Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"

Те се събраха с колите си пред Народното събрание
Обновена: 18 авг 2018 07:16 | 18 авг 2018 06:20, Елка Василева
269
Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"
Снимка: БНР / Добромир Видев

Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета. Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания "Олимпик", предаде БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

Още по темата

Малко след полунощ, когато полиците им вече бяха изтекли, недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на "Цар Освободител" пред сградата на парламента. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до кратко спиране на движението, преди да бъдат преместени.

"Да ни обяснят как ще се прибираме. Как може да има обезщетение от фалирала компания", попита един протестиращ.

МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията,  трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лева и са на 197 551 граждани, съобщи заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ЗА" Герб с две ръце!
19
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да излезем всички защото никой не е застрахован и се вижда, че гаранционния фонд на практика нищо не гарантира тук чета разни "умници" саркастично и злобно да оплюват губещите.
18
0
 
14
 
! Отговори
ДСК преди 5 години
До до 14Имаше, ама немаше толкова ЗАСТРАХОВЧИЦИ.
17
32
 
5
 
! Отговори
що в Олимпик??? преди 5 години
Туй са помиарите на соца дето се покланят пред рашки, слушат сръбско и ходят на почивка в Гърция. Това е божие наказание за родоотстъпничеството. Сега искат да зарибят честните и трудолюбиви българи да им плащат геховете.
16
12
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
И при соца имаше и държавна лотария и тото. Намека ти е примитивен.
15
5
 
38
 
! Отговори
Тлъст Гербераз преди 5 години
Много обичам балъци.Хем да ме избират, хем да им прибирам паричките.
14
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да сте си чели договора. Кой ви е крив.Това е все едно да съдиш тотото че не печелиш. То ако нямаше балъци, нямаше да има и милионери.
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олимпик е Офшорка на СИКаджията.Търсете си парите на Острова. А може и при Арменския поп.
12
12
 
20
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯТА преди 5 години
Нека организираме протест че не печелим нищо от НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ, но все пак си купуваме билетчета.
11
37
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
И каква вина има Бати Бойко, след като застрахователната фирма е офшорка и е на пазара от няколко години!!!Пробойни стават , там където има слаби места, няма контрол и нама гаранционни фондове, които да прикриват измами и фалити от страна на застрахователя!!!Сега идете пийте една студена водичка селяни прости, защото вие искахте най-евтината застраховка и я получихте, но се оказа най-скъпа!!!Агент Марвин Гостлър!ЦРУ!!!
10
24
 
8
 
! Отговори
да ги глобяват преди 5 години
На тези балъци думата Олимпик не им ли говори че е гръцка?През 1990те руснаците им отмъкваха парите с куфарчета. Сега 20 и косур години си дават парите на гръци. Грък на латински означава - недостоен, лъжлив, нечестен.Кой им е крив като вече десет години всички знаят за гръцката криза?
9
3
 
39
 
! Отговори
проста сметка преди 5 години
197551 нови застраховки ГАРАНТИРА така наречената КФН на застрахователите (вместо да гарантира на пострадалите че ще се включи 'гаранционния фонд' както е по закон). При цена около 300 лева за ГО - това прави - 59265300. Половин милиард - ей така ще бъде измъкнат от практически беззащитните граждани. На всичко отгоре - за да им е по сладко на застрахователите, се изчака да влязат в сила новите по високи цени на ГО! Защо? Защо не го казаха миналата седмица? След като е ясно от Май? Защо?
8
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със заличаването на информацията от Търговския Регистър, ГЕРБ гушна ха още едни 20 милиарда.Четете те идти ските сайтове, а не тав Тиквено-Прасешките пародия на журналистика.
7
39
 
10
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯТА преди 5 години
Застраховката е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, но застрахователната компания е по избор.Защо ревете сега!?
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха десетки.Не можаха ли да се съберат поне дтпти а. Ама от Тикви поклонници - толкова.
5
7
 
30
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Спокойно селяни прости, Олимпик е малката КТБ!!!Системата е такава, че винаги ще има излъгани и прецакани будали, защото умните и коварни хора , трябва и те да си начешат егото и да задоволят някои свои желания и планове!!!Агент Дейвид Колимор!ЦРУ!!!
4
3
 
44
 
! Отговори
Ненова преди 5 години
Къде се скри Валери Симеонов ( псевдо патриот) !
3
5
 
57
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Сега чета някаква статия, че с прецакването на системата (търговския регистър) са заличени задължения за 20 милиарда. Скапана държава, герб+оп са най-антибългарското правителство и правят поразия след поразия. Сега и тези честни хора с гражданиските. И цацата си седи и цачева и радев на мвр и бойко, нищо не се случва. Фалити и сривове, герб са стабилни.
2
39
 
6
 
! Отговори
Осман преди 5 години
А това наз нормалните какво ни интересува ?
1
3
 
48
 
! Отговори
ББ преди 5 години
На Винету и с-ие им дреме на *** за народа. Грабене му е майката.