над това е яко данъци...но, Япония си е Япония - там можеш да стигнеш отвсякъде до навсякъде с влак -да не говорим, че за да притежаваш кола, трябва да имаш или гараж или договор за наем за гараж или парко място.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак пък 70? , аз като се прибирам за седмица -две ми излиза от 14 до 30?/ден за кола като астра или "Фокус" и тези които намираш по интернет са все нови коли.
20
2
 
13
 
! Отговори
redordead преди 6 години
Наемът е опция, но не винаги можеш да наемеш нещо подходящо. Комапниите като цяло не поддържат винаги големи коли. Скоро ми трябваше да наме каквато ид а е кола -в цяла София нямаше нито, ама нито една, накрая ми предложиха Корса за 70 евро на ден.Ако в София имаше метро навсякъде и читав наземен траснпорт, щеше да е ОК да си само с градски, но фактът е, че тази схемане работи -аз с колата оставям дето на градина и стигам до работа за около 40 мин. С градски ще ми трябва около 1.5 часа.
19
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Западна Европа хората от малки си знаят финансовите възможности и си позволяват това , което могат. У нас социализЪма ва Тодор Живков втълпи на хората , че всички сме равни и сега няма отърване. Всеки си мисли , че трябва да има всичко , което си пожелае . Теглят заеми и си купуват скъпи коли и джипове. След това не могат да ги додържат и те така.
18
7
 
50
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ако не сте тираджия вие излизате на дълъг път 5 - 10 пъти в годината /2 пъти на море 2 пъти на ски/ . За чужбина има самолети. През останалото време се возите в задръстванията с 15 км. в час. Защо тогава ви трябват 400 к.с. Щото сте ***. Нормалния човек си купува малка градска кола - за дълъг път си наема.
17
1
 
33
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Статията е нонсенс.Порше и ниска цена,евтина подръжка,евтин данък...,са като космос и магаре.Предполага се,че не сте дете на 5 години,което си мечтае за джип,нали?Искам,искам!
16
5
 
27
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Ако не си ходиш всяка седмица до село и правиш до 15000 км годишно каквато и кола да си купиш е загуба на пари и нерви, един познат си нова кола и на втората седмица си даде сметка че 20 км на ден са 7000 на година и затова взе да ходи до Румъния на кафи и да обикалят по мол-овете в Ст. Загора , Русе, Варна, Търново, за да не клеяса колата.20км с такси са 10лв/ден , а вноската за колата са 15+ винетка, бензин,застраховка, нарязани гуми, одрана боя...
15
5
 
13
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Само думнат в главата може да си вземе джиБ Г 500класа . Тотална комплексарщина.Ето вчера сидней ми се хвалеше с тойтотата и колко бил напред финансово и не сме могли да купим гаража му
14
7
 
19
 
! Отговори
redordead преди 6 години
ако ви трябва сравнително здрава кола, с висок просвет подходяща за шосе и лек офроуд, в същото време солидно изглеждаща, 4х4 с отлични показатели за сигурност -Субару Аутбек -не е мутренска марка, но и поддръжката не евтина, но то на по-голяма кола няма и как да е -по-големи части, дискове, накладки, 16-17 инчови гуми чифтът на качествена марка е от 200 лева нагоре. Предимствата са, че зимата в градско никога няма да закъсате, както и няма да задирате долницата на колата по прекрасните ни пътищ
13
1
 
38
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ще стои идеално на тротоара пред панелката в Дружба/Надежда/ Люлин/Меден рудник/...
12
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не живея в бг , но като се прибирам и редовно някой от приятелите ме пита, кога ще ги напечеля и ще се прибера с една Х5-ца. Друг пък ми яснява какви планове има да си купи ML, Туарег или вещо от сорта , защото ги имало за по 8-9 хил. И на въпроса - За какво му е? - отговорът е - "Абе ти не ги разбираш работите".В планинската част на Италия хората карат "Панда" 4х4_ защото им е достатъчна да идат до работа и до кафенето.
11
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германски таралясници.Аз карам само Лада Нива.Модел 1976.
10
8
 
66
 
! Отговори
Много видял преди 6 години
Обиколил съм много страни по света, но това го има само в БГ.Може да си голотия, ама да си газария.Много хора чрез колите си избиват комплексите си.А в цивилизования свят, колата е просто средство за придвижване.
9
24
 
12
 
! Отговори
toti преди 6 години
За ефтини марки се натискат бедни фуклювци,но после разбират колко са нещастни когато всички им се пресмиват и отчено се скриват в тъпата си черупка като мекотело
8
2
 
63
 
! Отговори
Дзивко преди 6 години
Тя първата драма настъпва като разбереш че ти трябват 1200 за гуми, и друго се чудя от къв зор ти е джип за Люлин
7
15
 
43
 
! Отговори
Край преди 6 години
Когато някой се вози в НОВ такъв динозавър - вика вижте колко съм богат. Да се возиш във вехт все едно казваш - вижте колко *** шушляк съм.
6
17
 
29
 
! Отговори
Край преди 6 години
заема място и амортизира пътя за 2 нормални коли, гори и замърсява колкото 4. В нормална държава на това не можете да му платите данъка. Нали искате да живеете в нормална държава.
5
23
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото е по-късо това между чатала, толкова повече коне под капака на таралясника.
4
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътния данък на кайена е около 6-700 лева, според кубатурата. И то защото е стар, а ако е нов е над 1000 лв. А тпва със загубата при продажба е в сила за всеки закупен нов автомобил. Взет е нов за 30-40к. На 6-тата година, когато решите да го продавате ще получите около 15к. Да, има загуба, но ако печелите нормално, това няма да ви впечатли. То и купуването на храна и дрехи по тая логика също е загуба :)